Vérnyomás tudástár

Vérnyomás tudástár

A vérnyomásmérés fontosságaA vérnyomásmérés fontossága

Hazánk a hipertóniában (magas vérnyomásban) szenvedők arányát tekintve európai viszonylatban dobogós helyen áll. A magas vérnyomást csendes gyilkosnak is nevezik, mert, bár számos jellegzetes tünetet produkál, azok miatt sokáig mégsem sietünk orvoshoz. Pedig vérnyomásméréssel a gyanú percek alatt igazolható.

Hidegebb idő, magasabb vérnyomásHidegebb idő, magasabb vérnyomás

Télen nemcsak a felfázástól, az influenzától, vagy az elcsúszás okozta balesetektől kell tartanunk, de a szív- és érrendszer is nehezen viseli a hideg időt. Főként idősebb korban jellemző, hogy a hideggel a vérnyomás a magasba szökik, ezért ennek a korosztálynak fokozottan oda kell figyelnie a hidegben a rendszeres vérnyomásmérésre.

Együnk a magas vérnyomás ellen!Együnk a magas vérnyomás ellen!

A szív-érrendszeri betegségek legfontosabb kockázati tényezője a magas vérnyomás, amelynek kezeletlenül súlyos, akár az életet is veszélyeztető következményei is lehetnek. Ezért kiemelten fontos, hogy a beteg kövesse az orvos által előírt terápiát és betartsa a számára javasolt életmódbeli változtatásokat.

A paradicsom színanyaga, a likopin csökkenti a magas vérnyomástA paradicsom színanyaga, a likopin csökkenti a magas vérnyomást

Likopintartalmú élelmiszerek fogyasztásával csökkenthető a különböző szív-érrendszeri betegségek kockázata. A különböző, paradicsomból készült termékek, illetve likopintartalmú étrend-kiegészítők fogyasztása csökkentheti a leggyakoribb szív- és érrendszeri rizikófaktorokat, úgymint a magas LDL-koleszterin.

Legyen a szívügye a megelőzés!Legyen a szívügye a megelőzés

A szív- és érrendszeri betegségek nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon vezető halálozási oknak számítanak, ezért ezekről mindig aktuális beszélni, csakúgy, mint az érrendszeri problémák közé tartozó aranyér- vagy visszérbetegségek megelőzéséről. 

A spirulinaA spirulina

Egy sósvízi mikroalga, melyet a lúgos kémhatású dél-amerikai és dél-afrikai tavakban fedeztek el. Az egyik legrégebben ismert és legelterjedtebb mikroalgák közé tartozik, és évezredek óta használják táplálékként és táplálékkiegészítőként.

Ünnepekkor is gondoljunk a diétázókra!Ünnepekkor is gondoljunk a diétázókra!

Ha a karácsonyi menüre gondolunk, akkor sokunknak a bejgli, töltött káposzta, mákos guba, halászlé mellett a megannyi süteménytől roskadozó asztal képe ugrik be. De mi van azokkal a diétára kényszerülőkkel, akik még az ünnepek alatt sem csábulhatnak el?

Egy terjedő civilizációs betegség
Egy terjedő civilizációs betegség

Az érelmeszesedés civilizációs betegségnek számít, egyre gyakrabban fordul elő az iparosodott országokban. A Föld kevésbé fejlett országaiban viszont gyakorlatilag ismeretlen.








Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége