Miért fontos a bőrkeményedés eltávolítása?

Miért fontos a bőrkeményedés eltávolítása?

A bőrkeményedés kialakulása során a bőrünket folyamatos nyomás, dörzsölés hatására nagyobb megterhelés éri, így ezen a részen védekezésként felélénkül a bőrsejtképződés, majd az elhalt hámsejtekből megvastagodott, kemény bőrréteg alakul ki. Jellemzően a lábunkon, sarkunkon vagy a talpon jelentkezik a probléma a szoros cipőnek, a túlsúlynak vagy a deformált lábtartásnak köszönhetően.


Azonban a test bármely részén kialakulhat, attól függően, hogy hol jelentkezik az irritáció. Ha elhanyagoljuk, nemcsak esztétikai, hanem kényelmi problémákat is okoz. A megvastagodott bőrréteg berepedezhet, így könnyű célpontjává válhat a kórokozóknak, amelyek fertőzést és gyulladást generálhatnak az érintett területen.


A megelőzés érdekében fontos az alapos és rendszeres lábápolás, amely során langyos lábfürdő segítségével felpuhítjuk a bőrt, majd bőrradírral, habkővel könnyedén eltávolíthatjuk az elhalt részt. Időnként érdemes 
a lábat kényeztetni: havonta egyszer éjszakára kenjük be egy kevés olívaolajjal, és húzzunk rá pamutzoknit, így máris sokat tettünk lábaink szépsége és puhasága érdekében.



Miért fontos a bőrkeményedés eltávolítása?



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége