Amikor támad a hideg

Amikor támad a hideg

A társasági élet általában nyáron a legintenzívebb, azonban a mínuszok beköszöntével sem kell a szoba négy fala közt töltenünk a napjainkat, hiszen számos szórakozási, kikapcsolódási lehetőség adódik a hidegebb hónapokban is. Gondoljon csak egy finom szegfűszeges forralt borra vagy a szánkózásra a hófödte tájon. Kezdődjék hát a kaland!

Amikor támad a hideg

Bekuckózás

Jó időben pörög az élet, kerti partikra járunk, kertészkedünk vagy zenei fesztiválokat látogatunk meg. Ebben az időszakban azonban minden belassul, hamarabb besötétedik, így már nem mindenkinek van kedve aktívan tevékenykedni. Eljött az idő a lecsendesedésnek. Vegyük le a polcról azt a könyvet, amit már régóta el szeretnénk olvasni, főzzünk egy finom forró csokoládét, és egy puha, meleg takaró társaságában olvasgassunk, és hagyjuk, hogy a képzeletünk elrepítsen egy messzi világba.

Sport

A síelés és a korcsolyázás elsőre ijesztőnek tűnhet, ám talán a legélvezetesebbek egyike! A haladók számára kiváló romantikus programként vagy családi kikapcsolódásként szolgálhat, a kezdőknek pedig kifejezetten szórakoztatóra sikeredhet az esések-kelések sorozata, persze kellő odafigyeléssel. Hazánkban is számos síterep várja a látogatókat, így nem kell messzire utaznunk, ha mozogni szeretnénk.

Andalgás a karácsonyi vásárokban

Mindenki szívesebben indul neki nyári estéken az utaknak, mint a téli mínuszokban, azonban réteges öltözködéssel bátran felvehetjük a harcot a kinti fagyok ellen. Érdemes is, hiszen kevés meghittebb dolog létezik egy sétánál a karácsonyi fényekkel díszített városban, ráadásul ha szerencsések vagyunk, kürtőskalácsos vagy forralt boros bódéba is belebotolhatunk. Használjuk is ki!

Közös filmnézések

A filmekre is, csakúgy, mint a könyvekre, igaz a mondás: egy egész élet alatt sem lehet mindet megismerni. Egy próbát azonban megér! A hideg esték tökéletesen alkalmasak arra, hogy meginvitáljuk ritkán látott barátainkat, családtagjainkat közös otthoni mozizásra. Vagy! Egy-két évtizede a fényképek mellett sokunk diákra mentette el a közös élményeket. Keressük meg azokat, készítsük elő a meghatóan nosztalgikus vetítést. Előtte főzhetünk egy könnyű kis vacsorát, és egy pohár borral is indíthatjuk a mókát.

Túra

Ki mondta, hogy télen nem lehet túrázni? Éljünk bármilyen földrajzi tájegységen, egy testmeleget megtartó felszerelés kell csupán, és már neki is vághatunk a kalandnak. Az útvonallal azonban semmiképpen ne legyünk meggondolatlanok, ugyanis az átfagyás veszélyével fenyegethet, ha eltévedünk, vagy elszámítjuk magunkat! Mindenképpen tartsunk magunknál termoszt, illetve ételt, hogy ha mégis hosszabbra nyúlna a séta, mint terveztük, biztosan ne fogyjon el az erőnk. Ma már nem luxus a mobiltelefon, teljesen feltöltve, bekapcsolt állapotban vigyük magunkkal!

Wellness

A szauna nemcsak a relaxációban, hanem a méregtelenítésben is segítségünkre lehet, ugyanis az izzadás során számos méreganyag távozik szervezetünkből. Érdemes egy közeli gyógyfürdőt kiszemelni ebből a célból, hiszen a szaunázást összeköthetjük fürdőzéssel, ami oldja a stresszt, emellett pedig – a víz összetételétől függően – egyéb egészségügyi problémánkat is orvosolhatjuk. Gyermekkel együtt keressünk olyan szállodát, ahol van sok gyerekprogram, illetve gyerekfelügyelet.

Szórakozás a kandallónál

A meleg lakásban olvasgatni közösen, hosszú órákon keresztül. Lábunkat a meleg felé emelve, időnként egy-egy tűzifával megbolygatva a lángokat. A lényeg, hogy a tűz ropogása összehozza a családot. Az aktívabb programra vágyóknak a társasjátékokat ajánljuk.

Hóemberépítés

Az időjárás, mind tudjuk, sajnos sosincs ránk tekintettel, így rendre akkor lepi el a hó a háztetőket és utakat, amikor nem érünk rá maximálisan kiélvezni azt. Sőt, mire belegázolnánk a ropogós fehérségbe, már lucsokká változik, hiszen mások megelőztek minket. Ha viszont mégis szerencsénk van, kapjuk elő a hótaposót és egy meleg kesztyűt! Kicsi és nagy egyaránt élvezni fogja a hóemberkészítést a ház előtt.

Múzeum és színház

Nyaranta előszeretettel választunk inkább kültéri programokat, ezért a múzeum- és színházlátogatás szinte „adja magát” a téli hónapokban. Erre szokták mondani, hogy „kellemest a hasznossal”, mivel nemcsak kiváló szórakozást nyújthat egy-egy darab vagy kiállítás, de tudásunkat, műveltségünket is bővíthetjük vele. Emellett akár hosszú napokra közös témával szolgálhatnak a látottak, tapasztaltak.

Tekintse meg illóolaj termékkínálatunkat.

Kapcsolódó cikkeink:



Kapcsolódó termékek

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége