Erősítsen chiával!

Erősítsen chiával!

Nemcsak egészséges, még fogyaszt is a chia mag, főként deréktájon! Ám kiemelkedően magas rosttartalma miatt túlzott fogyasztása emésztőrendszeri problémákat idézhet elő. Ezért napi 15 grammnál nem szabad többet enni az egzotikus élelmiszerből.


A magas rosttartalmú chiamag nagy mennyiségű vizet képes megkötni, ezért a gyomorban térfogata megnő, és fogyasztója hosszabb ideig érzi magát jóllakottnak. Ez fehérjetartalmának is köszönhető, így bármelyik diéta része lehet. Mértékletes fogyasztására viszont az egészséges emésztés miatt ügyelni kell!

Erősítsen chiával!


A chia magot (Salvia hispanica) egykor azték és maja harcosok állóképességük és erejük megőrzésére használták, fontos energia- és fehérjeforrásként fogyasztották. Ezek után nem meglepő, hogy a chia mag jelentése: erő. A virágos növény Közép- és Dél-Amerikában őshonos, a 13. századtól termesztik. Nagyszerű forrása a növényi eredetű omega-3 zsírsavaknak is.

Emellett a 2-es típusú diabétesz hatékony természetes orvossága, segít az inzulinszint beállításában. Lassítja a szervezetben a szénhidrátok lebontását, így megelőzi az étkezések utáni hirtelen vércukorszint-emelkedést. Mivel ásványi anyagokban – úgymint vas, foszfor, magnézium, réz és kalcium – gazdag, egyetlen csészényi chia mag a napi ajánlott bevitel ötödét tartalmazza. Ezért gyerekeknek, felnőtteknek is segít az erős csontozat és fogazat kialakításában és megtartásában. Idősebb embereknél megelőzi a csontritkulást, hozzájárul az izmok és az idegek egészséges működéséhez.


Csökkenti a vér rosszkoleszterin-szintjét, miközben növeli a jó koleszterinét, és megelőzi az artériás gyulladásokat, hozzájárul a hasi elhízás csökkentéséhez, így védi a szív egészségét, megelőzi az agyvérzést és a szívrohamot. Rostok, fehérjék és omega-3 zsírsavak olyan kombinációját tartalmazza, amely védi az immunrendszert, az idegrendszert és az egészséges anyagcserét. Fokozza az agyműködést, mérsékeli a demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának veszélyét, csökkenti a fájdalomgócokat, merevséget, az ízületi és más gyulladásokat. Hatékony antidepresszáns.


A benne található nagy mennyiségű antioxidáns miatt meggátolja a szabad gyökök kialakulását, és segíti a sérült sejtfalak regenerálódását. Stimulálja az immunrendszer működését, védi a testet a ráktól, krónikus betegségektől. Kalciumtartalma miatt csonterősítő hatású. A mangán a csontok egészségéért felel, és serkenti a vér sejtes elemeinek megújulását, a foszfor a DNS felépítéséhez és az energiatároláshoz elengedhetetlen. A szelén megelőzi a bőrfertőzéseket, hatásos hajkorpa ellen, a magnézium és a réz pedig a jól működő idegrendszerhez nélkülözhetetlen.


A semleges ízű chia mag segít a teljesítmény és az állóképesség fokozásában. Sportolás előtt fogyasztva javít az edzés hatékonyságán, erőt ad a fizikai munkához, így a legtöbb hagyományos táplálékkiegészítőnél és sportitalnál jobban működik.

Kapcsolódó cikkeink:



Kapcsolódó termékek

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége