Egy ehető gyöngy: a tápióka

Egy ehető gyöngy: a tápióka

A tápióka alapvetően egy teljesen jellegtelen ízű, apró, fehér gömb formájú alapanyag, amely a főzés során átlátszóvá válik, állaga pedig talán a kaviáréhoz hasonlítható legjobban. Akkor mégis miért eszik naponta a világ számos országában?

Egy ehető gyöngy: a tápiókaAz egyik legnyomósabb indok az, hogy rendkívül gyorsan elkészíthető, átveszi az áztatás során használt folyadék ízét és színét, így rengeteg variációja létezik. Alapanyaga a maniókagyökér, amelyet a feldolgozás során porítanak, majd ebből apró golyócskákat készítenek. Talán sokan nem tudják, de a gluténérzékenyek számára nagyszerű energiaforrást jelenthet. Magas foszfor-, magnézium- és kalciumtartalma van, emellett vasban és káliumban is gazdag.


Elsősorban tápiókapuding készítésére szokás használni, amit bátran ízesíthetünk gyümölccsel, kompóttal vagy akár lekvárral is. Mivel állagjavító hatású, így levesek, főzelékek, szószok gluténmentes sűrítésekor se feledkezzünk meg róla!



Kapcsolódó termékek

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége