Varázsoljon karácsonyi hangulatot a fa köré

Varázsoljon karácsonyi hangulatot a fa köré

A szépen feldíszített fa, az ünnepi dekoráció, a gazdagon megterített asztal egytől egyig fontos kelléke a szeretet ünnepének, de mégsem minden! Az igazán meghitt pillanatokhoz más is kell


1. 
Közös készülődés

Szentestére minden legyen kész! De ne csak a háziasszony feladata legyen minderről gondoskodni. A közös tervezés és megvalósítás többemberes „hadművelet”. Bátran vonja be az adventi időszakba párját és a gyerekeket is. Ha együtt készülnek, az öröm is közös lesz.


2. 
Gondolkodjanak együtt!

Mit kapjon a gyerek és mit a nagyi? Nem kis feladat egyedül megvásárolni az ajándékokat, felkutatni a családtagok titkos vágyait, kikérdezni a barátokat, mit szeretne kapni a közös barát... Ha ebben van segítsége, mondjuk a párja, az ajándékozás öröme is nagyobb élmény lesz. És ne feledkezzen meg társáról sem, még egy apró meglepetés is gesztusértékű.


Karácsonyi illatok...

Ha visszagondol gyerekkora karácsonyaira, biztosan illatok is társulnak hozzá. A narancshámozás pillanatai, a gőzölgő töltött káposzta, az éppen sülő mézeskalács... Ne dobja sutba a hagyományos karácsonyi fogások receptjeit, ezek is hozzájárulnak az ünnepi hangulathoz.

...és hangok

Bár egyre kevesebb otthonban hangzik fel szenteste a Csendes éj és a Pásztorok, pásztorok, ezek nagyban hozzájárulnak a meghittséghez, a szeretet érzéséhez. A karácsonyi mise megható perceiről meg nem is beszélve... Ha teheti, ne hagyja ki az éjféli misét, igazán méltó megkoronázása ez a karácsonynak, az összetartozás érzésének.


5. 
Énekelni nem ciki

A gyerekek megannyi karácsonyi éneket tanulnak az óvodában, iskolában, és az ünnep közeledtével szívesen dúdolgatják ezeket. Miért lenne az éneklés csakis a gyerekek dolga? A felnőttek is bátran bekapcsolódhatnak, segítségként ott a lejátszó... no meg a gyerekek fesztelensége.


6. 
Nem csinálni semmit

Mikor volt olyan utoljára, hogy az egész család együtt volt és békésen beszélgetett? Van-e arra idő a hétköznapok rohanásában, hogy leüljön a gyerekeivel, unokáival társasjátékozni? Mikor vették elő utoljára a felnőttek a kártyapaklit? Csak nem tavaly karácsonykor? Teremtsen lehetőséget a semmittevésre, a nem sietős délutánokra, a nyugalomra.


7. 
Újítson be!

Ha ugyanabban az otthoni szerelésben szervírozza a karácsonyi menüt, amiben egész évben hámozza a krumplit és teregeti a ruhákat, aligha járul hozzá az ünnepi hangulat megteremtéséhez. Egy csinos, de nem hivalkodó ruha, szép frizura, ápolt megjelenés emeli az ünnepélyességet.


8. 
Mozgás, még karácsonykor is

Nem is hinné, milyen kellemes pillanatokat okozhat a jóga. Jólesően nyújtja a berozsdásodott izmokat és ízületeket, segít letornázni a nagy lakomákat, ráadásul akár a nappaliból is gyakorolhat. És nem csak ön: a gyerekek szívesen vesznek részt olyan új tevékenységekben, amelyek a szüleiknek is örömet okoznak. Ez a közös tevékenység utólag nagyon jó emlékként marad meg mindannyiukban.Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége