Epres joghurthab bazsalikommal

Epres joghurthab bazsalikommal

Szereti az epret? Könnyen összedobható finomságot ajánlunk az édes ízek kedvelőinek.

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper 
  • 5 dl görög joghurt 
  • néhány levél friss bazsalikom 
  • 2 lapzselatin 
  • fél dl habtejszín 
  • kevés porcukor 
  • lime 
  • bors

 

Elkészítés:

Az epret leöblítjük, kicsumázzuk és felkockázzuk. Egy-két szemet a díszítéshez félrerakunk.

Egy keverőtálba tesszük, és a megmosott lime héját belereszeljük, megszórjuk egy kevés frissen őrölt borssal. Ráfacsarjuk a lime levét, megszórjuk egy kevés porcukorral és a felaprított bazsalikomlevéllel. Az egészet alaposan összekeverjük.

A görög joghurtot 2 evőkanál porcukorral és egy csipet sóval kikeverjük.

A hideg vízben előre beáztatott lapzselatinokat kinyomkodjuk, a felmelegített tejszínbe téve feloldjuk, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a joghurtos masszához. Az egészet egy szifonba töltjük.

Tálaláskor a bazsalikomos epret a pohárba kanalazzuk, a szifonból a tejszínes joghurtot rányomjuk, és a tetejét félbevágott eperrel díszítjük.

 

Forrás: izeselet.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége