Szereti az epret? Könnyen összedobható finomságot ajánlunk az édes ízek kedvelőinek.
Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 5 dl görög joghurt
- néhány levél friss bazsalikom
- 2 lapzselatin
- fél dl habtejszín
- kevés porcukor
- lime
- bors
Elkészítés:
Az epret leöblítjük, kicsumázzuk és felkockázzuk. Egy-két szemet a díszítéshez félrerakunk. Egy keverőtálba tesszük, és a megmosott lime héját belereszeljük, megszórjuk egy kevés frissen őrölt borssal. Ráfacsarjuk a lime levét, megszórjuk egy kevés porcukorral és a felaprított bazsalikomlevéllel. Az egészet alaposan összekeverjük. A görög joghurtot 2 evőkanál porcukorral és egy csipet sóval kikeverjük. A hideg vízben előre beáztatott lapzselatinokat kinyomkodjuk, a felmelegített tejszínbe téve feloldjuk, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a joghurtos masszához. Az egészet egy szifonba töltjük.Tálaláskor a bazsalikomos epret a pohárba kanalazzuk, a szifonból a tejszínes joghurtot rányomjuk, és a tetejét félbevágott eperrel díszítjük.
Forrás: izeselet.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása