Békés ünnepi készülődést kívánunk!

Békés ünnepi készülődést kívánunk!


Békés ünnepi készülődést kívánunk!A karácsonyi készülődés hallatán bizonyára sok háziasszonynak összeszorul a gyomra. Hogyan tud majd mindent időre levezényelni, elkészíteni, megfőzni, megvenni, feldíszíteni, kitalálni, megszervezni? Íme néhány tipp a sikeres megvalósításhoz!

1. Írjon feladatlistát!

Ez a legfontosabb. Tételesen írja fel, milyen teendői lesznek az adventi időszakban. Persze ne csak magára gondoljon, a család hadra fogható tagjait is lássa el munkával! Például kinek a dolga lesz a karácsonyfa-vásárlás?

2. Találja ki, mi kerüljön az asztalra!

Ebben kérjen segítséget a többiektől is! Kinek mi ízlett tavaly? És az is fontos, mire lesz ideje, pénze. Vegye számba, mikor ki megy önökhöz vendégségbe! Feleslegesen ne süssön-főzzön!

3. Ajándékozás

Gondolja végig, kit akar megajándékozni! Az észszerűtlen költekezést is mérlegelje, talán vannak olyan szerettei, akik azt is értékelik, ha egy este összejön a társaság kártyázni egy jót.

4. Gyerekek

Rájuk mindenképpen fordítson energiát! A közös mézeskalácssütés, adventinaptár-készítés szép pillanatai megalapozzák a karácsonyi hangulatot. És az ajándékukon is törje a fejét, nem biztos, hogy a pénznek örülni fognak!

5. Ünnepi dekoráció

Egy délután bőven elég arra, hogy a saját ízlésüknek megfelelően feldíszítsék a lakást. Az adventi koszorú beszerzéséről ne feledkezzen meg!

6. Takarítás

Nos, a függönymosás sokszor csak a lelki béke miatt fontos, de valójában enélkül is lehet tökéletes a karácsony. Mindenki jobban jár, ha a csillogó-villogó lakás helyett csillogó szemű családban ünnepelhet.

7. Bevásárlás

Ezt nem lehet megúszni. Jobb, ha nem egyedül bonyolítja le, a tanácstalanságban sokat segíthet a társ.

8. Ossza be az idejét!

Vegye kézbe a naptárát, és jegyezze fel, melyik napon mit kell elintéznie, hogy nyugodtan, kényelmesen elkészüljön karácsonyra.

9. Ne idegeskedjen!

Megéri-e a bosszankodást a ferde karácsonyfa, a szétrepedt bejgli, az elfeledett ünnepi szalvéta? Ugye, hogy nem…?

10. Nincs semmi baj!

Ha a gondos tervezés ellenére sem sikerül mindennel elkészülnie, ne csüggedjen. Tényleg az a legfontosabb, hogy csendesség, béke, meghittség költözzön az otthonába, és az idei karácsonyt szép emlékként őrizzék meg szívükben.



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége