A csicsóka élettani hatásai

A csicsóka élettani hatásai

A nálunk is alig ismert gumós növényt, a csicsókát régen a szegények eledelének tartották. Kitűnő diabetikus tápanyag, íze hasonlít a burgonyához, ám rosttartalma annál 6-szor nagyobb. Készíthetünk belőle chipset, párolhatjuk, főzhetjük, de fogyaszthatjuk akár nyersen is salátákban.

A csicsóka élettani hatásai


Milyen jótékony hatásai lehetnek a szervezetünkre?

  1. segíthet a porckopás ellen
  2. sok inulint tartalmaz, ezért kiváló diabetikus tápanyagforrás
  3. hatékony lehet a fejfájás kezelésében
  4. jótékony hatással van a bélflórára és az emésztőrendszerre


Forrás: www.shutterstock.com



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége