Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz 0,5 mg/ml orrspray

Kiszerelés:
15ml
SKU:
894981
Gyártó/Forgalmazó:
Procter & Gamble Hungary

A Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray egy helyileg alkalmazott orrspray a megfázáshoz vagy orrnyálkahártya‑gyulladáshoz (rinitisz) társuló orrdugulás tüneti kezelésére, felnőttek és 6 évnél idősebb gyermekek számára.

Internetes ár
3 079 Ft

Jogszabály módosítás

Egységár: 3079.12 Ft

Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Jellemzők

 • A Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray egy helyileg alkalmazott orrspray a megfázáshoz vagy orrnyálkahártya-gyulladáshoz (rinitisz) társuló orrdugulás tüneti kezelésére, felnőttek és 6 évnél idősebb gyermekek számára.
 • A spray hatása néhány perc után jelentkezik és legfeljebb 12 órán át tart.

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz 0,5 mg/ml oldatos orrspray

oximetazolin-hidroklorid

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray körültekintő alkalmazása.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont
 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray alkalmazása előtt
 3. Hogyan kell alkalmazni a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray-t?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray-t tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray egy helyileg alkalmazott orrspray a megfázáshoz vagy orrnyálkahártya-gyulladáshoz (rinitisz) társuló orrdugulás tüneti kezelésére, felnőttek és 6 évnél idősebb gyermekek és serdülők számára.

A spray hatása néhány perc után jelentkezik és legfeljebb 12 órán át tart.

2. Tudnivalók a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray-t:

 • ha allergiás (túlérzékeny) az oximetazolin-hidrokloridra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
 • ha Ön monoaminooxidáz-gátlót (a MAO-gátlókat a Parkinson-kór és a depresszió kezelésére alkalmazzák) szed (vagy szedett az elmúlt két hétben);
 • ha Ön akut szívbetegségben vagy heveny balszívfél-elégtelenségben szenved;
 • ha szemében a belső nyomás emelkedett (zöldhályog –zárt zugú glaukóma);
 • ha agyalapi mirigyét műtétileg eltávolították;
 • ha orrlyukainak bőre vagy nyálkahártyája gyulladt, illetve hegek vannak az Ön orrában.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:

 • magas a vérnyomása;
 • iszkémiás szívbetegségben szenved, beleértve az anginát is;
 • cukorbeteg;
 • pajzsmirigy-betegsége van;
 • prosztata-megnagyobbodása (prosztata hipertrófiája) van;
 • megnövekedett szembelnyomás esetén (pl. glaukóma);
 • a mellékvese egy ritka daganata (feokromocitóma) esetén.

Egyéb gyógyszerek és a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről:

 • monoaminooxidáz-gátlók (a MAO-gátlókat Parkinson-kór, illetve a depresszió kezelésére alkalmazzák). Ne használja a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray-t, ha az elmúlt két hétben MAO-gátlót szedett;
 • triciklusos antidepresszánsok: tájékoztassa kezelőorvosát, ha a depresszió kezelésére alkalmazott gyógyszereket, például amitriptilint és imipramint szed;
 • béta-blokkolók vagy magas vérnyomás elleni gyógyszerek: a használat előtt tájékoztassa kezelőorvosát, ha ezek közül bármelyiket szedi;

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Nem áll rendelkezésre elegendő bizonyíték a készítmény használatával kapcsolatban terhesség és szoptatás idején, ezért a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray-t csak kezelőorvosa tanácsára használja.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray nincs hatással a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre.

A Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray benzalkónium-kloridot és benzil-alkoholt tartalmaz

Ez a gyógyszer 0,01 mg benzalkónium-kloridot tartalmaz adagolási egységenként (1 befújás), ami megfelel 0,2 mg/ml-nek. A benzalkónium-klorid irritációt vagy duzzanatot okozhat az orrban, különösen hosszan tartó alkalmazás esetén.

Ez a gyógyszer 0,1 mg benzil-alkoholt tartalmaz adagolási egységenként (1 befújás), ami megfelel 2 mg/ml-nek. A benzil-alkohol allergiás reakciót és/vagy enyhe helyi irritációt okozhat.

3. Hogyan kell alkalmazni a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray-t?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja:

Felnőttek és 10 év feletti gyermekek és serdülők: 1-2 befújás mindkét orrnyílásba naponta legfeljebb 2-3 alkalommal.

6-10 éves gyermekek: 1 befújás mindkét orrnyílásba naponta legfeljebb 2-3 alkalommal.

Ez a gyógyszer nem alkalmazható 6 évnél fiatalabb gyermekek kezelésére. Ennél a gyermekkorcsoportnál az oximetazolin alacsonyabb hatáserősségét tartalmazó gyógyszereket kell alkalmazni.

Ne használja 7 egymást követő napnál tovább, és a javasolt adagot ne lépje túl. Ha hosszabb ideig használja vagy túladagolja a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray-t, az orrdugulást okozhat, és csökkentheti a termék hatékonyságát.

A gyógyszer közvetlen szembe kerülését el kell kerülni.

Ha tünetei rosszabbodnak, vagy nem javulnak, forduljon kezelőorvosához.

Az alkalmazás módja:

 1. Vegye le a kupakot. Az első használat előtt töltse fel az adagolópumpát a perem (körülbelül 5-10 alkalommal történő) határozott lenyomásával, amíg egyenletes ködpermet távozik. Tartsa a tartályt a pumpával felfelé és így illessze az orrnyílásba. A másik orrlyukat zárja el.
 2. Fújja be a sprayt, és ezzel egy időben az orrán át vegyen egy mély lélegzetet. Ezt ismételje meg a másik orrnyílással.
 3. Felnőttek és 10 év feletti gyermekek és serdülők az 1. és 2. lépéseket szükség esetén megismételhetik.
 4. Nedves és tiszta zsebkendővel törölje le a pumpát, és használat után rögtön tegye vissza rá a porvédő kupakot.

A terméket függőleges helyzetben tartva használja.

Ha az előírtnál több Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray-t alkalmazott

Ha túl sok Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray-t alkalmazott vagy lenyelés esetén, azonnal forduljon orvoshoz, és vigye magával a tartályt vagy a dobozt.

Túladagolás fordulhat elő orron (nazális) vagy véletlen szájon át (orális) történő alkalmazás után.

A túladagolás tünetei lehetnek (közepesen súlyos vagy súlyos esetben):

A vérnyomás emelkedése, szapora szívverés, szívdobogásérzés, szívritmuszavar, szívmegállás, szívelégtelenség, izzadás, izgatottság, görcsrohamok, a pupilla kitágulása, hányinger, hányás, a bőr vagy az ajkak kékes elszíneződése, láz, izomgörcs, keringési rendszer összeomlása, túl sok folyadék felhalmozódása a tüdőben (tüdőödéma), légzési rendellenességek, pszichés zavarok, álmosság, sápadtság, a pupilla összeszűkülése, testhőmérséklet-csökkenés, lassú szívverés, sokkszerű alacsony vérnyomás, légzéskimaradás, eszméletvesztés, görcsrohamok és kóma.

Ha elfelejtette alkalmazni a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray-t

Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására; folytassa az alkalmazást az adagolási utasításnak megfelelően.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Általában nem várhatóak súlyos nemkívánatos hatások.

 • Nem gyakori (100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet):

Tüsszögés, az orr, a száj és a torok kiszáradása és irritációja, a hatás elmúltával az orrnyálkahártya duzzanata (reaktív hiperémia).

 • Ritka (1000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet):

Szorongás, álmosság, ingerlékenység, alvászavar, szapora szívverés, szívdobogásérzés, emelkedett vérnyomás, a dózis csökkent hatása, fejfájás, bőrkiütés és látászavarok.

 • Nem ismert:

Hányinger.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

A dobozon és az üvegen feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/Felh.:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Felbontás után 12 hónapon belül felhasználandó.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray?

 • A készítmény hatóanyaga: 0,5 mg oximetazolin-hidrokloridot tartalmaz milliliterenként. Egy adag (amely 0,05 ml-nek felel meg) kb. 25 mikrogramm oximetazolin-hidrokloridot tartalmaz.
 • Egyéb összetevők: szorbit, nátrium-citrát-dihidrát, poliszorbát 80, benzil-alkohol, vízmentes citromsav (pH beállítására), benzalkónium-klorid oldat, aceszulfám-kálium, levomentol, cineol, dinátrium-edetát, aloe vera száraz kivonat, L-karvon, tisztított víz. (A Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray benzalkónium-klorid és benzil-alkohol tartalmáról lásd a 2. pontot)

Milyen a Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz oldatos orrspray egy adagolópumpával ellátott spray.

15 ml oldat, fehér adagolófejjel ellátott, barna üvegbe töltve, dobozban.

Minden üveg legalább 265 befújásnyi adagot tartalmaz.

A forgalombahozatali engedély jogosultja és a gyártó

A forgalombahozatali engedély jogosultja

P&G Health Germany GmbH

Sulzbacher Strasse 40

65824 Schwalbach am Taunus

Németország

Gyártó

Procter & Gamble Manufacturing GmbH

Procter & Gamble Straße 1

64521 Groß-Gerau, Hessen

Németország

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Ausztria: Nasivin Aloe & Eukalyptus 0,5 mg/ml - Nasenspray

Belgium: Nesivine Eucalyptus, 0,5mg/ml neusspray oplossing

Bulgária: Викс Синекс Алое и Евкалипт 0,5 mg/ml спрей за нос, разтвор

Csehország: Sinex Vicks Aloe a Eukalyptus 0,5 mg/ml, nosni sprej, roztok

Észtország: Sinex

Finnország: Vicks Sinex 0,5 mg/ml nenäsumute, liuos

Görögország: Vicks Sinex nasal spray solution 0,5 mg/ml

Hollandia: Vicks Sinex Aloë 0,5 mg/ml neusspray oplossing

Lengyelország: Nasivin Sinex Aloes i Eukaliptus, 0,5 mg/ml, aerozol do nosa, roztwór

Lettország: Sinex 0,5 mg/ml deguna aerosols, šķīdums

Litvánia: Sinex 0,5 mg/ml nosies purškalas (tirpalas)

Magyarország: Nasivin Aloe Vera és Eukaliptusz 0,5 mg/ml oldatos orrspray

Németország: WICK Sinex avera Nasenspray 0,5 mg/ml Lösung

Portugália: Vicks Sinex Aloe 0,5 mg/ml solução para pulverização nasal

Románia: Vicks Sinex 0,5 mg/ml spray nazal, soluție.

Spanyolország: NasalVicks 0,5 mg/ml solución para pulverización nasal

Svédország: Vicks Sinex 0,5 mg/ml, nässpray, lösning

OGYI-T-21730/02 (15 ml)

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2023. október.

A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
EAN 8006540207321
Tárhely sor E
Tárhely oszlop 26
Tárhely Polc 1
Betegtájékoztató Megnézem
Betétdíjas Nem 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége