Kardegic 100 mg por belsőleges oldathoz

Kiszerelés:
30x
SKU:
529841

Kardegic 100 mg por belsőleges oldathoz

Internetes ár:
504 Ft

Jogszabály módosítás

Egységár: 16.8 Ft / db

Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Kardegic 100 mg por belsőleges oldathoz

1. Milyen típusú gyógyszer a Kardegic por és milyen betegségek esetén alkalmazható?


A Kardegic por acetilszalicilsavat tartalmaz, ami gátolja a vérlemezkék egymáshoz tapadását (aggregációját), így megelőzi a vérrögök képződését.
A Kardegic por az alábbi esetekben alkalmazható:
Szív-érrendszeri betegségek vérrögképződéssel járó szövődményeinek megelőzésére és ezen betegségek halálozásának csökkentésére.
- heveny szívizomelhalás (miokardiális infarktus) esetén,
- a szívinfarktus kialakulásának megelőzésére szív-érrendszeri kockázati tényezőkkel rendelkező 45-79 év közötti férfi és 55-79 év közötti nőbetegek esetén, a kezelés előnyeinek valamint kockázatainak (vérzéses szövődmények) gondos mérlegelését követően,
- a szívizom csökkent vérellátása miatt fellépő mellkasi fájdalom (stabil és instabil angina pektorisz) esetén a szövődmények megelőzésére és így a halálozás kockázatának csökkentésére,
- műbillentyű-beültetést követően, valamint egyéb, a vérrögképződés fokozott kockázatával járó esetekben, amikor szájon át szedhető véralvadásgátlókkal együtt kell szedni, a keringési zavar és az agyi infarktus megelőzésére, orvosi utasítás alapján.
- átmeneti agyi keringési zavar (ún. TIA - tranzitórikus iszkémiás attak) és az agyi keringészavar következtében kialakuló szövetelhalás (agyi infarktus) megelőzésére, orvosi utasítás alapján
- érsebészeti beavatkozások (pl. koszorúér-tágítás vagy koszorúér-műtét) előtt és után, a kezelőorvos előírása szerint.
- Pitvafibrillációban, amennyiben a kumarin-típusú szájon át szedhető véralvadásgátló kezelés ellenjavallt.
Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.


2. Tudnivalók a Kardegic por alkalmazása előtt


Ne alkalmazza a Kardegic port, ha az alábbi állapot(ok) álltak vagy állnak fenn:
- ha allergiás a szalicilátokra és a nem-szteroid gyulladásgátlókra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- amennyiben Önnél korábban már előfordult asztma, amely szalicilát vagy más nem-szteroid gyulladásgátló készítmény szedésével összefüggésben jelentkezett.
- amennyiben Önnél korábban már előfordult masztocitózis (egy ritka allergiás betegség, melyet a bőrön megjelenő apró, barnás-vörös duzzanatok jellemez, ún. hízósejt betegség), mivel az acetilszalicilsav alkalmazása is súlyos allergiás reakciókat válthat ki (beleértve a kipirulással, alacsony vérnyomással, szapora szívveréssel és hányással kísért keringési sokkot).
- aktív emésztőrendszeri fekély esetén.
- mindenfajta veleszületett vagy szerzett vérzékenység, ill. a vérzékenység fokozott kockázata esetén.
- a terhesség utolsó harmadában (24. hét után).
- nem-kontrollált súlyos szívelégtelenségben.
- súlyos májkárosodás esetén.
- súlyos vesekárosodás esetén.
- metotrexáttal egyidejű alkalmazása esetén, ha a metotrexát adagja 15 mg/hét, ill. ennél nagyobb és az acetilszalicilsavat gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító vagy lázcsillapító adagban alkalmazzák. Amennyiben az acetilszalicilsavat a vérlemezkék aggregációját gátló dózisban alkalmazzák, együttes adagolásuk szigorú orvosi ellenőrzést igényel.
- ha egyidejűleg szájon át véralvadásgátló gyógyszert (orális antikoaguláns) is szed és a kórelőzményében gyomor-bélrendszeri fekély szerepel, valamint az acetilszalicilsavat gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító vagy lázcsillapító adagban alkalmazza.
- 6 kg-nál kisebb testtömegű gyermekek kezelésére.


Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Kardegic por alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
- A túladagolás megelőzése érdekében jelezze kezelőorvosának, amennyiben egyéb acetilszalicilsav-tartalmú készítményt szed.
- Reye-szindróma esetén.
A Reye-szindróma egy nagyon ritka életveszélyes betegség, melyet acetilszalicilsavval kezelt, vírusfertőzés (kiváltképp bárányhimlő, illetve megfázásos betegségek) tüneteit mutató gyermekekben figyeltek meg. Az ilyen tüneteket mutató beteg gyermekeknek és serdülőknek kizárólag orvosi utasításra adható acetilszalicilsav, miután a többi kezelés eredménytelennek bizonyult.
Amennyiben folyamatos hányás, tudatzavar vagy kóros viselkedés jelentkezik, az acetilszalicilsav-kezelést azonnal abba kell hagyni.
- G6PD (glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz) enzimhiányban szenvedő betegeknek csak szigorú orvosi felügyelet mellett adható az acetilszalicilsav (egyes betegeknél vérszegénység léphet fel a vörösvérstestek szétesése miatt).
- Nagy adagú fájdalomcsillapítók, folyamatos, hosszú idejű használata után fejfájásról számoltak be. A fejfájás kezelésére nem szabad az adagot tovább növelni.
- A fájdalomcsillapítók rendszeres alkalmazása, különösen, ha kombinációban alkalmazzák őket, a veseműködés károsodásához vezethet.
- A Kardegic por alkalmazását a tervezett műtét (kis műtét esetén is, például foghúzás) előtt 4-8 nappal abba kell hagyni a vérzés lehetséges kockázata miatt (kivéve szívkoszorúér-plasztika előtt, lásd 1. pont).
- A kórelőzményben szereplő gyomor- és nyombélfekély, illetve emésztőrendszeri vérzés, gyomorgyulladás esetén fokozott óvatosság ajánlott.
Emésztőrendszeri vérzés, fekély vagy átfúródás (perforáció) jelentkezhet a kezelés során minden előzetes tünet vagy hasonló kórelőzmény nélkül. Ennek kockázata fokozott az idősebb és az alacsony testtömegű betegek esetében és azoknál a betegeknél, akiket egyidejűleg egyéb véralvadásgátlókkal is kezelnek.
Emésztőrendszeri vérzés esetén, vérhányás, véres- vagy szurokszéklet jelentkezésekor a kezelést azonnal abba kell hagyni.
- Enyhe és középsúlyos vese- és májkárosodás vagy súlyos szívelégtelenség esetén fokozott óvatosság ajánlott.
- Asztmában, idült légúti megbetegedésben szenvedőknél (különösen magas láz vagy orrpolip fennállása esetén) - a többi beteghez képest - a nem-szteroid gyulladásgátlók gyakrabban válthatnak ki asztmás rohamot, vagy egyéb allergiás reakciókat: a bőr vagy nyálkahártya lokális duzzanatát (Quincke-ödéma) vagy csalánkiütést.
- Fokozott vagy kóros menstruációs vérzés esetén az acetilszalicilsav alkalmazása nem javasolt, mert a havi vérzés intenzitása és tartama fokozódhat.
- Véralvadásgátlókkal, a vérlemezkék összecsapódását gátló, illetve a vérrög feloldására alkalmazott szerekkel egyidejűleg a Kardegic por csak az orvos kifejezett utasítására és szigorú orvosi kontroll mellett szedhető, ill. alkalmazható.
- Napi 1-2 g adagban az acetilszalicilsav gátolja a húgysav kiürülését a veséken keresztül (például köszvényben tovább növelheti a vérben a húgysavszintet).
- Terhesség első és második harmadában (lásd \"Terhesség szoptatás és termékenység\" című részt).
- Szoptatás alatti alkalmazása nem javasolt. Amennyiben alkalmazása feltétlenül szükséges, a szoptatást abba kell hagyni (lásd \"Terhesség, szoptatás és termékenység\" című részt).
- A Kardegic 100 mg por belsőleges oldathoz, a hatóanyag-tartalom mennyisége miatt, nem alkalmas hatékony fájdalomcsillapításra.


Gyermekek
Acetilszalicilsav alkalmazása gyermekeknél csak kizárólag orvosi rendelvényre és csak akkor megengedett, ha egyéb gyógyszerek hatása nem kielégítő. A gyermekeket, különösen a kezelés elején, gondosan ellenőrizni kell a szalicilsav-mérgezés elkerülése érdekében.
A Kardegic por 6 kg-nál kisebb testtömegű gyermekek kezelésére nem alkalmazható.
Gyermekek esetében, a vérlemezkék összecsapódását gátló acetilszalicilsav-kezelés adagja 1-5 mg/testtömeg-kilogramm, ezért a Kardegic 100 mg por helyett egyéb, megfelelően adagolható készítmény alkalmazása javasolt.


Egyéb gyógyszerek és a Kardegic por
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
A gyógyszerek együttes alkalmazása során módosulhat azok hatása.
Nem alkalmazható együtt a következő gyógyszerrel:
- 15 mg/hét, vagy ennél nagyobb adagú metotrexáttal (ennek mellékhatásai felerősödnek).


Együttadása nem javasolt:
- tiklopidinnel (vérlemezkék összecsapódását gátló gyógyszer): a vérzés veszélye fokozódik.
- klopidogrellel, amennyiben a kombinációt (a szívizom heveny oxigénhiányos állapotát okozó kórképekben) nem a jóváhagyott indikáció alapján alkalmazzák.
- szájon át szedhető véralvadásgátlókkal (pl. warfarin), amennyiben korábban előfordult Önnél gyomor-bélrendszeri fekély.
- egyes húgysavszint-csökkentőkkel (pl. benzbromaron, probenicid): csökkenhet ezen gyógyszerek húgysavürítő hatása.
- bárányhimlő elleni védőoltás beadását követő 6 hét elteltéig acetilszalicilsav alkalmazása nem javasolt (fokozódhat a Reye-szindróma kialakulásának kockázata - lásd 4. pont \"Lehetséges mellékhatások\").
- nikorandillal (mellkasi fájdalom (angina) megelőzésére és kezelésére szolgáló gyógyszer), mert fokozódhat a gyomor-bélrendszeri fekélyek, perforáció és vérzés kialakulásának kockázata.
Fokozott óvatosság ajánlott a következő gyógyszerekkel való együttes alkalmazás esetén:
- olyan gyógyszerek, amelyek növelik a vérzés kockázatát, mint például:
- klopidogrel, amennyiben a kombinációt (a szívizom heveny oxigénhiányos állapotát okozó kórképekben) a jóváhagyott indikáció alapján alkalmazzák: a vérzés kockázata miatt klinikai ellenőrzés javasolt.
- heparin (véralvadásgátló), szájon át szedhető véralvadásgátlók (acetilszalicilsav kis adagjai mellett) és a vérlemezkék összetapadását (aggregáció) gátló gyógyszerek
- véralvadékot \"feloldó\" szerek (például sztreptokináz).
- nem-szteroid gyulladásgátlók (például diklofenák): fokozódik az emésztőrendszeri fekélyek és vérzések kockázata.
- ibuprofén (fájdalomcsillapításra alkalmazzák): csökkentheti az acetilszalicilsav hatását.
- úgynevezett szelektív szerotonin-újrafelvétel-gátlók (SSRI - citaloprám, eszcitaloprám, fluoxetin, fluvoxamin, paroxetin, szertralin, depresszió elleni szerek).
- gyomorsav-csökkentők és aktív szén: csökkentik az acetilszalicilsav hatását (az acetilszalicilsav és a gyomorsav-csökkentők alkalmazása között legalább 2 óra teljen el),
- vízhajtók és egyes vérnyomáscsökkentők (pl. az ACE-gátlók): nő a vesekárosodás kockázata, valamint a vérnyomáscsökkentő hatásuk gyengülhet.
- vércukorszint-csökkentő gyógyszerek: fokozódik a vércukorszint-csökkentő hatás.
A vércukor-értékek fokozott ellenőrzése ajánlott.
- interferon-alfa (az immunrendszerre ható gyógyszer): az interferon-alfa hatása csökkenhet.
- digoxin (szívbetegségek kezelésére alkalmazzák), lítium, barbiturátok, valproinsav (pszichiátriai kórképekben alkalmazott gyógyszerek): az acetilszalicilsav felerősítheti ezeknek a gyógyszereknek a hatását.
- metamizol: csökkenhet az acetilszalicilsav vérrögképződést gátló hatása.
- acetazolamid: a vér savtartalmának túlzott növekedése fordulhat elő (fokozott a kockázata az ún. metabolikus acidózis kialakulásának)
- levotiroxin (a pajzsmirigy betegségeinek és működési zavarainak kezelésére szolgáló gyógyszer)
- tenofovir (HIV-fertőzés kezelésére szolgáló gyógyszer)
A Kardegic por egyidejű alkalmazása étellel, itallal és alkohollal
A gyomor-bélrendszeri károsodás, illetve vérzés kockázata nő egyidejű alkoholfogyasztás esetén, ezért a kezelés alatt kerülni kell az alkohol és az alkohol-tartalmú italok fogyasztását.


Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.


Terhesség
A terhesség első és második harmadában (24. hét végéig) csak akkor adhatók acetilszalicilsav-tartalmú gyógyszerek, ha feltétlenül szükségesek.
A terhesség 24. hetéig acetilszalicilsav-tartalmú gyógyszert szedő nők esetében a lehető legalacsonyabb dózist, a lehető legrövidebb ideig kell alkalmazni.
A terhesség utolsó harmadában (24. hét után) nem alkalmazható az acetilszalicilsav.


Szoptatás
Az anyatejbe a szalicilátok kis mennyiségben kiválasztódnak.
Szoptatás alatti alkalmazása nem ajánlott. Amennyiben alkalmazása mégis szükséges, akkor a szoptatást fel kell függeszteni.


Termékenység
A Kardegic por azon gyógyszerek csoportjába tartozik, amelyek hátrányosan befolyásolhatják a női termékenységet. A kezelés abbahagyása után azonban ez a hatás elmúlik.
Alkalmazása megfontolandó olyan nők esetében, akik teherbe kívánnak esni.
Olyan nők esetében, akiknek nehézségeik vannak a teherbeeséssel, vagy meddőség miatti kivizsgálás alatt állnak, az acetilszalicilsav-kezelés felfüggesztése megfontolandó.


A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességek romlását nem észlelték Kardegic por alkalmazása mellett. A készítmény alkalmazását ez esetben a beteg mindenkori állapotának figyelembevételével a kezelőorvos egyedileg határozza meg.


3. Hogyan kell alkalmazni a Kardegic port?


A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A tasakok tartalmát egy pohár vízben kell feloldani és azonnal meg kell inni.
A por gyorsan és teljesen feloldódik.
A különböző szív- és érrendszeri betegségek esetén, a Kardegic port kizárólag az orvos utasítása szerinti adagolásban és időtartamig szabad szedni.
A készítmény ajánlott adagja
- Szívinfarktus kockázatának csökkentésére a szív-érrendszeri betegségekre hajlamosító tényezőkkel rendelkező betegek esetében: naponta 1 tasak Kardegic 100 mg por.
- Szívinfarktus és koszorúér-betegség okozta mellkasi fájdalom esetén, a tünetek fellépte után azonnal: naponta egyszer 3 tasak Kardegic 100 mg por 2-3 napig, majd fenntartó kezelésként naponta 1 tasak Kardegic 100 mg por.
- Agyi infarktus esetén a tünetek megjelenését követő 48 órán belül: a kezdő adag 1-3 tasak Kardegic 100 mg por, majd ezt követően folyamatosan napi 1 tasak Kardegic 100 mg por a fenntartó adag.
- Koszorúér-tágítás (koronária angioplasztika) előtt 48 órával és egyéb érsebészeti beavatkozások után - kizárólag orvosi utasításra: naponta egyszer 3 tasak Kardegic 100 mg por, majd a beavatkozást követően folyamatosan, naponta 1 tasak Kardegic 100 mg por.
- Pitvarfibrilláció (szívritmuszavar) esetén: naponta egyszer 3 tasak Kardegic 100 mg por
- Műbillentyű-beültetést követően vagy a keringési zavar és agyi infarktus megelőzésére azon betegeknél, akiknél magas a vérrögképződés veszélye: naponta 1 tasak Kardegic 100 mg por.


Alkalmazása gyermekeknél
Gyermekeknél a vérlemezkék összetapadását gátló kezelés adagja 1-5 mg/testtömeg-kg, ezért a Kardegic 100 mg por belsőleges oldathoz gyógyszer helyett egyéb, megfelelően adagolható készítmény alkalmazása javasolt.


Ha az előírtnál több Kardegic port alkalmazott
Túladagolás leginkább idős egyének, illetve gyermekek esetében fordulhat elő, és ezekben az esetekben halálos szövődmény is előfordulhat. A túladagolás különösen gyermekek esetében súlyos vércukorszint-csökkenést eredményezhet, és végzetes mérgezést is okozhat.
Túladagolás esetén azonnal orvoshoz kell fordulni. A megfelelő orvosi beavatkozás felnőttek és gyermekek esetében egyaránt nélkülözhetetlen még akkor is, ha a túladagolás jelei és tünetei aktuálisan nem észlelhetőek.
Heveny túladagolás tünetei: fülzúgás, halláscsökkenés, fejfájás, szédülés, hányinger.
Súlyosabb esetben: láz, légzésszám-fokozódás, a sav-bázis-egyensúly zavarai, kóma, keringési és légzési elégtelenség, a vércukorszint veszélyes szintre való csökkenése.
Idült túladagolás tünetei: gyomor-bélrendszeri vérzések, fekélyek, vérzékenység.
Szédülés, fülzúgás, különösen gyermekeknél és idősebb betegeknél a túladagolás jele lehet.
Nem szív eredetű tüdővizenyő (tüdőödéma) az acetilszalicilsav heveny és idült túladagolása során, illetve az acetilszalicilsavval szembeni túlérzékenység esetén is jelentkezhet.
Ilyen esetben sürgősségi, speciális intézeti ellátás szükséges, tehát a tünetek jelentkezése esetén azonnal forduljon kezelőorvosához vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát.


Ha elfelejtette bevenni a Kardegic port
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha idő előtt abbahagyja a Kardegic por szedését
Ne hagyja abba a gyógyszer szedését a kezelőorvos megkérdezése nélkül.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


4. Lehetséges mellékhatások


Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Az acetilszalicilsavval szembeni esetleges egyéni allergiás reakciók tüneteinek jelentkezése esetén a Kardegic por alkalmazását azonnal abba kell hagyni:
- vizenyő (ödéma), csalánkiütés, asztma (allergiás reakciók)
- a bőr alatti szövetek duzzanata, érintheti a kezek, lábak, szemhéjak, ajkak vagy a nemi szervek egy részét vagy egészét, esetenként a száj, torok vagy a légutak nyálkahártyáját is (angioödéma),
- hideg verítékezés, vérnyomásesés, szédülés, gyengeség, hányinger, bőrelszíneződés és fulladás. Ehhez társulhat még arcduzzanat, viszketés, szívtáji szorítás, heves szívdobogás és a végtagok hidegérzete (anafilaxiás reakciók/anafilaxiás sokk, a túlérzékenység okozta súlyos, életveszélyes tünetegyüttes, mely a szervezet egészére kiterjed).
Reye-szindróma
Lázas gyermekeknél, légúti vírusfertőzések vagy bárányhimlő fennállása esetén a Reye-szindróma kialakulásának fokozott a kockázata, melynek tünetei: tartós hányás, tudatzavar vagy kóros viselkedés. Ilyen tünetek jelentkezése esetén az Kardegic por alkalmazását azonnal abba kell hagyni.
Egyéb, nem ismert gyakoriságú mellékhatások (előfordulási gyakoriságuk a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
- fokozott vérzékenységre utaló tünetek (a kezelés abbahagyását követő 4-8 napig jelentkezhetnek): fogínyvérzés, orrvérzés, apró bevérzések a bőrön és nyálkahártyákon, vérhányás, véres széklet. Ezen idő alatt megnő a műtéti vérzés veszélye is.
- koponyaűri és emésztőrendszeri vérzés szintén előfordulhat. A koponyaűri vérzés halálos kimenetelű lehet, különösen idősek esetében.
- alacsony vérlemezkeszám (trombocitopénia)
- a fehérvérsejtek és bizonyos típusaik számának csökkenése (pancitopénia, bicitopénia, agranulocitózis, neutropénia, leukopénia), vörösvértestszám-csökkenés (vérszegénység, anémia)
- csontvelő-elégtelenség
- vérszegénység glükóz-6-foszfát dehidrogenáz (D6PD) enzimhiányban szenvedő betegeknél
- fülzúgás, halláscsökkenés, fejfájás, szédülés (rendszerint túladagolás tünetei)
- gyomorfekély és a gyomor átfúródása, időszakos kisfokú vagy kifejezett emésztőszervi vérzések következményes vashiányos vérszegénységgel.
Ezen mellékhatások előfordulásának valószínűsége párhuzamosan nő a dózissal. Egyéb emésztőszervi mellékhatások is jelentkezhetnek az acetilszalicilsav bármilyen adagjának alkalmazásakor figyelmeztető tünetekkel, vagy azok nélkül is, illetve olyan betegeknél, akiknek a kórtörténetében korábban nem, vagy már szerepelt súlyos emésztőrendszeri betegség.
Ilyen mellékhatások lehetnek a nyelőcső, a vékony- és vastagbél fekélye, gyulladása, átfúródása, gyomornyálkahártya-gyulladás, nyombélgyulladás.
- akut hasnyálmirigy-gyulladás az acetilszalicilsavval szembeni túlérzékenységgel összefüggésben
- hasi fájdalom
- a májenzimek értékének emelkedése, májkárosodás, főleg a májsejtek szintjén
- nem szív eredetű tüdőödéma (heveny vagy idült túladagolás, illetve túlérzékenység esetén
- veseelégtelenség
- allergiás eredetű szívkoszorúér görcs (Kounis szindróma)
- érgyulladás (vaszkulitisz), beleértve az ún. Henoch-Schönlein purpurát is (allergiás eredetű érgyulladás, általában az alsó végtagokon és a tomporon jelentkező jellegzetes bőrkiütés, amely apró csalánkiütésekkel, vörös foltokkal vagy dudorokkal kezdődik, ezek idővel lilás, zúzódásszerű sérülésekké változnak), bevérzések, amelyek végzetes kimenetelűek lehetnek
- az acetilszalicilsav megnyújthatja a vajúdás idejét, késleltetheti a szülést
- vér megjelenése az ondóban (hematospermia)
- ödéma (szövetközti vizenyő) az acetilszalicilsav (gyulladásgátlásra szolgáló) nagyobb adagjainak alkalmazása esetén.


Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell a Kardegic port tárolni?


A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomaglás tartalma és egyéb információk


Mit tartalmaz a Kardegic por?
- A készítmény hatóanyaga: Egy tasak 100 mg acetilszalicilsavat (180 mgDL-lizin-acetilszalicilát formájában) tartalmaz.
Egyéb összetevők: ammónium-glicirrizinát, mandarin aroma, glicin
Milyen a Kardegic por külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Küllem: Fehér vagy halványsárga, szagtalan por, enyhén mandarin ízzel.
Csomagolás: 204,6 mg por laminált (papír/Al/LPDE) tasakban.
30 db tasak dobozban.

A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
EAN 3582910039471
Tárhely sor F
Tárhely oszlop 13
Tárhely Polc 3
Betegtájékoztató Megnézem

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége