Aromax kubebabors olaj

Kiszerelés:
10ml
SKU:
408555
Gyártó/Forgalmazó:
Aromax Zrt.

Illóolaj (Aetheroleum litseae) kinyerésére a kubeba vagy faggyúfa (Litsea cubeba, kínai neve May Chang; kínai bors) valamennyi földfeletti részét (kéreg, levél, virág, termés) felhasználják, azonban leggyakrabban a termésekből készül az olaj, mégpedig vízgőz-desztillációval, melynek hozama 0,5-3%. A sárga színű olaj éles, friss, citromos-gyümölcsös illatú.

Internetes ár
1 349 Ft
Egységár: 1349 Ft

Vásároljon még 14500 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Összetétel, minőség

  • A termésből kinyert illóolaj fő alkotórészei a citrál (az A és B mennyisége kb. 70%) és a limonén (10-15%).

Felhasználás

  • A termésből kinyert olaj jó idegrendszeri tonizálószer, ezért enyhe fokú depresszió, idegesség, aggódás és stressz esetén javasolják a különböző formában (aromalámpából párologtatva, fürdőben, szaunában, masszázshoz) történő használatát. 
  • Emellett légúti fertőzések idején is ajánlatos párologtatásra és inhalálószerek alkotórészeként használni a kubebaolajat, mert fontosabb alkotórészei fertőtlenítő és antimikrobiális hatással is rendelkeznek. 
  • A kubebatermések illóolaja jó bőrtonizáló és fertőtlenítő, ezért elsősorban akne és zsíros bőr kezelésére alkalmaskozmetikai készítmények előállításhoz használják, de gyakori alkotórésze szappanoknak, parfümöknek és dezodoroknak is. 
  • A kubeba illóolaj nagyon enyhén mérgező és nagyon enyhén bőrirritáló, nem bőrérzékenyítő és nem fototoxikus.
A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
EAN 5997733311389
Tárhely sor H
Tárhely oszlop 33
Tárhely Polc 3

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége