Vliwaktiv 10 x10 cm

Kiszerelés:
1x
SKU:
524715

Vliwaktiv 10 x10 cm

 

Széntartalmú nedvszívó sebpárna
A sebbe nem ragadó nedvszívó párna, ami szag és baktériummegkötő tulajdonságokkal is rendelkezik. Ideálisan alkalmas fertőzött, gyulladt, kellemetlen szagot árasztó sebek, mint pl. lábszárfekély, felfekvés, anális fisztula és fertőzött felületes sebek ellátására.

Internetes ár:
594 Ft
Egységár: 594.36 Ft / db

Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Vliwaktiv 10 x10 cm

 

A bőrbarát, jól szellőző nem szőtt anyagú felületi réteg a sebváladékot gyorsan a nedvszívó magba (szén, viszkóza szál, cellulóz) vezeti. Az aktív szenes összetevő baktérium megkötő képességgel rendelkezik. Ennek a tisztító hatásnak köszönhetően fokozódik a zavartalan sebgyógyulás. A ruházatot védő vízhatlan borítás még nagy mennyiségű váladék esetében is meggátolja annak kijutását a kötésből. A hátsó védőréteg – kék csíkkal jelölve - megakadályozza a ruházat és az ágynemű szennyeződését.

Kiszerelés: steril, egyesével csomagolva, 20 db/doboz A termék OEP támogatott. Használat előtt olvassa el a használati útmutatót és kérdezze meg kezelőorvosa véleményét!


Indikáció: Vénás és artériás eredetű fekély, sipoly, decubitus, neuropathiás fekély, epidermolysis bullosa, krónikus nyiroködéma, vasculitis, coagulopathia, traumás sebek, termikus károsodás, tracheostoma, Kock-rezervoár, bőrtranszplantáció.


Szakképesítési követelmény: sebészet, gyermeksebészet, érsebészet, klinikai onkológia, sugárterápia, bőrgyógyászat, ortopédia-traumatológia, ortopédia, traumatológia, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás, fül-orr-gégegyógyászat, gyermek fül-orr-gégegyógyászat, plasztikai (égési) sebészet, geriátria, angiológia, arc-állcsont-szájsebészet. Otthonukban vagy bentlakásos intézményben ápolt, szakrendelés felkeresésére nem vagy kizárólag betegszállítással képes betegek esetében a beteg háziorvosa is.

Megjegyzés: A mull-lapok esetében a szakképesítési követelmény szélesebb körű!


Kiegészítő feltételek, megjegyzések az indikációhoz: Legfeljebb 4 hónapon keresztül történő sebellátásra, ha a test bármely részén kialakult hám- és szövethiány várhatóan több mint 6 héten keresztül nem gyógyul. Ha a kötszerekkel való kezelés időtartama a 4 hónapot eléri, a kezelőorvos az egészség-biztosító ellenőrző főorvosának ellenjegyzésével folytathatja a kezelést. A rendelhető kötszer mérete az ellátandó seb méretét meghaladó legkisebb méretű kötszer. Egy kihordási idő alatt az indikációban felsorolt és azzal megegyező seb állapotának megfelelő típusú (elsődleges kötszer, másodlagos kötszer, kötésrögzítő) és mennyiségű kötszer rendelhető. Egy sebre típusonként csak egyféle, együttesen legfeljebb három típusú kötszer rendelhető, amennyiben erre az indikációban foglaltak lehetőséget adnak. Az elrendelés egy sebre egy vényen történhet. A legnagyobb kötszer méretét meghaladó sebnagyság esetén a legnagyobb kötszert meghaladó, de csak a seb területének megfelelő kötszer rendelhető.


Megjegyzés: A mull-lapok esetében a kiegészítő feltételek eltérnek! Indikáció:
Sebkezelési fázis: granulációs vagy epitelizációs fázisban.
Sebtípus: enyhén, közepesen vagy erősen váladékozó, fertőzött sebre.
Egyéb feltétel: másodlagos kötszerrel és kötésrögzítővel. Másodlagos kötszer lehet: nedvszívó sebpárna. Kötésrögzítő lehet: filmkötszer vagy öntapadó pólya vagy ragtapasz vagy kötésrögzítő.

A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
EAN 4021447037509
Tárhely sor A
Tárhely oszlop 11
Tárhely Polc 1

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége