Betegtájékoztató - Reumablok Akut krém

Termékleírás

A termék az izmok, ízületek, inak és ínszalagok fájdalmának és gyulladásának enyhítésére szolgál (pl. zúzódások és rándulások esetén).

Árnika

Hatóanyagai tágítják a hajszálereket és vérbőséget okoznak, így gyors gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatással rendelkeznek. Különösen hatásos különféle rándulások, ficamok és zúzódások esetén. Enyhíti a rovarcsípések okozta viszketést is. A modern fitoterápiai kezelések során a virágzatokból készített vizes- és szeszes kivonatokat sikeresen alkalmazzák ütések, zúzódások és csonttörések következtében fellépő véraláfutások, ficamok, izomfájdalmak és reumatikus panaszok kezelésére. Az árnika virágzataiból nyert kivonatokat a kedvező terápiás hatások fokozása illetve kiegészítése érdekében gyakran társítják más gyulladáscsökkentő, hámosító és sebgyógyító hatású növények (pl. kamilla – Matricaria recutita, körömvirág – Calendula officinalis, orbáncfű – Hypericum perforatum) kivonataival, és ilyen készítményeknél kifejezettebb gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatással lehet számolni.

E-vitamin

Különösen ajánlott az E-vitamin pótlása időseknek, nehéz fizikai munkát végzőknek, azoknak, akik dohányoznak, szennyezettebb levegőjű területen élnek, anyagcsere-betegségben szenvednek, vagy gyakran diétáznak. Legfontosabb szerepe a sejtek védelme: megakadályozza károsodásukat, antioxidánsként segíti a károsodást okozó szabad gyökök semlegesítését. Elsősorban a betegségek megelőzésében rendkívüli hatású. Az összes antioxidáns közül az E-vitamin nyújtja a legnagyobb védelmet a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben. Megakadályozza a káros koleszterin lerakódását az érfalakban, elősegíti lebontását, és megelőzheti a vérrögök, illetve trombózis kialakulását. A megelőzés mellett a már kialakult szívbetegségek kezelésében, az infarktus utáni lábadozásban is fontos szerepet játszik, emellett csökkentheti a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.

Glükozamin

A sejt közötti vízterek mennyisége a kor előrehaladtával csökken (kiszáradás, ráncosodás), akárcsak a szövetek rugalmassága, ami az ízületek esetében a legszembetűnőbb: fokozatosan a mozgásképesség jelentős csökkenéséhez vezet. A glükozamin természetes szénhidrát, az ízületek kenőanyagának egyik legfőbb alkotóeleme. Segíti a súrlódásnak kitett ízületek egészséges működését és a porcszövetek újraképződését. Biztosítja a szalagok, kötőszövetek rugalmasságát, csökkenti az ízületi fájdalmakat, a gyulladásokat. A szervezet saját maga nem állítja elő, ezért elengedhetetlen a rendszeres pótlása. Sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek, túlsúlyosaknak megelőzésként is javasolt a fogyasztása. Megőrzi az ízületek, porcok és inak egészségét. A legtöbb élelmiszer tartalmaz kis mennyiségű glükozamint, de a tengeri eredetű táplálékokban fordul elő a legnagyobb mennyiségben, különösen a kagylókban.

Amioil emulgél

Az emulgel az izmok, ízületek, inak és ínszalagok fájdalmának és gyulladásának enyhítésére szolgál (pl. zúzódások és rándulások esetén). Ultrahanggal és elektroforézissel kombinálva is alkalmazható innovatív formula.

Hatóanyagok:

Ozolipoile (olajsavban stabilizált ózon, alfa-liponsavval és E-vitamin acetáttal), Hegyi árnika, Ördögkarom gyökér kivonat, fekete ribizli levél kivonat, glicerin, bromelain, panthenol, mentol, glükózamin, hidrolizált glukózaminoglikánok.

Alkalmazása:

óvatosan masszírozza a problémás területen, amíg teljesen fel nem szívódik. Ismételje meg az alkalmazást naponta 2-3 alkalommal.

Amire még szüksége lehet