Xerostemin szájspray enyhén mentolos ízzel

Kiszerelés:
50ml
SKU:
159545
Gyártó/Forgalmazó:
Aflofarm Hungary Kft.

A Xerostemin a különböző eredetű elégtelen nyáltermelés miatt kialakuló szájszárazság (xerostomia) tüneteinek enyhítésére szolgál. Enyhén mentolos ízű.

Internetes ár
4 652 Ft
Egységár: 93.04 Ft / ml

Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

A Xerostemin a különböző eredetű elégtelen nyáltermelés miatt kialakuló szájszárazság (xerostomia) tüneteinek enyhítésére szolgál. Hidratál, és helyreállítja a szájüreg komfortérzetét, megelőzi a szájnyálkahártya kiszáradását és irritációját, pH semleges. Enyhén mentolos ízű.

Összetevők

 • tisztított víz, xilit, glicerin, aloe vera gél, betain, dinátrium-foszfát-dodekahidrát, poliszorbát 20, dinátrium-edetát, mezei menta illóolaj, nátrium-hialuronát, benzalkónium-klorid, nátrium-dihidrogén-foszfát-monohidrát.

A Xerostemin a különböző eredetű elégtelen nyáltermelés miatt kialakuló szájszárazság (xerostomia) tüneteinek enyhítésére szolgál.
A Xerostemin hidratálja és egy védőréteggel vonja be a szájnyálkahártyát, ezáltal megelőzi a kiszáradást és az irritációt. Ennek következtében csökkenti a szájszárazságot kísérő kellemetlen tüneteket étkezés, nyelés és beszéd során, és helyreállítja a szájüreg komfortérzetét. A készítmény pH értéke semleges, ezért csak minimálisan hat a fogzománcra. Megelőzésre is használható irritációt okozó körülményeknek – mint dohányfüst, tartósan légkondicionált vagy túlfűtött helyiségben tartózkodás – kitett személyeknél. A Xerostemin kellemes, enyhén mentolos ízének köszönhetően frissítő érzést biztosít a szájüregben.

Az elégtelen nyáltermelés okai lehetnek: bizonyos gyógyszerek szedése, műtét utáni állapot, sugárkezelés, depresszió, stressz és idős kor.

Adagolás

 • Felnőttek és 12 évesnél idősebb serdülők: szükség szerint naponta többször 3 5 befúvás a szájüregbe.
 • Alkalmazás után a készítmény a nyelvvel eloszlatható, hogy egyenletesen vonja be a nyálkahártyát.
 • Az első használat előtt néhányszor erőteljesen nyomja meg a pumpát, hogy a fúvóka telítődjön és a továbbiakban megfelelően alkalmazható legyen.

Figyelmeztetések

 • Ne használja, ha túlérzékeny a készítmény bármely összetevőjére.
 • Amennyiben a készítmény használatát követően a tünetei nem javulnak vagy súlyosbodnak, forduljon orvoshoz.
 • A szájszárazság súlyos betegségek, mint diabetes mellitus, pajzsmirigy-túlműködés, vérszegénység (anémia), Sjörgen-szindróma (gyulladásos autoimmun betegség) kísérő tünete is lehet, ezért mindig forduljon orvoshoz, ha a szájszárazság tünetei tartósan fennállnak, vagy gyermeknél jelentkeznek.

Tárolás

 • Gyermekektől elzárva tartandó!
 • Az eredeti csomagolásban tárolandó.
 • A feltüntetett lejárati idő után ne használja a készítményt.
 • Ügyeljen a megfelelő tárolási körülmények betartására.
A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
EAN 5902802704504
Tárhely sor J
Tárhely oszlop 11
Tárhely Polc 1

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége