Omega 3

Omega-3 zsírsavak segítik a magzat fejlődését, csökkentik a koraszülés esélyét, a csecsemőknél a megfelelő látásélesség, szellemi fejlődés kialakítását. Mérséklik a vér koleszterinszintjét, az érelmeszesedés és szívinfarktus kockázatát. A terhesség során szedett Omega-3 csökkentheti a koraszülés, az alacsony születési súly kockázatát, az idegrendszer karbantartása a sportteljesítményt fokozza. Tengeri hal híján ajánlottak az Omega-3 készítmények lágyzselatin, csepp, kapszula, gélkapszulaként. Válasszon a weboldalunkon található vitaminok közül, és őrizze meg egészségét!

Elevit


Megtekintés Rács Lista

25-37/37 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

HX Omega-3 kapszula

Kiszerelés: 30x

Internetes ár:

2 463 Ft

Internetes ár:

2 501 Ft

Internetes ár:

1 511 Ft

Internetes ár:

1 988 Ft

Vitaking Omega-3 halolaj

Kiszerelés: 150ml

Internetes ár:

5 779 Ft

Internetes ár:

3 549 Ft

Internetes ár:

3 919 Ft

Megtekintés Rács Lista

25-37/37 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Omega-3

Az agy fejlődéséhez is kell Omega-3

Omega-3 zsírsavak jelentős mennyiségben a tengeri halakban fordulnak elő, az édesvízi halfajtákban nem találhatóak meg. Hazánkban a busa zsírja, néhány növényi olaj és magvak, valamint a szójabab is tartalmazza az esszenciális zsírsavakat. A hetente ajánlott fogyasztási mennyiség 200-300 g, azonban Magyarországon az ajánlott mennyiség csupán egynyolcadát fogyasztjuk.

Az omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagjai. A zsírsavak az élelmiszerekkel elfogyasztott zsírok, olajok lebontási termékei. Két nagy csoportjuk a telített és a telítetlen zsírsavak osztálya. A telítetlen zsírsavakat - néhány kivételtől eltekintve - a szervezet nem képes előállítani (esszenciális zsírsavak), ezért a napi szükséglet biztosításához az omega-3 zsírsavak esetében is nélkülözhetetlen a táplálék formájában történő bevitelük.

Az omega-3-zsírsavak jó tulajdonságai

Segítik a magzat fejlődését, csökkentik a koraszülés előfordulását, a csecsemőknél a megfelelő látásélesség és szellemi fejlődés kialakítását. Mérséklik a vér koleszterinszintjét, így csökken az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának kockázata.

A zsírok szállításában, a gyulladásgátló prosztaglandinok képzésében jelentős szerepük van, és az immunrendszerre kifejtett jótékony hatásuk is ismert. Részt vesznek az idegrendszer és sejthártyák felépítésében.

Hozzájárulnak a szív, az agy és a szem egészséges működéséhez, az egészséges vérnyomás és triglicerid szint fenntartásához, valamint az immunrendszer és az izmok megfelelő működéséhez.

Várandósoknak, szoptató kismamáknak és rendszeresen sportolóknak is javasolt figyelni az Omega-3 szintre. A terhesség során szedett Omega-3 csökkentheti a koraszülés, az alacsony születési súly kockázatát, az idegrendszer karbantartása pedig a sportteljesítményünket is fokozza. A depresszióra jótékonyan hat.

A gyerekeknek is kell Omega-3

Azoknak a gyermekeknek, akiknek a szervezete rendszeresen jut omega-3-zsírsavakhoz, jobb a feladatmegoldó- és problémamegoldó képességük, gyorsabban értik meg a feladatokat. Körülbelül 14 éves kor eléréséig rendkívül fontos az optimális bevitel, eddig fejlődik a legnagyobb mértékben a gyermekek agya.

Omega-3 készítmények

Hetente minimum három alkalommal fogyasszunk tengeri halból vagy busából készült ételeket. Vagy vásárolhatunk Omega-3 készítményeket, például E-vitaminnal, ginkgóval kombinálva lágyzselatin, csepp, kapszula, gélkapszula formájában, külön a gyerekekre is gondolva.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.