Multivitaminok gyerekeknek

A gyermekek kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag táplálkozása minden szülő célja. Ez azonban nem mindig kivitelezhető a gyermekek étvágya és ízlése miatt, ezért fontos gondoskodni a vitaminok és ásványi anyagok megfelelő pótlásáról. A multivitaminok hozzájárulhatnak a szervezet védelméhez és erősíthetik az immunrendszert. A kínálatunkban található, gyermekek számára kifejlesztett multivitaminok rágótabletta és gumicukor formátumban is elérhetőek!

Bioderma Sebium


Megtekintés Rács Lista

49-63/63 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

3 289 Ft

Laktózmentes

Gluténmentes

Internetes ár:

3 305 Ft

Laktózmentes

Gluténmentes

Internetes ár:

3 541 Ft

Internetes ár:

6 220 Ft

Internetes ár:

5 009 Ft

Internetes ár:

3 339 Ft

Internetes ár:

3 199 Ft

Internetes ár:

3 919 Ft

Internetes ár:

3 599 Ft

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz

Internetes ár:

143 Ft

Megtekintés Rács Lista

49-63/63 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Multivitamin gyerekeknek

Mikor adjunk multivitamint gyerekeknek?

A vitaminok, ásványi anyagok rendszeres kiegészítése egy éves kor fölött egy megfelelő táplálásban részesülő, normálisan növekvő egészséges gyermek számára nem szükséges, amennyiben elegendő időt tölt a napon. Egy éves kor alatt egy egészséges, anyatejjel táplált csecsemőnek is D-vitamin, illetve az első életnapokban K-vitamin kiegészítésre van szüksége.

Néha kell a gyereknek a multivitamin is

Azonban olykor szükségük lehet vitamin- és ásványianyag-kiegészítésre. Ősszel-tavasszal, a téli hónapokban, iskolakezdés idején gyakrabban fordulnak elő a hurutos megbetegedések, kevesebb az idényzöldség és gyümölcs, kevesebbet tartózkodunk a szabad levegőn, napon.

Elégtelen vitaminbevitel esetén, például nem megfelelő, egyoldalú táplálkozás, szigorú vegán táplálkozás, csakis nem tehéntej-alapú tejtermékek fogyasztása, melyek nem dúsítottak D-vitaminnal, illetve kevés napfény miatt szükséges a vitaminpótlás. Betegség utáni lábadozás, gyors növekedés, intenzív sportolás, speciális diéta is közbeszólhat.

Létfontosságú vitamok

A gyermekek az A-vitamin a megfelelő növekedéshez, a fogak és csontok egészséges fejlődéséhez fontos. A csontok szerkezetének megfelelő kialakulásához D-vitaminra és kalciumra is szükségük van. Ezek hiányában a csontok az ideális ásványi anyag ellátottság hiánya miatt nem lesznek elég szilárdak és a test súlya alatt elgörbülnek.

A C-vitaminnak számos fontos szerepe van: részt vesz az immunrendszer normál működésében, antioxidánsként hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a kollagénképződéshez történő hozzájárulása révén pedig számos szervünk (bőr, csontok stb.) működésében játszik szerepet.

Az őszi-téli időszakban érdemes külön figyelmet fordítanunk a D-vitamin-kiegészítésre, hiszen hazánkban a lakosság 90 százalékának a D-vitamin-szintje a téli hónapok végére lecsökken.

A kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás fedezi a gyermek számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat. De melyik gyerek fogadja el könnyen a zöldségeket, lehetőleg nyers formában?!

Menjen biztosra: multivitamin gyerekeknek

Ha az étrenden keresztül kevés vitamin jut a gyermek szervezetébe, kiegészítésül jöhet a gyerekeknek készült multivitamin, mely számos változatban kapható, ízesítve.

A gyermekeknek szánt multivitamin komplexek a bennük található különböző vitaminokból elegendő mennyiséget tartalmaznak, és mivel egyik összetevő sem éri el a felső korlátot, így nagy biztonsággal alkalmazhatóak.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.