Multivitaminok felnőtteknek

Szervezetünk és immunrendszerünk helyes működéséhez elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás és a sportolás. Sajnos azonban gyakran nem figyelünk oda arra, hogy minden hasznos vitamint és ásványi anyagot biztosítsunk a szervezetünk számára kiegyensúlyozott táplálkozással. Ezért multivitaminok formájában egészíthetjük ki szervezetünk igényeit. Azok számára, akik szeretik egyben letudni a napi vitaminbevitelt, hatékonyan segítenek a kínálatunkban is megtalálható, felnőttek számára ajánlott multivitaminok!

Bioderma Sebium


Megtekintés Rács Lista

49-72/131 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

2 384 Ft

Internetes ár:

2 897 Ft

Internetes ár:

2 825 Ft

Internetes ár:

2 825 Ft

Internetes ár:

2 357 Ft

Internetes ár:

2 933 Ft

Vegán

Internetes ár:

2 546 Ft

Vegán

Internetes ár:

3 698 Ft

Internetes ár:

3 374 Ft

Internetes ár:

2 960 Ft

Vegán

Internetes ár:

4 832 Ft

Internetes ár:

3 221 Ft

Internetes ár:

2 583 Ft

EP

Ferulant kapszula

Kiszerelés: 60x

Internetes ár:

9 836 Ft

Laktózmentes

Gluténmentes

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz

GAL+ Multivitamin kapszula és italpor

Kiszerelés: 30adag (60+30+30x4,4g)

Internetes ár:

11 890 Ft

Internetes ár:

2 069 Ft

Megtekintés Rács Lista

49-72/131 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Multivitamin felnőtteknek

Mikor szükséges multivitamint szedniük a felnőtteknek?

Ha a szervezet vitaminigénye nagyobb, mint a vitaminbevitel, hipovitaminózis alakul ki, melynek tünetei a vitamin bevitelével gyorsan és eredményesen megszüntethetők. Erre nyújtanak remek megoldást a multivitaminok.

Hipovitaminózis felszívódási zavarok (gyomor-, bélhurut, sárgaság, krónikus alkoholizmus) miatt alakulhat ki, de terhesség, szoptatás, lázas állapot, pajzsmirigy túlműködés, elhúzódó betegségek miatt is megnövekszik a szervezet vitaminszükséglete.

Milyen multivitamin kell a felnőtteknek?

Minden korcsoportnak más mennyiségre van szüksége az egyes vitaminokból vagy ásványi anyagból.

A külön férfiak és nők számára kialakított vitaminok azért fontosak, mert a férfiak és nők bioritmusa eltérő, így szervezetük szükséglete is különbözik. A nőknél a csontritkulás fokozott veszélye miatt a D-vitamin-igény nagyobb a férfiakéhoz képest.

A várandósoknak a megfelelő vitamin és ásványi anyag pótlás nagyon fontos, hiszen a terhesség során megnő a szervezet általános vitamin igénye. Minden kismamának nélkülözhetetlen a folsav pótlása, ami a veleszületett idegrendszeri fejlődési rendellenességek előfordulását szinte minimálisra csökkenti.

A folsavat akár önmagában, akár multivitamin készítmények formájában is magához veheti a kismama, de talán érdemesebb multivitaminokat alkalmazni, hogy minden vitamin szükségletét kielégítse.

Az A-vitamin is fontos a magzat egészséges fejlődéséhez, de e vitaminnal vigyázni kell, mert túlzott bevitele éppen olyan káros, mint hiánya, ezért a megfelelő multivitamin kiválasztásához kérjék ki orvosuk véleményét.

Az időseknek is szüksége van a megfelelő vitaminpótlásra, amennyiben a táplálkozással nem tudnak elegendő mennyiséget bevinni. Főleg a kalcium pótlására kell odafigyelniük, ami a csontok erősítésével az elesés okozta csonttörések számát csökkenti.

Multivitamin felnőtteknek kontra változatos étrend

A multivitaminok szedése nem helyettesíti a megfelelő táplálkozást, legfeljebb kiegészíti azt. Tény, hogy a szintetikus vitamin sosem képes teljes mértékben betölteni ugyanazt a szerepet, mint a természetes vitamin. A szintetikus vitaminok csökkentik más tápanyagok hasznosulását a szervezetben, és a vesét is megterhelik.

Amennyiben valaki a normális vegyes étrend mellett szedi a multivitaminokat, a napi szükségletet meghaladó mennyiségben jut vitaminokhoz. A szükségesnél több vitamin nem fog kifejezett mérgezési tüneteket okozni, de eltávolításuk megterheli a szervezetet.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.