C-vitamin 1000-1500 mg

C-vitamin 1000-1500 mg

A C-vitamin immunrendszerünk jó barátja, hiszen a fehérvérsejteket fokozva ellenállóbbá teszi szervezetünket a vírusos megfertőződések ellen. Megfázásos tünetek enyhítésére is kiválóan hat, valamint képes csökkenteni a magas vérnyomást és a koleszterinszintet is. Naponta 1000-1500 mg C-vitamin alkalmazása jelentősen megnöveli a szervezet védekezőképességét. Válasszon széles kínálatunkból, és tegyen egészségéért vitaminok és ásványi anyagok segítségével!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

73-80/80 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Laktózmentes

Gluténmentes

Vegán

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz

Internetes ár:

3 599 Ft

Internetes ár:

2 899 Ft

Internetes ár:

1 189 Ft

Internetes ár:

1 079 Ft

Internetes ár:

2 989 Ft

Internetes ár:

2 719 Ft

Internetes ár:

2 899 Ft

Megtekintés Rács Lista

73-80/80 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

C-vitamin 1000-1500 mg

Mikor szedjünk 1000-1500 mg C-vitamint?

Amikor megbetegszünk, illetve amikor már érezzük, hogy hamarosan betegek leszünk, vagy csak halljuk, hogy a környezetünkben például influenzajárvány terjed, akkor nyugodtan kezdjünk el C-vitamint szedni! Ha már szedjük, akkor emeljük meg a napi adagot 500 mg fölé.

Miért fontos a C-vitamin?

A C-vitamin az egyik legfontosabb vitamin az emberi szervezet számára. Gyorsítja a fogíny, a vérerek, a csontok és a fogak fejlődését, megújulását és gyógyulását, segít az égési sérülések, sebek, fogínyvérzés gyógyításában és gyorsítja a műtét utáni sebgyógyulást és a hegképződést. A napi minimális C-vitamin-szükséglet 60 mg, de ez csak ahhoz elég, hogy ne alakuljon ki skorbut, amely a C-vitamin hiány legismertebb betegsége.

A legjobb C-vitaminforrások

A természetes C-vitamin megtalálható citrusfélék gyümölcseiben, mint például a citrom, narancs, grapefruit, valamint bogyós növényekben, zöldség és főzelékfélékben, ilyen a paradicsom, paprika, kelvirág, burgonya és még sok egyéb növény termése. Magas C-vitamin tartalmú a csipkebogyó piros termése, ezért hasznos, ha megfázás esetén csipkebogyó teát iszunk.

Van, amikor természetes úton nem pótolható kellő mennyiségben a C-vitamin, ilyenkor lehet hasznos étrendkiegészítőként: tabletta, kapszula, pezsgőtabletta, por, italpor vagy más vitaminnal kombinált formátumban. Operáción vagy bármilyen sérülésen átesett betegeknek ajánlatos nagyobb mennyiségű, akár napi 1000 mg C-vitamint, vagy, ha az orvos úgy ítéli meg, akár napi 1500 mg-ot fogyasztani.

Óvatosan a C-vitaminnal!

Arra viszont oda kell figyelni, hogy a C-vitamin a szervezetben kémiai anyagokká (oxaláttá) bomlik le, és ez ürül a vizelettel. A vesekövek háromnegyede kalcium-oxalátból áll, így emiatt mégiscsak gátat kell szabni a mértéktelen (napi 4 g-ot meghaladó) C-vitamin-fogyasztásnak.

Több szakember hangsúlyozza, hogy csak a nagy dózisú és a mesterséges C-vitamin esetében kell szervezetet károsító hatásokkal és jelentős gyógyszerkölcsönhatásokkal számolni. Azt tanácsoljuk, hogy a C-vitamin lehetőleg természetes formában fogyasztva kerüljön a szervezetbe, így tudja hatását a legoptimálisabban kifejteni és ebben az esetben nem kell számolni a nagy dózisú mesterséges vitamin okozta káros következményekkel.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.