Prosztata

A férfiaknál leggyakrabban előforduló prosztatabetegség a prosztatagyulladás és a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás. Súlyosabb esetben a prosztata rákos megbetegedése is kialakulhat, ezért rendszeres vizsgálat, megelőzés, valamint az intim higiénia megőrzése rendkívül fontos. Próbálja ki a kínálatunkban kapható, prosztatamegbetegedések kezelésére szolgáló termékeinket, valamint a gyógynövénytartalmú, megelőzés céllal alkalmazható készítményeket!

Elevit


Megtekintés Rács Lista

25-39/39 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Gyógyszer

Internetes ár:

4 436 Ft

EP

Gyógyszer

Internetes ár:

6 776 Ft

Internetes ár:

2 499 Ft

Internetes ár:

1 749 Ft

EP

Uroherb tinctura

Kiszerelés: 190ml

Internetes ár:

3 806 Ft

Internetes ár:

3 159 Ft

Internetes ár:

4 489 Ft

Internetes ár:

2 230 Ft

Internetes ár:

4 042 Ft

Internetes ár:

10 799 Ft

Megtekintés Rács Lista

25-39/39 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Prosztata

Prosztata betegségek - A férfiak mumusa

A prosztatamegnagyobbodás még nem rák, és a daganat is lehet jóindulatú, de egyik esetben sem szabad elhanyagolni a betegségek kezelését.

Lappangó prosztata-gondok

A prosztatarák sok esetben lappang. A kezdeti prosztatarákot egyéb ok, legtöbbször jóindulatú prosztata megnagyobbodás miatt végzett szövettani vizsgálat során ismerik fel. Amennyiben a prosztata központi (a húgycsövet körülfogó) zónájából indul ki a daganat, a tünetek már a kezdeti szakaszban észlelhetők, és hasonlóak a jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteihez, mivel a daganat a vizelet elfolyását akadályozza. A külső zónából való kiindulás sokszor csak az áttétek tüneteinek megjelenése után derül ki

A prosztata-gondok jellegzetes tünetei

A gyakori vizelési inger, vizelés közben tapasztalható kellemetlen érzés. Néha szexuális zavarok, vagy pedig a sperma minőségének változása, esetleg véres színezete– ezek a kezdeti tünetek.

Nagyobb daganatok esetén már jellegzetesebbek, amelyek elsősorban a nehezített vizelésben nyilvánulhatnak meg. Éjszakai gyakori vizeletürítés lép fel, a vizelet nehezen indul, lassabban és gyengébb sugárban ürül, a vizelés végén csepegés tapasztalható. A beteg nem tudja hólyagját teljesen kiüríteni. A vizelet a hólyagban pangani kezd, amely felülfertőződéshez, a panaszok erősödéséhez, fájdalmas, égő, véres vizeletürítéshez vezethet. Amennyiben a daganat a prosztatát körülvevő szervekre is ráterjedt, állandó, tompa gáttáji és ágyéki fájdalom léphet fel.

A prosztatánál is a korai felismerés a lényeg

Minél korábban felismerik a prosztatarákot, annál jobb eséllyel gyógyítható. Mivel a prosztatarák csak a késői stádiumban okoz panaszokat, fontos a rendszeres szűrővizsgálat. 45 éves kortól kezdve minden férfinak ajánlott évente kontrollvizsgálatra mennie, leginkább urológushoz. Akiknek a családjában már előfordult prosztatarák, annak már fiatalabb korától kezdve szükséges lehet az ellenőrzés.

Annak érdekében, hogy az esetleges betegséget minél hamarabb felismerhessék, 40 éves kortól évente tanácsos elvégezni a PSA-tesztet.

Életmódváltás az egészséges prosztatáért

Egészséges életmóddal csökkenthető a prosztatarák kockázata és ez a prosztatarákból való felépülésben is segít. A Pingvin Patikák webáruházában is kapható étrendkiegészítők, cseppek, kapszulák, tökmagolaj kapszulák, lágykapszulák a húgyutak egészségét szolgálják. A gyulladás tüneteinek csökkentését végbélkúp segítheti.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.