Intim mosakodó

Intim mosakodó

A női hüvely, bár elképesztő öntisztító képességgel rendelkezik, számos fertőzésnek és kórokozónak van kitéve. A hüvelyben lévő flóra egyensúlyának felbomlása esetén nagyobb valószínűséggel támadhatják meg az intim területet különböző vírusok. Az intim higiénia megőrzése érdekében alkalmazzon intim mosakodó készítményeket, amelyek fenntartják a megfelelő pH-értéket a hüvelyen belül. Tekintse meg változatos intim mosakodó kínálatunkat!

Dexoblok


Megtekintés Rács Lista

25-25/25 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

4 393 Ft

Megtekintés Rács Lista

25-25/25 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Intim mosakodó

Mikor hasznos az intim mosakodó?

A szervezet mindent megtesz, hogy a fertőzésektől védje a női nemi szervet. Erre szolgál a Döderlein-féle lactobacillus-flóra, speciális tejsavbaktériumok tömege. A hüvely anatómiai helyzete (például a végbél közelsége) és élettani szerepe miatt állandó fertőzésveszélynek van kitéve.

A hüvelyben számos kórokozó lehet kis számban jelen, anélkül, hogy bármilyen panaszt vagy tünetet okozna. Az említett laktobacillusok által fenntartott savas közeg megakadályozza, hogy a kórokozók elszaporodjanak, s ezáltal hüvelygyulladást, folyást okozzanak. Ha a lactobacillusból kevés van, fertőzés alakulhat ki.

A bakteriális vaginózis a hüvely leggyakoribb fertőzése, melyet az okoz, hogy a normál hüvelyflórát alkotó lactobacilusok valamilyen okból eltűnnek, így a pH emelkedik, és azok a baktériumok - anaerobok, gardnerella vaginalis -, melyek egyébként csak kis számban vannak jelen a hüvelyben, képesek elszaporodni.

A Candida-fertőzés is igen gyakori, minden nyolcadik nőt legalább egyszer érint élete folyamán.

Savas pH-jú intim mosakodó

A szeméremtestet lehetőleg semleges, de még inkább savas pH-jú mosakodószerrel mossuk le, és utána mindig bő vízzel öblítsük le. Mivel a hüvely kémhatása savas, ezért jobb, ha a szer is az. Lúgos kémhatású szappant ne használjunk, ugyanis a szappan lúgos kémhatása felboríthatja a hüvelyváladék kémhatását és flóráját. A hüvelybe pedig szappan soha ne kerüljön. A kis ajkak felszíne másféle hámtípussal borított, ezért ha valaki érzékenyebb, még inkább ajánlott, hogy savas szerrel mosakodjon.

Óvatosan az intim mosakodókkal!

Számos ok lehet annak, ha a hüvelyflóra megváltozik, hiszen a benne előforduló baktériumok összetételét és egyensúlyát könnyen felboríthatja a szervezet hormonális állapota, a táplálkozás, bizonyos gyógyszerek alkalmazása. A menstruációs vér szintén a hüvelyen keresztül távozik a női testből, mely jó táptalaja a kórokozóknak. A végbél közelsége is a fertőzések kialakulását segíti elő. Még a tamponhasználat is rejt kockázatot!

Azt is fontos tudni, hogy az egyes tusfürdők, intim mosakodószerek túl gyakori alkalmazása sem tesz jót a hüvelyflórának. Ezért mindig az előírások, illetve a gyógyszerész, nőgyógyász tanácsai szerint alkalmazza az általuk javasolt termékeket! A Pingvin Patika kínálatában mosakodó géleket, habokat is talál!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.