Rögzítők

Rögzítők

Bármerre megyünk, ott leselkedik ránk egy-egy sérülés, baleset, ficam vagy rándulás veszélye. Ha már megtörtént a baj, a megfelelő regenerálódás, sebkezelés és a sérült testrész pihentetése a cél. A rögzítők segítségével az érintett testrészen stabil kompressziót alkalmazva kezelhetjük és csillapíthatjuk a fájdalmat. A kínálatunkban található rögzítők puha, de erős anyagból készülnek, amelyek könnyen viselhetőek, és hatékonyan segítik az ízületek mielőbbi gyógyulását. 

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

12 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

28 846 Ft

EP

Internetes ár:

28 846 Ft

EP

Internetes ár:

28 846 Ft

EP

Internetes ár:

28 846 Ft

Internetes ár:

5 378 Ft

Internetes ár:

5 370 Ft

EP

Internetes ár:

8 740 Ft

EP

Internetes ár:

8 740 Ft

EP

Internetes ár:

8 740 Ft

EP

Internetes ár:

8 749 Ft

EP

Internetes ár:

11 330 Ft

EP

Internetes ár:

28 846 Ft

Megtekintés Rács Lista

12 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Rögzítők

Rögzítők, mint ortopédiai segédeszközök

Többféle rögzítő szolgálja könnyebb mobilizációt, az ízületi sérülések gyógyulását. Ilyen a csuklószorító, a sérvkötő, a bokarögzítő, a bokatámasz, a térdrögzítő.

A csuklószorító, mint rögzítő

Viselése nemcsak a sportolóknak javallott, hanem azoknak is, akik rendszeresen végeznek nehéz fizikai munkát, és ez terheli a csuklójukat is. Vannak, akik eleve gyengébb izomzattal születtek, és kényszerből viselik. A csuklószorító feladata, hogy rögzítse a csuklót, de a prevenciót is szolgálja.

Rándulások, ficamok megelőzésére is remek. Tartja a csuklót, de a mozgásban nem korlátoz. Többféle méretben, típusban, minőségben kapható, a legtöbb patikában elérhető. Enyhítheti a fájdalmat balesetek, sportsérülések után, és a balesetek utáni gyógyulást is gyorsíthatja. Használattal megelőzhetőek a különféle megterhelésből származó betegségek.

A sérvkötő, mint rögzítő

A sérv a hasfal szerzett vagy veleszületett defektusa, ahol lehetséges a hasűri szerv kinyomulása a nyíláson keresztül. Kialakulásának feltételeit az ember anatómiai felépítéséből adódó nyílások teremtik meg. Sérv képződésére hajlamosítanak a hasfal szerzett gyengeségei, melyek gyakorlatilag a műtétek után keletkező hegek.

Sérvműtét előtt és után a sérvkötő használata hasznos, ugyanis az izmok közül kitüremkedő szövetek így a helyükön maradnak, illetve a műtét utáni heg ne nyílik szét. A hasi sérvkötők feszessége állítható, általában tépőzárral lehet kiválasztani a kívánt feszességet.

A sérvkötő használat nem hoz gyógyulást, többnyire csak a műtét elodázását lehet vele elérni. Csak tökéletesen és könnyen visszahelyezhető sérvek esetén szabad alkalmazni

A bokarögzítő

A bokaízület stabilizálására, traumás bokasérülések után, műtét utáni rehabilitáció során, részleges- vagy teljes bokaszalag szakadást követően lehet hasznos a bokarögzítő, mely mindkét lábon használható. Az anatómiai kialakítású eszköz a boka stabilizálásával segít a fájdalom kezelésében és a helyes pozicionálásban. Könnyű fel- és levenni, cipővel is hordható, és csak napi néhány óra viselés mellett is hatásos.

A bokatámasz

A többféle méretben kapható bokatámasz olyan ízületi rögzítő, amely stabil megoldás lehet a bokafájdalmak kezelésére, tartós segítséget nyújtva a mindennapokra. Stabilan tartja a bokát, ezért a boka problémák okozta fájdalmak kezeléséhez remek kiegészítő.

A térdrögzítő

Vizsgálatok kimutatták: térdkopásos betegeknél a térdrögzítő használatával csökkent a betegek fájdalma, a térd instabilitása, járásuk gyorsabb és dinamikusabb lett. Az eredményt nem befolyásolja a rögzítő típusa. A kopásos betegeknél a tibiofemoralis rögzítő alkalmazása javasolt, hiszen csökkenti az ízületre eső terhelés mértékét, így csökkenti a fájdalmat.

A rögzítőket a Pingvin Patikák webshopjából is megrendelheti, nézzen szét a weboldalon!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.