Tesztcsík, lándzsák, ujjbegyszúró

Tesztcsík, lándzsák, ujjbegyszúró

A gyorstesztek világában könnyű dolgunk van, hiszen nem feltétlenül kell azonnal orvoshoz rohanni fertőzés, betegség vagy alacsony vércukorszint gyanúja esetén. Az otthon is elvégezhető tesztek, tesztcsíkok, lándzsák és ujjbegyszúrók segítenek egy azonnali diagnózis felállításában, amelyet követően érdemes orvossal konzultálni. Ide tartoznak a honlapunkon is elérhető vércukorszintmérő tesztek, a terhességi tesztek vagy a Covid-19 tesztek is.

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

25-34/34 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

800 Ft

Internetes ár:

611 Ft

EP

Internetes ár:

1 583 Ft

EP

Internetes ár:

4 418 Ft

EP

Internetes ár:

2 204 Ft

EP

Internetes ár:

3 383 Ft

EP

Internetes ár:

2 789 Ft

EP

Internetes ár:

3 680 Ft

EP

Internetes ár:

5 156 Ft

EP

Internetes ár:

4 418 Ft

Megtekintés Rács Lista

25-34/34 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Tesztcsík, lándzsák, ujjbeszúró

Tesztcsík, lándzsák, ujjbeszúró a prevenció jegyében

Amíg az embert elkerülik a betegségek, legnagyobb kincsét, az egészségét természetesnek tekinti. A halogatás miatt még akkor sem akar orvoshoz menni, amikor már érzi, hogy valami nem stimmel. Pedig megelőzéssel, rendszeres otthoni ellenőrzéssel könnyebben megőrizhető az egészség.

Többféle tesztcsík

Szervezetünk működése többféle teszttel is könnyen, gyorsan ellenőrizhető. Szinte már minden fontosabb szervünk állapotát tesztelhetjük, legyen szó a veséről, pajzsmirigyről vagy hasnyálmirigyről, illetve több olyan paraméter is mérhető házilag, amelynek változása valamely komoly vagy krónikus betegség velejárója lehet. Ilyen például a szervezet vércukor-, koleszterin-, triglicerid vagy húgysav-szintje, vagy a szervezetben jelenlévő vas mennyisége. Szintén vizsgálható otthon a vizelet, amely több szervünk működéséről (pl. vese, máj) is árulkodhat, vagy a széklet, amely a belek állapotára figyelmeztet.

Tesztcsík és ujjbeszúró cukrosoknak

A legelterjedtebb otthoni használatban is ismert tesztcsík a vércukor ellenőrzését hivatott tesztcsík, mely a vércukormérő készülékkel együtt használható. Nem csak a cukorbetegek használhatják, hanem azok is, akik megelőzés miatt rendszeresen ellenőrzik vércukorszintjüket. A teszt elvégzése egyszerű: ujjbegyünket megszúrjuk a készülékhez tartozó ujjbegyszúróval, az első cseppet letöröljük, a másodikat felfogjuk egy speciális reagens anyaggal átitatott tesztcsíkkal, amelyet ezután a mérőkészülékbe helyezünk, végül pedig a készülék kijelzőjén megjelenik a kapott érték. Ha kiugróan magas értéket mér a készülék, tudjuk, hogy valami nincs rendben.

Tesztek gyors eredményekért

A kazettás gyorstesztek szintén nagyon népszerűek: a Pingvin Patikákban például antigén nyalókás teszt, lisztérzékenységi gyorsteszt, helicobacter gyorsteszt, székletvér ellenőrző gyorsteszt, terhességi teszt, termékenységet mutató gyorsteszt, illetve vérvételi lándzsa is kapható.

A gyorstesztek elvégzése egyszerű: a tesztet a kazettán végezzük el, amely egy speciális reagenssel van átitatva. A kazettán kis ablakok láthatók. Az egyikbe cseppentjük az ujjbegyünkből nyert vércseppet, bizonyos esetekben a vizeletet. Ehhez a csomagban található lándzsával megszúrjuk ujjunkat, majd a szintén benne található kis pipettával felfogjuk, ezzel lehet a kazettára cseppenteni azt.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.