Xeromed szájszárazság elleni szájspray

Kiszerelés:
20ml
SKU:
114493

A XeroMed® kifejezetten a szájszárazság (Xerostomia) kezelésére került kifejlesztésre.

Internetes ár
2 600 Ft

Ez a termék készlethiány miatt jelenleg nem megrendelhető. Az értesítést kérek gombra kattintva email-ben tájékoztatjuk, amikor készlet érkezik. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az érintett termék újonnan beérkező áru, ezért annak ára eltérhet a fentiekben szereplő ártól.

Egységár: 2600.1 Ft

Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

A Xeromed® szájszárazság elleni szájspray

A XeroMed® kifejezetten a szájszárazság (Xerostomia) kezelésére került kifejlesztésre.
A szájszárazságot a nyál hiánya okozza. A panaszok akkor jelentkezhetnek, amikor a nyál mennyisége nem megfelelő a szájban, ugyanis a nyál fontos szerepet játszik a szájüregben. Ha Xerostomiában szenved, gyakran lehet problémája a beszéddel, a nyeléssel, az ízleléssel, valamint a fogprotézisek viselésekor. A nyelv és a száj nyálkahártyája irritálttá válik, ekkor pedig égető érzés jelentkezhet. Nagyobb eséllyel fordulhat elő Önnél fogszuvasodás és ínybetegség is.

A XeroMed® egy Class I. kategóriájú gyógyászati segédeszköz, amely megfelel a gyógyászati segédeszközökre vonatkozó Európai Uniós irányelvnek: 93/42/EEK.

 

A szájszárazság okai

A szájszárazság a kor előrehaladtával egyre gyakrabban jelentkezhet. Sokszor a gyógyszerszedéshez kapcsolódik, ami a szájszárazság egy másik okozója lehet. Több mint 400 gyógyszer lehet hatással a szájszárazság kialakulására, beleértve a béta-blokkolókat a szív- és érrendszeri megbetegedések és magas vérnyomás esetén, altatókat, nyugtatókat, antidepresszánsokat, vizelethajtókat és neuroleptikumokat. A Sjögren-szindróma szintén vezethet szájszárazsághoz. Emellett a nem megfelelő étrend (ételek és italok), a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás és a kávé mind okozhatnak szájszárazságot.

  • A XeroMed® biztosítja a hosszantartó nedvességet a szájüregben.
  • Azonnal hat, és cukorbetegek, valamint idősek által is használható.
  • A XeroMed® használatával a kellemetlen szájszag kialakulása is megelőzhető.

 

Általános tanácsok

A XeroMed® használata előtt alaposan olvassa el a használati útmutatót még akkor is, ha már használta ezt a gyógyászati segédeszközt korábban is. Elképzelhető, hogy a benne található információkat módosították a legfrissebb kutatásoknak megfelelően, mióta a legutóbbi csomagot használta. Ez a gyógyászati segédeszköz recept nélkül kapható.


Ennek ellenére a XeroMed® megfelelő odafigyeléssel alkalmazandó a kívánt eredmény elérése érdekében. Őrizze meg a használati útmutatót, ugyanis a későbbi használat során szüksége lehet még rá.

A XeroMed® kifejezetten szájon át alkalmazandó. Alkalmazása naponta 3-4 alkalommal ajánlott a szükséges mennyiségben. Amennyiben szükséges, használja a sprayt gyakrabban. Ne használja a XeroMed®-et folyamatosan 30 napnál hosszabb ideig. A kezelés 4 nap szünet elteltével tovább folytatható.

 

Hatásmechanizmus

A XeroMed® szájszárazság ellen szájspray hatásmechanizmusa a szájüregben található nyál helyettesítésén és a nyálelválasztás fokozásán alapszik. A hatóanyagok megnedvesítik, síkosítják, valamint természetes bevonattal látják el a száj nyálkahártyáját azokon a területeken, ahol nyálhiány lép fel, továbbá csökkentik a szájüregben található baktériumok mennyiségét.

 

Működési elv

A XeroMed® egy gyengéd szájspray, ami nedvesen tartja a száját, és védőréteget képez a száj nyálkahártyáján azokon a területeken, ahol nyálhiány van, továbbá serkenti a nyáltermelést. A XeroMed® használata csökkenti a kellemetlen leheletet és szájízt.
Szájnyálkahártyájának folyamatos nedvesítése a XeroMed® spray használatával csökkenti a fogszuvasodás és más fogászati panaszok kialakulását.

 

Hatóanyagok

Glicerin: a cukoralkoholok közé tartozó szerves vegyület, a szájüreg megfelelő nedvesítésében van meghatározó szerepe. A Glicerin felületi-nedvesítőszerként funkcionál, és elősegíti a tartósabb hidratálást.

Xilit: egy széles körben használt természetes édesítőszer. Bizonyított fogszuvasodás-gátló hatása van, ugyanis hatékonyan befolyásolja a szájüregben található Streptococcus baktériumok mennyiségét, valamint fokozza a nyáltermelést.

Cithan 40®: a XeroMed® aktív összetevője, amely elősegíti a szájüregben található nyál megfelelő rugalmasságát és reológiáját, valamint természetes nyálelválasztás fokozóként ismert.

Összetétel: Aqua demi, Glicerin, Dexpanthenol, Xilitol, Kálium-szorbát. Aroma, Stevia RF, Cithan 40®, Mentol oldat.

Űrtartalom: 20 ml

Tárolási feltételek: A XeroMed® szobahőmérsékleten tárolandó (15-25 °C) sötét helyen az eredeti csomagolásban.

A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
EAN 8713713019802
Tárhely sor H
Tárhely oszlop 20
Tárhely Polc 1
Betétdíjas Nem 

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége