Bepangel sebkezelő gél

Kiszerelés:
50g
SKU:
291044
Gyártó/Forgalmazó:
Bayer Hungária Kft.

A Bepangel “intelligens” sebkezelő hidrogél kisebb sebek, például horzsolások, vágások, égési sérülések vagy napégés ellátására javasolt.

Internetes ár
3 017 Ft
Egységár: 60340 Ft / kg

Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Jellemzők

 • Azonnal csillapítja a fájdalmat hűsítő hatása révén.
 • Nem csíp.
 • Védőréteget képez, így segít a felülfertőződések megelőzésében.
 • Optimális nedvességtartalmat biztosít a sebnek, így csökkenti a hegképződés kockázatát.

Így alkot egy 4 az 1-ben, parabénmentes hidrogélt, ami gyors segítséget tud nyújtani a váratlan helyzetekben, az akut sebellátásban.

Összetétel

 • A BEPANGEL® egy “intelligens” hidrogél, amely szabályozza a sebalap nedvességtartalmát. 
 • Egy savas polimerből (karbomer) áll, aminek savasságát a karnozin (a bőrben természetesen jelen levő bázikus peptid) szabályozza. 
 • A karbomer felelős az elfertőződés megakadályozásáért. 
 • Összetétel: savas kolloid karbomer, karnozin, víz, nátrium-benzoát, kálium-szorbát

Használat

 • A sebkezelés előtt és után alaposan mosson kezet.
 • Az egyes sérülésfajták esetén való pontos alkalmazásról a használati útmutatóban olvashat.

Sebkezelés BEPANGEL®-lel

 • A szervezetünk egy sérülésre minél gyorsabb varasodással reagál. A var befedi a sérült bőrt és ezzel helyreállítja a mikroorganizmusokkal szembeni védőgátat. Ez azonban lelassítja a gyógyulási folyamatot, és jelentősen megnöveli a hegesedés esélyét, mivel az átmeneti varnak le kell válnia, mire az az új bőrrétegek kialakulnak. Ezért jobb, ha nem csak fertőtlenítjük a sebet, hanem nedvesen is tartjuk a gyógyulási folyamat során. Ezenkívül sok seb (például égési sérülés) kezdetben kiszárad, mielőtt nedvedzeni kezdene. Emiatt használnak „intelligens hidrogéleket”, mint például a BEPANGEL®-t: ezek hidratálással megakadályozzák a seb kiszáradását, ugyanakkor a nedvező sebek felesleges nedvességét megkötik. Csak a seb ideális nedvességtartalma előzi meg a varosodást és a bőr berepedezését, biztosítja a bőr optimális regenerálódását és akadályozza meg a hegesedést. A BEPANGEL® továbbá direkt hűsítő és nyugtató hatással is bír, míg a válogatott segédanyagok támogatják a hidrogél működését. Savas környezetet (alacsony pH-t) alakít ki, ami csökkenti a mikrobák elszaporodásának kockázatát a sebben. A száraz sebek BEPANGEL®-lel való fedése lezárja azokat, megakadályozva a nedvesség elpárolgását. Ez biztosítja az optimális hidratációt a seb gyógyulási folyamatai során. A nedvesen tartott sebek jobban gyógyulnak. A BEPANGEL® a seb mikrokörnyezetének szabályozásával közvetett módon elősegít a sebgyógyulást.
A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
EAN 5999528943089
Tárhely sor G
Tárhely oszlop 18
Tárhely Polc 1

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége