Hydrocoll nedvszívó kötszer 5x5cm

Kiszerelés:
1x
SKU:
519104
Gyártó/Forgalmazó:
Hartmann-Rico Hungária Kft.

A Hydrocoll egy steril, öntapadó kötszer, ami egy poliuretán filmmel bevont adhezív hidrokolloid rétegből áll.

Az ár 1db termékre vonatkozik!

Internetes ár:
799 Ft
Egységár: 799 Ft / db

Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Jellemzők

 • A seb felöli oldalt szilikonizált papírból és/vagy PET-filmből készült védőréteg fedi.
 • Az elsődleges csomagolás egy film/film steril csomagolás.
 • A Hydrocoll egy nem aktív orvostechnikai eszköz. Nem tartalmaz semmilyen gyógyszer hatóanyagot, humán vagy állati eredetű szövetet vagy sejtet, illetve nanoanyagot. Besugárzással sterilizált termék.

Összetétel

 • A Hydrocoll egy gázáteresztő poliuretán fedőrétegből áll. A hidrokolloid összetevő túlnyomó részt karboxi-metilcellulózból, egy ragacsosító anyagból (nagy mértékben hirdogénezett finomított fagyanta glicerinésztere), egy szintetikus elasztomerből (sztirén és izoprén alapú lineáris triblokk kopolimer) és ásványi olajból áll.
 • Megjegyzés: a ragacsosító anyag kolofónium-származék.

Tulajdonságok és hatásmechanizmus

 • A termék felszívja a sebváladékot. A felszívott sebváladékot a hidrokolloid réteg géllé alakítja, ami a sebgyógyuláshoz szükséges nedvességet biztosítja. A kórokozók behatolását a poliuretánfilm akadályozza meg. A film víztaszító, de a pára és a gázok számára átjárható. Mivel a termék alkalmazása közben gél képződik, a kötés nem ragad bele a sebbe, így a kötés cseréje nem befolyásolja hátrányosan a sebgyógyulást. A frissen képződött szövet nem sérül. A vékony, rugalmas anyagának köszönhetően, a Hydrocoll könnyen felveszi a test formáját. A Hydrocoll felülete szennyeződés- és víztaszító.

Rendeltetési cél

 • A Hydrocoll egy steril, egyszer használatos, egészségügyi szakember által alkalmazandó kötszer kis vagy közepes mértékben váladékozó sebek ellátására, úgymint krónikus sebek (lábszárfekély, dekubitusz stb.), illetve legfeljebb másodfokú égési sebek. A termékkel történő folyamatos kezelés időtartama meghaladhatja a 30 napot. A Hydrocoll thin enyhén váladékozó sebek kezelésére alkalmazható. A Hydrocoll az emberi bőr szakemberek által történő kezelésére készült.

Alkalmazási módszerek

 • Válassza ki a megfelelő méretű és formájú Hydrocoll kötszer. A kötésnek a megfelelő tapadás érdekében legalább egy centiméterrel túl kell lógnia a seb szélein. Ha szükséges, vágja a kötszert a seb méretére steril ollóval.
 • Hydrocoll / Hydrocoll thin: húzza le a védőpapírt, helyezze a Hydrocoll kötszert a sebre, igazítsa meg annak a szélét és nyomja le.
 • Hydrocoll sacral: húzza le a védőpapírt és nyomja a kötszert a farközti bevágásba. A kötszer csúcsa, a fekély méretének és mélységének függvényében, felfele és lefele is mutathat. Erősen nyomja le a kötszer széleit.
 • Hydrocoll concave a sarok és a könyök ellátására: távolítsa el a nagyobbik védőpapírt, helyezze a Hydrocoll kötszer közepét a seb fölé, távolítsa el a maradék védőpapírt, és lapolja át a szárnyakat úgy, hogy a kötszer megfelelően illeszkedjen.
 • A váladék felszívása következtében egy fehéres gél képződik, ami felül, egy hólyag formájában láthatóvá is válik.
 • A Hydrocoll kötszert akkor kell lecserélni, ha a hólyag már majdnem elérte a kötés szélét. Ha a váladék kiszivárog a kötésből, azt azonnal ki kell cserélni. A kötés cseréjéhez emelje fel a Hydrocoll széleit és óvatosan távolítsa el a kötést.
 • Előfordulhat, hogy egy réteg hidrokolloid gél visszamarad a seb felületén. Ez nem hátráltatja a sebgyógyulást és szükség esetén vízzel leöblíthető.
 • A kötés használati ideje függ a seb állapotától és a váladékozás mértékétől, de a kötszer akár 7 napig is a seben maradhat.

Ellenjavallatok

 • A Hydrocoll nem alkalmazható olyan betegeknél, akiknél a kötszer bármely összetevőjével szemben túlérzékenység áll fenn.
 • A Hydrocoll nem alkalmazható az izmokat, ínakat vagy csontokat érintő sebeken. Nem alkalmazható fertőzött sebeken vagy harmadfokú égés esetén.

Hulladékkezelés

 • A potenciális fertőzésveszély és a környezetkárosítás elkerülése érdekében az orvostechnikai eszköz eldobható komponenseit a helyi vonatkozó jogszabályok, irányelvek és fertőzésmegelőzési előírások szerint kell ártalmatlanítani.

Különleges biztonsági előírások

 • Mivel a kötszer érzékenyebb populációs csoportokra, például a csecsemőkre, a gyermekekre, terhes vagy szoptató nőkre való alkalmazásával kapcsolatosan adatok nincsenek,illetve ezzel ellentétes adatok sincsenek, ezekben a populációs csoportokban a kötszert óvatosan kell alkalmazni, orvos ajánlása alapján. Egyszer használatos orvostechnikai eszközt veszélyes újból felhasználni. Az újbóli használat érdekében újra feldolgozott egyszer használatos eszközök integritása és teljesítménye jelentős mértékben károsodhat.
A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
EAN 4049500981750
Tárhely sor A
Tárhely oszlop 11
Tárhely Polc 2

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége