Curiosa sebkezelő gél

Kiszerelés:
15g
SKU:
586373
Gyártó/Forgalmazó:
Richter Gedeon Nyrt.

A cink és a hialuronát komplexe megfelelő környezetet biztosít a sebgyógyuláshoz. Curiosa®  Mert a bőrünk tudja mi a jó neki! Horzsolásra, vágásra, égési sérülésekre, diabéteszes fekélyekre, vagy pattanásos bőr kezelésére! 

Internetes ár
1 754 Ft
Egységár: 1754 Ft

Vásároljon még 12500 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

A cink és a hialuronát komplexe megfelelő környezetet biztosít a sebgyógyuláshoz. Curiosa®  Mert a bőrünk tudja mi a jó neki! Horzsolásra, vágásra, égési sérülésekre, diabéteszes fekélyekre, vagy pattanásos bőr kezelésére! Enyhíti a sebfájdalmat és a gyulladást. Nedves sebkezelő készítmény cink és hialuronát összetevőkkel. A nedves sebterápia fő célja az optimális nedvesség létrehozása és fenntartása annak érdekében, hogy a bőr megújítsa magát.

Mit kell Önnek tudnia a CURIOSA® sebkezelő gélről?

A CURIOSA® sebkezelő gél színtelen, szagtalan, átlátszó gél, mely nem színezi a bőrt és a ruhát. Fő komponense a cink-hialuronát, segédanyagként kálium-szorbátot (tartósítószer), karbomert (gélképző) és vizet tartalmaz, mikrobiológiai tisztasága megfelel az Európai Gyógyszerkönyv előírásainak. A készítmény különböző kiszerelési egységekben kerül forgalomba (15 g, 30 g).

A hialuronát a bőr- és a kötőszövet természetes és nélkülözhetetlen alkotóeleme. Biztosítja a bőr épségét és rugalmasságát, elősegíti a regenerálódást, és megfelelő környezetet teremt a sebgyógyuláshoz. Cinkkel alkotott komplexének, a cink-hialuronátnak további előnyei is vannak.

A CURIOSA® sebkezelő gél közvetlenül és közvetve is segít a sérült bőr regenerálásában: a megfelelő mikrokörnyezet biztosítása mellett gátolja, hogy a környezetből származó (levegőben jelenlevő vagy közvetlen érintkezés útján terjedő) mikroorganizmusok elérjék a sérült bőrfelületet, továbbá enyhíti a sérülések okozta kedvezőtlen hatásokat, a sebfájdalmat és a szöveti gyulladást. A CURIOSA® sebkezelő gél helyes használatával visszaállíthatja bőre épségét.

Alkalmazási területek

Sérült bőrfelület vagy problémás bőr kezelése és védelme, valamint a különböző eredetű és súlyosságú sebek gyógyulásának elősegítése.

Orvosi felügyelet nélküli alkalmazás

 • sérült vagy problémás bőr (pl. sugárzás okozta irritáció, szárazság, hámlás, stb.)
 • felületes sebek, kisebb sérülésekből eredő sebek (pl. horzsolás, szakadás, vágás stb.) enyhébb égési sérülések (első és másodfokú égés)
 • enyhe vagy mérsékelten súlyos akné (pattanás).

Orvosi felügyelet melletti alkalmazás

 • krónikus, nehezen gyógyuló sebek (pl. lábszárfekélyek, felfekvés, diabéteszes fekélyek stb.)
 • műtéti sebek (ép, zárt varrat esetén), sebészeti beavatkozás utáni sebkezelés.

Hogyan kell alkalmazni a CURIOSA® sebkezelő gélt?

Külsőleg alkalmazandó!

Sérült vagy problémás bőr, akné:

Az érintett bőrfelületet alaposan tisztítsa meg vízzel, szükség esetén fertőtlenítse le, majd vigyen fel rá vékony rétegben CURIOSA® sebkezelő gélt. A CURIOSA® sebkezelő gél szükség esetén naponta többször is alkalmazható.

Kisebb hámsérülések:

Az érintett testfelszínt alaposan tisztítsa meg fiziológiás sóoldattal vagy vízzel, itassa fel a nedvességet, és várja meg, amíg a vérzés elmúlik. Szükség esetén fertőtlenítse le, majd vékony rétegben (kb. 1 mm) vigye fel a CURIOSA® sebkezelő gélt a teljes sebfelületre. A seb fedése nem szükséges, hagyhatja a CURIOSA® sebkezelő gélt a seb felületén megszáradni, de be is fedheti a sebet, olyan kötszerrel, amely nem tapad bele a sebbe. A kezelés szükség esetén naponta többször is megismételhető.

I. és II. fokú égési sérülések:

A sérült bőrfelületet azonnal hűtse le hideg folyóvíz alatt, és használja a CURIOSA® sebkezelő gélt a korábban leírtak szerint. Krónikus, nehezen gyógyuló sebek (pl. lábszárfekélyek, felfekvés, diabéteszes fekélyek, stb.) és ép, zárt műtéti sebek:

Nehezen gyógyuló sebek és műtéti sebek (ép, zárt varrat) esetén a kezelés módját a készítmény alkalmazása előtt és a teljes kezelés során egyeztesse orvosával. Ezen esetekben a CURIOSA® Mikor ne használja a CURIOSA® sebkezelő gélt?

A készítmény bármely alkotórészével, vagy Avies (baromfi) eredetű fehérjével szembeni túlérzékenység esetén.

Egyéb tudnivalók

 • Tárolás 5-30 Celsius fok között.
 • A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
 • Használat előtt ellenőrizze a csomagolás sértetlenségét!
 • Használat után a kupakot gondosan zárja vissza!
 • Ügyeljen arra, hogy a tubus ne érintkezzen közvetlenül a sebbel vagy más felülettel, valamint a használat során óvja a sebet mikrobás fertőzésektől, illetve egyéb szennyeződésektől.
 • A CURIOSA® sebkezelő gél többszörös adagot tartalmazó tubusban kerül forgalomba. Személyenként külön-külön tubus használata javasolt.
 • A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A készítmény a felbontás után 4 hétig használható.

Gyártó

Richter Gedeon Nyrt. - 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.

A tájékoztató készítésének dátuma: 2014. március

Európai szabadalom száma: EP 0 964 687

A CURIOSA® a Richter Gedeon Nyrt. bejegyzett védjegye.

A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
Lx készlet státusz 1.0000
EAN 5997001360835
Tárhely sor B
Tárhely oszlop 18
Tárhely Polc 1
Cukormentes Nem 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége