Zsíros, kombinált bőr

Zsíros, kombinált bőr

Zsíros bőr esetén túlzott faggyútermelésről beszélhetünk, amit okozhatnak környezeti hatások, hormonális jelenségek és stressz is. A zsíros bőr kellemetlen tünetei lehetnek a pattanások, mitesszerek és gyakran a gyulladt bőr. A kombinált bőr esetében száraz és zsíros területek is megjelennek, ezért az arctisztítást és arcápolást is ehhez kell igazítani. Válasszon a kínálatunkban kapható arctisztító és hidratáló készítmények közül!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

73-96/155 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Kamedis AC-Clear arckrém

Kiszerelés: 50ml

Internetes ár:

5 372 Ft

Internetes ár:

4 913 Ft

Internetes ár:

5 444 Ft

Internetes ár:

5 270 Ft

Internetes ár:

7 527 Ft

Internetes ár:

7 021 Ft

Internetes ár:

5 187 Ft

Internetes ár:

6 266 Ft

Internetes ár:

6 689 Ft

Internetes ár:

7 021 Ft

Internetes ár:

5 768 Ft

Internetes ár:

5 768 Ft

Internetes ár:

8 947 Ft

Megtekintés Rács Lista

73-96/155 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Zsíros, kombinált bőr

A zsíros, kombinált bőr ápolása

A zsíros bőr ápolása gondos törődést igényel, mert tisztítás, sminkelés közben arra is kell figyelni, hogy a bőr ne száradjon ki, de ne is csillogjon. Ráadásul a pattanásokra is hajlamosabbak a zsíros bőrűek. A zsíros bőr genetikai kérdés is lehet, de életmód, táplálkozás, stressz is állhat a háttérben.

A zsíros, kombinált bőr ápolása otthon

Néhány apró, könnyen alkalmazható trükkel otthoni körülmények között is szép rendben tartható a zsíros bőr. Például este és reggel, illetve sport után is mossunk meg az arcot! A mosás ne jelentsen dörzsölést, különösen ne túl gyakori radírozást, ami irritálhatja a bőrt és ront a megjelenésén.

Az is hasznos, ha olajmentes vagy „noncomedogenic” megjelölésű bőrápoló és smink termékeket használnak, ugyanis ezek a készítmények nem fogják eltömíteni a pórusokat és kisebb eséllyel okoznak pattanásokat.

A vizes bázisú készítmények használata is ajánlott, illetve a gyengéd, finom arclemosó. Tévhit, hogy az erősebb, durvább arclemosó majd jobban ki tudja szárítani a bőrt. Az erősebb termékek irritálják a bőrt és fokozott faggyútermelésre késztetik. Ugyanez igaz az olajos és alkoholos bázisú tisztítószerekre is. Tehát éppen a fordítottja fog történni: még zsírosabb, pattanásosabb bőr lesz az eredmény.

A zsíros, kombinált bőr is kiszárad

A zsíros bőr is igényli a hidratálást. A vízhiányosság ugyanis nem egy bőrtípus, hanem a bőr állapota, amely minden bőrtípusnál (zsíros, száraz, normál) előfordulhat. A napvédő készítmények is ajánlottak.

Pattanások ellen érdemes elkerülni az illatosított készítményeket és cink oxid vagy titanium dioxid tartalmú terméket választani.

A sminklemosás lefekvés előtt kötelező! A pattanások nyomkodása, a bőrhibák kapargatása, a vakargatás piszkos kézzel csak ront a helyzeten, mert apró gyulladások, gennyes pattanások, aknék alakulhatnak ki.

A Pingvin Patika ajánlata zsíros, kombinált bőrre

Pattanásos bőrre ajánlott a mattító arckrém, az éjszakai arckrém aknés bőrre, a mélytisztító gélek, a mattító éjszakai krémek, a gyengéd pórusösszehúzó tonikok. A bőrhibák csökkentésére az éjszakai speciális krémeket, a zsíros bőrre ajánlott hidratáló krémeket is megtalálja a Pingvin Patikahálózat webáruházának kínálatában.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.