Terhes vitamin

Ahogy várandósság esetén a mondás szerint két ember helyett kell étkezni, a vitaminbevitelről is ilyen módon kell gondoskodni. A terhesség tervezésekor is érdemes már vitamintartalmú étrend-kiegészítőket fogyasztani, a terhesség alatt pedig különösen fontos a magzatvédő készítmények alkalmazása a kiegyensúlyozott táplálkozáson túl. Honlapunkon a terhesség tervezésétől a várandósságon át a szoptatás végéig széles választékban böngészhet terhességi vitaminok között!

Bioderma Sebium


Megtekintés Rács Lista

25-36/36 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

1 952 Ft

Internetes ár:

3 374 Ft

Internetes ár:

9 746 Ft

Internetes ár:

9 746 Ft

Internetes ár:

9 746 Ft

Internetes ár:

9 746 Ft

Internetes ár:

9 746 Ft

Megtekintés Rács Lista

25-36/36 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Terhesvitaminok

Megéri terhesvitaminokat szedni?

A magzatvédő vitaminok két táborra osztják a kismamákat: van, aki terhessége alatt szorgalmasan szedegeti a tablettákat, illetve van, aki a kiegyensúlyozott táplálkozásban hisz, és elegendőnek véli ezt az egészséges életmóddal kombinálni. Pedig a velőcsőzáródási rendellenességek megelőzésében óriási szerepe van a magzatvédő készítményeknek.

Mi is az a terhesvitamin?

A magzatvédő vitaminok – másnéven terhesvitaminok - olyan komplex multivitamin-készítmények, melyek a várandósság során a kismama állapotának és a magzat fejlődésének igényei alapján összeállított vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek összességét tartalmazzák. Abban segítenek, hogy a várandós nők könnyebben viseljék a terhességet és gyorsabban regenerálódjanak szülés után. A magzat megfelelő fejlődéséhez létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaznak.

Miből tevődik össze a terhesvitamin?

Abban mindegyik készítmény megegyezik, hogy alapvető vitaminokat- A-, C-, D3-, E- és különböző B-vitaminokat-, illetve ásványi anyagokat és nyomelemeket, például a vas, réz, cink, kalcium, magnézium. Emellett nagyobb mennyiségű folsavat is tartalmaznak. Ezeknél főként az egy kapszulában található mennyiségben lehet eltérés.

A megfelelő mennyiségű és időben megkezdett folsavbevitel feltétlenül szükséges ahhoz, hogy csökkenjen az esetlegesen fellépő velőcsőzáródási rendellenesség kockázata. Ezért fontos, hogy már a babatervezés időszakában megfelelő mennyiségű folsav fogyasztása: mire kiderül a terhessége, a baba már jócskán a fejlődés útjára lépett.

A legtöbb terhesvitamin vitamin már tartalmaz jódot, amely a központi idegrendszer fejlődéséhez szükséges. A terhesség 13. hetétől ajánlott készítmények jelentős része már tartalmaz telítetlen omega-3-zsírsavakat is. Ezek az anya megfelelő keringéséhez szükségesek, és jelentősen hozzájárulnak a magzat agyának és szemének megfelelő fejlődéséhez. Egyes, harmadik trimesztertől ajánlott készítmények emellett luteint is tartalmaznak, melynek szintén a baba látásának fejlődésében van szerepe.

Óvatosan a terhesvitaminokkal!

Ha az anyának krónikus alapbetegsége van, kezelőorvosa tanácsát kérje, melyik vitaminkészítményt válassza. Máj- vagy veseelégtelenség, illetve bármilyen típusú anyagcserezavar esetén is kérje orvosa véleményét, mert nem minden készítmény összetétele egyforma.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.