Babaápolás, baba naptej, gyermek naptej

Babaápolás, baba naptej, gyermek naptej

Gyermekeink bőrének épségét és egészségét számos módon megőrizhetjük odafigyeléssel és megfelelő készítmények használatával. A gyermekek és a kisbabák bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, ezért különleges ápolást és fényvédelmet igényelnek. Számos babanaptej, gyermeknaptej és babaápoláshoz szükséges készítmény közül válogathat honlapunkon, valamint baba-mama termékkel is várjuk Önt!

GSK Haleon


Megtekintés Rács Lista

97-100/100 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Uriage DS emulzió krém

Kiszerelés: 40ml

Internetes ár:

4 539 Ft

Gluténmentes

Vegán

Internetes ár:

3 311 Ft

Megtekintés Rács Lista

97-100/100 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Babaápolás, baba naptej, gyermek naptej

Babaápolás mindenkor, baba- és gyermek naptej a nyári hónapokra

Az újszülöttek, babák, kisgyermekek bőrét úgy kell óvni, mint a szemünk fényét- nyáron kiváltképpen. Érzékeny, finom bőrük gyorsan leég - akár néhány perc alatt is. Persze az is kérdés, mivel szabad fürdetni, krémezni a kicsiket? Mivel mossuk meg a hajukat? A kemikáliáktól óvni kell őket - nézzük, mi a megoldás

Mindennapi babaápolás

Kezdjük az esti fürdetés rituáléjával! A kórházból hazatérve nem célszerű zsíroldó tulajdonságú, erősen illatosított anyagokkal mosdatni, 6 hónapos korig elegendő a tisztavizes fürdetés. A hajlatokat le lehet törölni természetes növényi olajok és víz keverékével átitatott textil törlővel vagy vattával. Az újszülött és a csecsemő nem koszos, nem szükséges lúgos hatású készítményekkel kezelni.

Amikor már nagyobb a gyermek, fürdetéshez válasszunk szulfát tenzidek (pl.sodium lauryl sulfát, ammónium lauril szulfát) nélküli szappanokat, tusfürdőket. Nagyon jók a növényi olajokból főzött szappanok, amelyekben lehet sheavaj, kakaóvaj, ligetszépe olaj, gyógynövények kivonata, mint például a levendula, körömvirág, rózsa. Vannak mosódió alapú fürdetők és kímélő cukortenzidek, amelyek kedvezőek a bababőr egyensúlyának megtartásában.

Popsikrémre az első pillanattól szükség lesz, a sampon, tüsfürdő, fürdetőkrém- és gél várhat még! Ezeket inkább kisgyerekeknél alkalmazzuk! Babákra tervezett kisollóval vágjuk a körmöt!

Napégés ellen baba- és gyermek naptej

Pillanatok alatt leéghet a kicsik bőre, még árnyékban is. Csak néhány perc napfürdőt engedélyezzünk számukra 11 és 15 óra között, a fejüket védjük sapkával! Az 50 faktoros krémeknél, géleknél, olajoknál alább ne adjuk, strandoláskor ezekkel is sűrűn kenjük be a bőrüket! Nekik készített fényvédővel naponta védjük a bőrüket, akkor is, ha csak a boltig sétálunk el.

Ha már megtörtént a baj, és pirult, égett bőrrel tér haza a család a fürdőzésből, regeneráló, hidratáló krémmel kezeljük az érintett felületet! Bőrnyugtató balzsam,- olaj, -gél segíthet a bajon. Még a fejbőrre is jusson krém, erre fejbőrápoló tej kerülhet. Különösen fontos, hogy a koszmót rendszeresen ellenőrizzük; koszmó elleni krémmel kezelhető a probléma. Izzadásra kiváló a hintőpor, a hajlatokat peluscsere közben kezeljük vele pelenkakiütés ellen.

A gyógyszertárakban kapható készítmények minőségi termékek, összetételük alkalmazkodik a kicsik bőréhez, érzékenységéhez.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.