Légzésterápia

Légzésterápia

Számos környezeti hatás és gyulladásos betegség okozhat légzési nehézségeket. Az egyik leggyakoribb az asztma, amely rohamokban tör rá a betegre, légszomjat, köhögést és egyéb kellemetlen és életveszélyes tüneteket okozhat. Az asztma kezelésére számos légzésterápiás készülék, inhalátor lehet segítségül, amelyek segítenek a légutak tisztításában, így megfázásos betegségek esetén is hatékonyak. Tekintse meg széles gyógyászati segédeszköz kínálatunkat!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

10 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

10 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Légzésterápia

Légzésterápia a könnyebb levegővételért

A légzőszervi betegeknél gyakori a terhelési légszomj, és az ehhez társuló félelem gyakran az aktivitás kerüléséhez vezet.

Csak a légzésterápia segít

A fizikai terhelés kerülése még jobban fokozza a szorongást, a pánikot és gyengíti az izmokat. Ha mindezek mellett a beteg helytelenül is táplálkozik, túlsúly keletkezik, így még kisebb terhelésre is jelentkezhet a nehézlégzés. A romló oxigénellátás és inaktív következtében a csontritkulás, a szív-érrendszeri betegségek kialakulása is gyakori. A beteg teljesen elszigetelődhet környezetétől, depresszióssá válhat.

Szerencsére ma már hatékony légzésterápia segít az érintetteknek, illetve olyan eszközök, amelyek a légzést könnyítik.

Inhaláló készülék légúti betegségekre

Ilyen például az inhaláló készülék, mely az asztma ellen is jó hatékony. Az asztma egy krónikus, de kezelhető betegség; a tüdőbe vezető főbb légutak ‑elsősorban a hörgők‑ krónikus gyulladásos megbetegedését jelenti. Tünetei kisfokú nehézlégzéstől kezdve súlyos légzési elégtelenségig terjedhetnek. Egyes esetekben a légzés annyira nehezítetté válhat, hogy az asztmás roham az életet veszélyeztetheti.

Az inhalációs terápia során a gyógyszerek, gyógyhatású szerek közvetlenül jutnak a légutakba. Ilyenkor sokkal kevesebb mellékhatásra kell számítani, hiszen a módszer lényege, hogy jóval kisebb dózis is elég, a szájon át bevitt tabletta hatóanyagához képest.

Légzésterápia diffúzorral

Egy kis nátha miatt felesleges rögtön orvoshoz szaladni, főleg, ha van a tarsolyban néhány bevált házi praktika. A sok folyadék, a C-vitamin, a pihenés mindig jól jön, a gyógyteák is jó szolgálatot tehetnek. Elhanyagolni azonban a náthát, az egyszerűnek tűnő megfázást sem szabad, mert kezeletlenül komolyabbá válhatnak a tünetek és szövődményekkel is számolhatunk.

Az aroma diffúzor otthon és a munkahelyen is hasznos: párásítja a levegőt, illatosít is, a megfelelő illóolaj használatával pedig jótékony hatással lehet a szervezetünkre, sőt a kedélyállapotunkra is. Mivel az aroma diffúzor igen nagy népszerűségnek örvend, bőséges a kínálat a Pingvin Patikák webáruházában is.

Az aroma diffúzor párásít, illatosít és bármely belső tér mutatós kiegészítőjévé válhat. Az elektromos aroma diffúzor használatához áram szükséges, hálózathoz csatlakoztatható, vagy elemmel is működtethető. Az elektromos aroma diffúzorok közé tartoznak ultrahangos aroma diffúzorok és hideg levegő segítségével porlasztó diffúzorok is.

Nézzen szét a Pingvin Patikák webáruházában, számos inhaláló készülék és diffúzor közül válogathat!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.