Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp (10ml)

Kiszerelés:
10ml
SKU:
124709
EAN:
5997001363058
Th:
8
/
14

Az Ophylosa® szemcsepp tartósítószertől mentes, súrlódáscsökkentő és a megfelelő viszkozitást biztosító (viszkoterápiás) szemészeti készítmény.

A szem fáradtságának és száraz érzetének enyhítésére ajánlott.

Enyhíti a viszkető, égő tüneteket, az idegentestérzést, valamint a szemszárazságot, és csökkenti a szem kivörösödését.

Patikai ár:
1 829 Ft
Internetes ár
1 646 Ft
Egységár: 1646 Ft
Megtakarítás: 183 Ft

Vásároljon még 12000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen kiszállítjuk!

Az Ophylosa® szemcsepp a szemszárazság kezelésére, a szem száraz, égő érzésének, fáradtságának enyhítésére szolgál.

Csökkenti az idegentest-érzést, az irritációt, a vörös szemeket, azaz a szem kivörösödését, amelyek kiváltó oka lehet a szél, por, légszennyezés, virágpor, légkondicionálás, fűtés, vakító fény, tartós TV-nézés, számítógép használat vagy kontaktlencse viselése.

 

Az Ophylosa® szemcsepp becseppentés után filmet képez a szem felszínén, védőréteget alkotva mechanikus és mikrobiológiai behatásokkal szemben, ezáltal csökkentve a szem kivörösödését és a szemszárazság kialakulását. A hidratált cink-hialuronát réteg sűrű molekuláris hálót formál, ami szűrőként védi a szem felszínét a levegőből vagy közvetlen kontaktus útján érkező mikroorganizmusoktól. Az Ophylosa® szemcsepp védő funkciója megnyilvánul a szövetkárosító szabad gyökök semlegesítésében és az UV sugárzás káros hatásának csökkentésében is.

 

Az Ophylosa® szemcseppet elsősorban a természetes könny síkosító tulajdonságai alapján alakították ki. A viszkozitás mellett, a szemcsepp pH-ja és ozmolaritása is a természetes könnyéhez hasonló annak érdekében, hogy az esetleges irritációt elkerüljük. A cink-hialuronát komplex speciális tulajdonságainak köszönhetően, a készítmény mikrobiológiailag stabil, tartósítószer-mentes.

További információ
EAN 5997001363058
Bio Nem 
Cukormentes Nem 
Write Your Own Review
Értékelje a következő terméket:Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp (10ml)

Milyen készítmény az Ophylosa® szemcsepp és milyen esetekben alkalmazható?

Az Ophylosa® szemcsepp nedvesítő, síkosító szemészeti termék, mely a szem fáradtságának és a szemszárazság enyhítésére ajánlott. Sima, kellemes érzést biztosít a fáradt, érzékeny szemnek, enyhíti a viszkető, égő tüneteket, az idegentest-érzést, és csökkenti a szemszárazság kialakulását, a szem kivörösödését. Az Ophylosa® szemcsepp egynapos (eldobható) kontaktlencse, merev, gázáteresztő (rigid gas permeable - RGP) kontaktlencse, kemény kontaktlencse viselése esetén is alkalmazható. Hidrofil kontaktlencse esetén fokozott elővigyázatosság szükséges. Az Ophylosa® szemcsepp nem használható ionos kontaktlencsékkel együtt.

 

Összetétel

Az Ophylosa® szemcsepp tartósítószertől mentes, súrlódáscsökkentő és a megfelelő viszkozitást biztosító (viszkoterápiás) szemészeti készítmény. Kizárólag természetes eredetű, nagy tisztaságú hialuronsavat tartalmaz, amely kielégíti a szemészeti termékekkel szemben támasztott magas minőségi követelményeket.

A cink-hialuronát egy új, szabadalmaztatott, poliszacharidhoz hasonló, komplex molekula, mely sajátos biofizikai jellemzői révén tartósítószer hozzáadása nélkül biztosítja az Ophylosa® szemcsepp mikrobiológiai stabilitását, valamint kiváló szemészeti tulajdonságait.

Az Ophylosa® szemcsepp steril, átlátszó, szagtalan, gélszerű (viszkoelasztikus) vizes oldat, ami 10 ml-es, többszörös adagot tartalmazó flakonban kerül forgalomba.

Egyéb összetevők: glicerin (izotonizáló), cink-glükonát, injekcióhoz való víz.

 

Hogyan hat az Ophylosa® szemcsepp?

Az Ophylosa® szemcsepp fő összetevője a hialuronsav felelős a víz megkötéséért és a testfelszínek bőr vagy nyálkahártya felületének vízzel való ellátásáért.

A hialuronsav a szemnek és a könnynek is nélkülözhetetlen alkotóeleme, kiválóan kötődik a szem nyálkahártyához. Tartós védőréteget képez a szem felszínén, így megóvja a szemet a szemszárazság, a kivörösödő szem tünetektől, az irritációtól. Egyedülálló gélszerű (viszkoelasztikus) tulajdonságának köszönhetően védi, síkosítja a felszíneket, lehetővé téve a nyálkahártyák akadálymentes elmozdulását egymáson pislogás közben.

A pislogások közötti időben pedig hatékonyan csökkenti a könny párolgását, és ezzel megelőzi a szemszárazság kialakulását.

 

Használati utasítás

Az Ophylosa® szemcseppben lévő cink-hialuronát víz visszatartásával biztosítja a szemfelszín mikrokörnyezetének állandóságát. Becseppentés után az oldat biológiai szempontból kompatibilis filmet képez a szem felszínén, védőréteget alkotva a mechanikus és mikrobiológiai behatásokkal szemben. A hidratált cink-hialuronát réteg sűrű molekuláris hálót formál, ami szűrőként védi a szem felszínét a levegőből vagy közvetlen kontaktus útján érkező mikroorganizmusoktól. Védő funkciója megnyilvánul a szövetkárosító szabad gyökök semlegesítésében és az UV sugárzás káros hatásának csökkentésében is.

Az Ophylosa® szemcseppet elsősorban a természetes könny síkosító tulajdonságai alapján alakították ki. A viszkozitás mellett, a szemcsepp pH-ja és ozmolaritása is a természetes könnyéhez hasonló annak érdekében, hogy az esetleges irritációt elkerüljük.

A cink-hialuronát komplex speciális tulajdonságainak köszönhetően, a készítmény mikrobiológiailag stabil, tartósítószer mentes.

 

Felhasználási javaslat

A készítmény a szemszárazság és a vörös szem tünetek csökkentésére, a szem égő érzésének, fáradtságának enyhítésére szolgál. Csökkenti az idegentest-érzést, az irritációt, a szem kivörösödését, amelyek kiváltó oka lehet a szél, por, légszennyezés, virágpor, légkondicionálás, fűtés, vakító fény, tartós TV-nézés, számítógép használat vagy kontaktlencse viselése. Az Ophylosa® szemcsepp az egynapos (eldobható) kontaktlencse, merev gázáteresztő (RGP) kontaktlencse, kemény kontaktlencse, tartós használatú, hidrofil, nem ionos kontaktlencse viselése esetén ajánlott a szem és a kontaktlencse nedvesítésére, a szemszárazság csökkentésére és a vörösödő szemek megnyugtatására.

 

Alkalmazás

Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp többadagos flakonban kerül forgalomba.

Használat előtt távolítsa el a védőkupakot! A szennyeződés elkerülése érdekében ne érjen semmi a flakon nyílásához!

Fordítsa a flakont fejjel lefelé és cseppentsen 1-2 csepp Ophylosa 0,15% oldatos szemcseppet a szemébe! A becseppentés szükség szerint, naponta többször ismételhető.

Használat után helyezze vissza a védőkupakot!
Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp a flakon kinyitása után még 6 hónapig használható.
Átmeneti kivörösödés, homályos látás, enyhe égő, szúró érzés a használat kezdetén alkalmanként előfordulhat, de a legtöbb esetben ez gyorsan, 10-20 másodperc alatt megszűnik.

Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp egynapos (eldobható) lencsék, merev, gázáteresztő (RGP) kontaktlencsék, kemény, hidrofil, nem ionos kontaktlencsék viselése esetén a lencsével együtt is alkalmazható.
1-2 csepp becseppentése ajánlott a kontaktlencse behelyezése előtt, és/vagy a lencse kivétele után is.

Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp ionos kontaktlencse viselése esetén nem alkalmazható!

 

Figyelmeztetések

Ne használja a készítményt, ha túlérzékeny annak bármely összetevőjére, vagy ismert allergiája van szárnyas eredetű fehérjékkel szemben.

Elvétve kialakulhat helyi érzékenység a készítménnyel szemben. Ha bármilyen váratlan reakciót észlel, hagyja abba a szemcsepp alkalmazását, és ha kontaktlencsét használ, azt haladéktalanul vegye ki! Kövesse pontosan szemésze/ optikusa tanácsát és a kontaktlencse és a lencseápolási termékek használatára vonatkozó minden előírást.

Különös gondossággal járjon el, ha hidrofil kontaktlencsét használ a hosszantartó viselés és a lencseápolási ütemezés miatt. A lencse ápolására vonatkozó előírásokat pontosan tartsa be, és ha bármilyen szokatlan, nem szűnő kellemetlenséget, vörösséget, fájdalmat, fokozott könnyezést tapasztal, keresse fel szemészét/ optikusát. Az Ophylosa® szemcsepp nem használható ionos kontaktlencsékkel.

Amennyiben nem tudja biztosan a kontaktlencséjének típusát, kérdezze meg szemészét/optikusát.

Az Ophylosa® szemcsepp kizárólag szembe csepegtetve használható! Ne tárolja ezt a szemcseppet a kontaktlencse tartójában! A becseppentés után közvetlenül homályos látás, a szem kivörösödése, átmeneti, enyhe égő, szúró érzés esetenként előfordulhat.

Az Ophylosa® szemcsepp többszörös adagot tartalmazó flakonban kerül forgalomba, de személyenként külön-külön flakon használata javasolt!

Forduljon orvoshoz, szemészhez vagy optikushoz:

  • ha nem szűnő irritációt, kivörösödést, gyulladást, érzékenységet (allergiás reakciót) észlel;
  • minden egyéb nem várt tünet jelentkezése esetén.

 

Tárolás

5-30 °C között tárolandó.

Gyermekektől elzárva tartandó!

Az első használat előtt győződjön meg arról, hogy a zárókupak sértetlen! Minden használat után szorosan zárja vissza a kupakot!

A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

A készítmény a felbontás után 6 hónapig használható fel.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Pingvin kiadványok

Rendszeresen frissülő akciós kiadványok, a legjobb árakkal. Kattintson és már böngészhet is.

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége