Strepfen narancsos cukormentes 8,75 mg szopogató tabletta

Kiszerelés:
24x
SKU:
125269
Gyártó/Forgalmazó:
Reckitt Benckiser Kft.

A torokgyulladások több mint 85%-át vírusok okozzák, ahol az antibiotikum nem segít.

Ezzel szemben a Strepfen vírusok illetve baktériumok okozta torokgyulladások esetén is hatásos.

Erős gyógyszer torokgyulladásra, mely csillapítja a fájdalmat valamint a fájdalmat kiváltó gyulladást. Hatása hosszan, akár három órán át tart.

Cukormentes, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják.

Az flurbiprofén egy erős fájdalomcsillapító, lázcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással rendelkező nemszteroid gyulladásgátló szer.

Internetes ár
2 456 Ft
Ez a termék készlet hiány miatt jelenleg nem megrendelhető. Az értesítést kérek gombra kattintva email-ben tájékoztatjuk, amikor készlet érkezik.
Egységár: 102.33 Ft / db

Vásároljon még 14500 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tabletta

1. Milyen típusú gyógyszer a Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?


A Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tabletta flurbiprofént tartalmaz. A flurbiprofén az úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentő készítmények (NSAID-ok) csoportjába tartozik. Ezek a gyógyszerek a szervezetnek a fájdalomra, a duzzanatokra és lázra adott reakciójának megváltoztatásával biztosítanak enyhülést.
A Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tabletta hatékonyan alkalmazható a baktériumok vagy vírusok által kiváltott torokgyulladás tüneteinek (fájdalom és nyálkahártya duzzanat) csökkentésére.
Gyorsan enyhíti a helyi tüneteket, az erős torokfájást.


2. Tudnivalók a Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tabletta alkalmazása előtt
Ne szedje a Strepfen cukorments 8,75 mg szopogató tablettát
- ha allergiás (túlérzékeny) a flurbiprofénre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- ha Önnél korábban acetilszalicilsav vagy más nem-szteroid gyulladáscsökkentő szedésével összefüggésben bronchusgörcs, asztma,
orrnyálkahártya gyulladás, a bőr és nyálkahártya pl. arc, ajkak, torok gyorsan kialakuló vizenyős duzzanata (angioödéma) vagy csalánkiütés jelentkezett.
- gyógyult vagy jelenleg is fennálló fekélybetegség vagy más súlyos emésztőszervi betegség (vérzés) esetén.
- ha Önnél korábban nem-szteroid gyulladáscsökkentők szedésével összefüggésben emésztőszervi vérzés vagy átfúródás (perforáció), súlyos bélgyulladás, vérzéses vagy vérképzőszervi betegség lépett fel.
- ha egyidejűleg más nem szteroid gyulladáscsökkentő készítményt is alkalmaz.
- súlyos szív-, máj- vagy vesebetegség esetén.
- a terhesség utolsó harmadában.


Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tabletta alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:
- ha már volt, illetve jelenleg asztmás megbetegedése van
- ha vese-, szív-, máj- vagy bélrendszeri problémái vannak
- ha magas a vérnyomása, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje vagy dohányzik
- fokozott vérzékenységi hajlam esetén, mert a flurbiprofén megnyújthatja a vérzési időt
- amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny.
- Ha a gyógyszer alkalmazásakor néhány, maximálisan 3 napon belül a tünetek nem enyhülnek, vagy láz, fejfájás, émelygés, hányás is jelentkezik, más terápiás kezelésre van szükség, és orvoshoz kell fordulni.
- A Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tablettához hasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus ("miokardiális infarktus") vagy sztrók ("agyi érkatasztrófa") kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok hosszabb ideig történő alkalmazása esetén. Ne lépje túl a javasolt adagot és a 3 napos kezelési időtartamot.
- Amennyiben szívproblémái vannak, vagy előzőleg sztrókja volt, vagy úgy gondolja, hogy Önnél ezen állapotok kialakulásának kockázata fennáll (pl. ha magas a vérnyomása, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje vagy dohányzik), a kezelést beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével.
- A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák.


Egyéb gyógyszerek és a Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tabletta
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
- Különösen a következő gyógyszerek szedését fontos megemlíteni:
- Egyéb nem-szteroid gyulladáscsökkentő egyidejű alkalmazása kerülendő, mert ez fokozhatja a nemkívánatos hatások kockázatát - vérhigító- vagy vérlemezke összecsapódás-gátló gyógyszerek (antikoagulánsok, pl warfarin).
- magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszerek (úgynevezett ACE-gátlók, béta-receptor blokkolók, angiotenzin-II antagonisták) és vízhajtó szerek (diuretikumok), mert a nem-szteroid gyulladáscsökkentő készítmények csökkenthetik ezeknek a gyógyszereknek a hatását, és megnőhet a vesekárosodás kockázata.
- glükokortikoidok, acetilszalicilsav vagy egyéb nem-szteroid gyulladáscsökkentők (gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók), szelektív szerotonin-visszavétel gátlók (depresszió kezelésére használt gyógyszerek): növekedhet a gyomor-bélrendszeri fekélyek és a vérzés kockázata.
- szívglikozidok, mint pl. a digoxin
- lítium (gyógyszer a mániás depresszió és a depresszió kezelésére), mivel fokozódhat a lítium hatása
- metotrexát (daganatos megbetegedés, illetve reuma elleni gyógyszer), mert fokozódhat a metotrexát hatása.
- ciklosporin és takrolimusz (a transzplantációt követően a beültetett szerv kilökődésének megelőzésére használt gyógyszerek), mert a vesekárosodás veszélye megnő.
- mifepriszton (terhesség megszakítására használt szer), mivel a hatása csökkenhet
- zidovudin (a HIV-fertőzés kezelésére szolgáló gyógyszer), mivel a nem-szteroid gyulladáscsökkentő készítményekkel történő együttes szedése esetén a HIV pozitív hemofíliás betegeknél nőhet az ízületi vérömleny, illetve a duzzanathoz vezető vérömleny kialakulásának kockázata.
- kinolon antibiotikumok, mert az epileptikus görcsrohamok kockázata megnőhet


Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény a terhesség utolsó három hónapjában nem alkalmazható.
A terhesség első 6 hónapjában illetve szoptatás alatt a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Az anyatejben igen alacsony koncentrációban választódik ki, ezért nem valószínű, hogy hatást gyakorolna a szoptatott csecsemőre.
A Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tabletta azon gyógyszerek csoportjába tartozik, amelyek csökkenthetik a női termékenységet. Ez a hatás visszafordítható a készítmény alkalmazásának leállításával.
Nem valószínű, hogy alkalomszerűen alkalmazott Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tabletta befolyásolja a teherbeesés esélyét. Mindamellett, ha problémái vannak a teherbeeséssel, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával.


A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Az ajánlott adagban és rövid ideig alkalmazva ez a gyógyszer nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
Ha mellékhatásokat észlel, mint például fáradtság, szédülés, látási zavarok, ne vezessen gépjárművet, illetve ne kezeljen gépeket. Fontos információk a Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tabletta egyes összetevőiről
A készítmény maltit szirupot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.


3. Hogyan kell alkalmazni a Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tablettát?
Felnőttek és 12 éven felüli gyermekek: 3-6 óránként 1 tablettát kell lassan elszopogatni. 24 óra alatt legfeljebb 5 tabletta alkalmazható. A tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig kell alkalmazni. Amennyiben a tünetei 3 napon belül nem csökkennek vagy súlyosbodnak,forduljon orvoshoz.
12 év alatti gyermekek:
Nem javasolt 12 éves kor alatti gyermekeknek.
Időskorúak: nem szükséges az adagolás módosítása.
A Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tablettát teljes feloldódásig folyamatosan szopogatni kell a szájnyálkahártya irritáció elkerülése érdekében.
A megadott adagot nem szabad túllépni.
Ha az előírtnál több Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tablettát alkalmazott
Tünetek: hányinger, hányás, fejfájás, aluszékonyság, homályos látás és szédülés.
Ha az előírtnál több Strepfen 8,75 mg cukormentes szopogató tablettát vett be, azonnal forduljon orvosához.
Ha elfelejtette alkalmazni a Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tablettát
Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.


4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
FEJEZZE BE a gyógyszer szedését és azonnal forduljon orvoshoz, ha az alábbiakat észleli:
- Az emésztőrendszeri vérzés jelei, mint például véres széklet, szurokszerű széklet, vérhányás vagy sötét, kávézacc-szerű részecskék a hányadékban.
- Nagyon ritka allergiás reakciók, mint például asztma, váratlan zihálás, nehézlégzés, az arc, az ajkak vagy a nyelv duzzanata, bőrreakciók (például csalánkiütés, viszkető kiütések), ájulás.
- Hasi tünetek, mint például erős fájdalom a has felső részén, emésztési zavar, gyomorégés, gyomorfájás vagy más szokatlan hasi tünet. A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák.
Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a következő tünetek bármelyikét, vagy egyéb, itt fel nem sorolt hatásokat észlel. A mellékhatások a gyakoriságuk alapján kerülnek felsorolásra:
Nagyon gyakori (10-ből több mint 1 betegnél fordul elő)
- Kellemetlen érzés a szájban, például égő vagy melegség érzés ill. szájzsibbadás.
Nem gyakori (1000-ből több mint 1 betegnél fordul elő)
- Bőrkiütések és viszketés
- Fejfájás, szédülés
- Hasi fájdalom, emésztési zavar, émelygés, gyomorégés.
Ritka (1000-ből kevesebb mint 1 betegnél fordul elő)
- Aluszékonyság
- Hasmenés, puffadás, székrekedés, hányás
Nagyon ritka (10 000-ből 1-nél kevesebb beteget érint)
- Súlyos allergiás reakciók, mint például váratlan zihálás, légszomj, nehézlégzés, az arc, az ajkak vagy a nyelv duzzanata,
vérnyomáscsökkenés, sokk. Asztma és a hörgőgörcs súlyosbodása.
- Nem fertőző agyhártyagyulladás: egyes esetekben bizonyos autoimmun kórképekben szenvedő betegeknél (szisztémás lupusz eritematózusz, kevert kötőszöveti betegségek) a nem-szteroid gyulladáscsökkentők alkalmazása esetén aszeptikus meningitisz (nem fertőző agyhártyagyulladás) jelentkezhet. Tünetei: tarkómerevség, fejfájás, émelygés, hányás, láz, tudatzavar.
- Ödéma (vizenyő), magas vérnyomás és szívelégtelenség,.
A Strepfen 8,75 mg cukormentes szopogató tablettához hasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus ("miokardiális infarktus") vagy sztrók ("agyi érkatasztrófa") kialakulásának kockázata.
- Gyomorhurut, kiváltképp időseknél, gyomor-bélrendszeri fekélybetegség, emésztőrendszeri vérzés (melynek tünete fekete széklet és vérhányás lehet). Amennyiben ezen tüneteket észleli azonnal hagyja abba készítmény alkalmazását és haladéktalanul forduljon orvoshoz.
Fekélyes szájnyálkahártya-gyulladás, a meglevő emésztőrendszeri problémák súlyosbodása (kólitisz ulceróza, Crohn betegség).
- Hámlásos bőrgyulladással járó súlyosabb bőrreakciók, mint toxikus bőrelhalás és Stevens-Johnson szindróma (bőrkiütés és hólyagok, száj- és szemfekélyek).
- Veseelégtelenség, a veseszövet károsodása (amelyek jelentkezhetnek normálisnál kevesebb vagy több vizelet, zavaros vagy véres vizelet, hátfájás és/vagy vizenyőképződés (főleg a lábakban) formájában).
- Májműködés zavara, melynek tünete lehet a sárgaság.
- A vérképzés zavarai (haemolyticus anaemia, aplasticus anaemia, neutropenia, thrombocytopenia, agranulocytosis), melynek első jelei lehetnek: láz, torokfájás, a szájnyálkahártya felületes fekélyei, influenzaszerű tünetek, súlyos kimerültség, orrvérzés és bőr-bevérzés. Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.


5. Hogyan kell a Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tablettát tárolni?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tabletta
- A készítmény hatóanyaga 8,75 mg flurbiprofén szopogató tablettánként.
- Egyéb összetevők: makrogol 300, kálium-hidroxid, narancsaroma, levomentol, aceszulfám-kálium, FD&C Yellow No 6 (E110), maltit szirup, izomalt.
Milyen a Strepfen cukormentes 8,75 mg szopogató tabletta készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Kerek, narancssárga, jellegzetes narancs ízű szopogató tabletta, mindkét oldalán mélynyomású jelzéssel ellátva.
12 db, 16 db ill. 24 db szopogató tabletta fehér, átlátszatlan PVC/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
Lx készlet státusz 0.0000
EAN 5000158104143
Tárhely sor D
Tárhely oszlop 16
Tárhely Polc 3
Cukormentes Igen

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége