Spedifen 400 granulátum

Kiszerelés:
12x
SKU:
438650
EAN:
7680500630704
Th:
A
/
18

A Spedifen fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító gyógyszer. A bevételt követően már 15-30 percen belül kifejti hatását. A Spedifen 600 mg granulátum a következő esetekben alkalmazható: fejfájás, migrén, fogfájás, izom- és ízületi fájdalom, hátfájás (lumbágó), műtét utáni gyulladás és fájdalom; nőgyógyászati jellegű fájdalmak, mint a menstruáció zavara; krónikus fájdalmak, mint a gyulladásos és degeneratív eredetű reumatikus fájdalmak, valamint a reggeli ízületi merevség és ízületen kívüli reumatikus fájdalmak. Emellett alkalmas fertőző betegségeket (pl. influenza), megfázást kísérő, valamint védőoltást követő láz és fájdalom kezelésére

Patikai ár:
1 209 Ft
Internetes ár
907 Ft
Egységár: 75.58 Ft / db
Megtakarítás: 302 Ft
Gyártó: Zambon

Vásároljon még 12500 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

* Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a megrendelés értéke alapján a szállítás ingyenes, a megrendelésében és a rendelést visszaigazoló e-mailben szállítási és kezelési díj címen - szállítási díj nélkül - az esetleges súlyfelár összege jelenik meg.
Spedifen 400 granulátum
További információ
EAN 7680500630704
Bio Nem 
Cukormentes Nem 
Write Your Own Review
Értékelje a következő terméket:Spedifen 400 granulátum

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Spedifen 400 mg  granulátum

Spedifen 600 mg  granulátum

 

ibuprofén

 

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

·                Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő  információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

·                További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

·                Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

·                Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.       Milyen típusú gyógyszer a Spedifen 400 mg és 600 mg granulátum és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalók a Spedifen 400 mg és 600 mg granulátum alkalmazása előtt

3.       Hogyan kell alkalmazni a Spedifen 400 mg és 600 mg granulátumot?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Spedifen 400 mg és 600 mg granulátumot tárolni?

6.       További információk

 

 

1.       Milyen típusú gyógyszer a Spedifen 400 mg  és 600 mg granulátum és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

A Spedifen fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító gyógyszer. A bevételt követően már 15-30 percen belül kifejti hatását.

A Spedifen 400 mg  és 600 mg  granulátum a következő esetekben alkalmazható:

·         különböző fájdalmas állapotok, különösen akut fájdalom mint fájdalmas nyaki tünetegyüttes, fejfájás, migrén, fogfájás, izom- és ízületi fájdalom, lumbágó, posztoperatív gyulladás és fájdalom;

·         nőgyógyászati jellegű fájdalmak mint a menstruáció zavara (dysmenorrhoea);

·         krónikus fájdalmak mint a gyulladásos és degeneratív eredetű reumatikus fájdalmak, valamint a reggeli ízületi merevség;

·         ízületen kívüli (extraartikuláris) reumatikus fájdalmak;

·         fertőző betegségeket (pl. influenza), megfázást kísérő, valamint védőoltást követő láz és fájdalom.

 

 

2.       Tudnivalók a Spedifen 400 mg  és 600 mg  granulátum ALKalmazása előtt

 

Ne szedje a Spedifen 400 mg  és 600 mg  granulátumot:

·         ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a Spedifen 400 mg  és 600 mg  granulátum egyéb összetevőjére

·         ha kórelőzményében aktív vagy kiújuló gyomor- vagy nyombélfekély, gyomor-bélrendszeri vérzés illetve egyéb aktív vérzések, például agyérrendszeri vérzés vagy krónikus vastagbélgyulladás szerepel

·         Súlyos vese- vagy májelégtelenség,  rohamokban jelentkező nehézlégzés (asztma),  véralvadásgátló kezelés esetén.

·         Alkalmazása azoknál a betegeknél is ellenjavallt, akiknél az aszpirin vagy más nemszteroid gyulladáscsökkentő allergiás reakciót váltott ki.

·         Súlyos szívelégtelenség esetén

·         Különböző szerveket megtámadó, gyakran bőrjelenségekkel járó autoimmun betegség (SLE, kollagenosis) és fenilketonuria (a készítmény aszpartám tartalma miatt) esetén

·         Ha terhes

·         Ha szoptat

 

A Spedifen 400 mg  és  600 mg  granulátum fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

  • Ha a kórelőzményben fekélyes betegség szerepel a készítményt óvatosan kell szedni. Gyomor-bélrendszeri vérzés esetén a gyógyszerkészítmény használatát abba kell hagyni.
  • Idős betegeknél, véralvadási zavarban illetve beszűkült máj-, vagy vese­mű­ködés esetén a gyógyszert óvatosan kell alkalmazni. A vérkép illetve a májműködés változása esetén a gyógyszerkészítmény használatát fel kell függeszteni.
  • Magas vérnyomás betegségben illetve szívbetegségben szenvedők esetén körültekintően kell eljárni az olyan lehetséges mellékhatás miatt mint a vizenyő (ödéma). A készítmény elfedheti a fertőzés objektív és szubjektív tüneteit, ezért ilyen esetekben az alkalmazása megfontolást igényel.

 

Figyelmeztetések:

 

A Spedifen 400 mg és 600 mg  granulátumhoz hasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus (“miokardiális infarktus”) vagy stroke kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok hosszabb ideig történő alkalmazása esetén. Az orvosa, gyógyszerésze által javasolt adagot és kezelési időtartamot ne lépje túl.

 

Amennyiben szívproblémái vannak, vagy előzőleg stroke-ja volt, vagy úgy gondolja hogy ezen állapotok kialakulásának kockázata fennáll (pl. ha magas vérnyomása, cukorbetegsége van, magas a koleszterin szintje, vagy dohányzik), a kezelését beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével.

 

 

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről , beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A Spedifen befolyásolhatja más gyógyszerek hatását, ezért kérje orvosa tanácsát, ha vizelethajtót, véralvadásgátlót, vérnyomáscsökkentőt, kortikoszteroidot, aszpirint vagy más nemszteroid hatású gyulladáscsökkentőt, digoxint, fenitoin vagy lítiumot szed.

 

Terhesség és szoptatás:

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Az ibuprofén terhesség alatti használatáról nem áll rendelkezésre elegendő, embereken végzett vizsgálatokból származó adat. Az ibuprofén az anyatejben igen alacsony koncentrációban jelenik meg. Nagyon valószínű, hogy ez az alacsony koncentráció nincs hatással az újszülött gyermekre, a lehetséges szenzitizálódást kivéve. Szoptatás alatt a gyógyszer használata kerülendő.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Amennyiben a gyógyszer alkalmazása során szédülés lépne fel, nem ajánlott a gépjárművezetés, sem veszélyes vagy megerőltető tevékenység végzése.

 

Fontos információk a Spedifen 400 mg  és 600 mg  granulátum egyes összetevőiről

 

Cukorbetegek esetén figyelembe kell venni, hogy a Spedifen 400 mg  granulátum tasakonként 1,8 g és a Spedifen 600 mg granulátum tasakonként 1,3 g szacharózt tartalmaz, ami 30 kJ és 22 kJ, illetve 0,15 és 0,11 BU. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

Fenilalanin forrást tartalmaz. A készítmény lebomlásakor fenilalanin képződik, ezért alkalmazása fenilketonuriában szenvedő betegek esetében ártalmas lehet.

 

 

3.       Hogyan kell ALKALMAZNI a Spedifen 400 mg  és 600 mg  granulátumot?

 

A Spedifen 400 mg és 600 mg  granulátumot mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Felnőtteknek és gyermekeknek 12 éves kortól.

Az egyszeri adag általában 400-600 mg mg (maximum 800 mg), ami 1 tasak (maximum 2 tasak) Spedifen 400 mg  vagy 1 tasak Spedifen 600 mg bevételét jelenti. A napi összadag ne haladja meg az 1800 mg-ot, azaz 4-szer 1 db 400 mg-os (1600 mg  mg ibuprofén) vagy 3-szor 1 db 600 mg  mg-os  (1800 mg ibuprofén) tasak tartalmát.

A napi adagot 3-4 részre osztva kell bevenni (az adag ibuprofénre vonatkozik, mg-ban kifejezve).

Az első adag ébredéskor történő, étkezés előtti bevétele jól csillapítja az ízületi gyulladást kísérő reggeli ízületi kötöttséget.

A tasak tartalmát egy pohár vízben kell feloldani (szénsavas ásványvízben nem) és azonnal meginni.

 

Ha az előírtnál több Spedifen 400 mg és  600 mg  granulátumot vett be:

Ha Ön túl nagy adagot vett be a Spedifen granulátumból, kérjük, azonnal forduljon orvosához!

Túladagolás esetén az alábbi tünetek figyelhetők meg: hányinger, gyomorfájdalom, hányás (vér), hasmenés (vér), szédülés, kettőslátás, fejfájás és fülcsengés. Legyen egy doboz gyógyszer Önnél, hogy orvosa tudja, milyen hatóanyagról van szó.

 

Ha elfelejtette bevenni a Spedifen 400 mg  és  600 mg  granulátumot

Pótolja a kihagyott adagot de soha NE alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így a Spedifen 400 mg és 600 mg  granulátum is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Az alábbi táblázatban a mellékhatások szervrendszerenként és gyakoriság alapján kerülnek megadásra (nagyon gyakori (³1/10), gyakori (³1/100 – <1/10), nem gyakori (³1/1000 – <1/100), ritka (³1/10 000 ‑ <1/1000), nagyon ritka (<1/10 000), nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg).

 

Az egyes gyakorisági kategóriákon belül a mellékhatások csökkenő súlyosság szerint kerülnek megadásra.

 

Szervrendszer osztály

Gyakoriság

 

Emésztőrendszeri betegségek és tünetek

 

Felszívódási zavar, hasmenés

Nagyon gyakori

Hasi fájdalom, hányinger, bélgázképződés

Gyakori

Peptikus fekély, gyomor-bélrendszeri vérzés, hányás, véres széklet, gyomorhurut

Nem gyakori

Gyomor-bélrendszeri átfúródás székrekedés, vérhányás, fekélyes szájnyálkahártya gyulladás, vastagbélgyulladás és Crohn betegség súlyosbodása.

Ritka

Anorexia

Nem ismert

Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók

 

Vizenyő

Nem ismert

Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek

 

Szívelégtelenség,

Nem ismert

 

Érbetegségek és tünetek

 

Magasvérnyomás, artériás trombózis

Nem ismert

 

Idegrendszeri betegségek és tünetek

 

Fejfájás, szédülés

Gyakori

 

A fül és az egyensúly-érzékelő szerv betegségei és tünetei

 

Hallászavar

Ritka

 

Szembetegségek és szemészeti tünetek

 

Látászavar

Ritka

 

A bőr és a bőralatti szövet betegségei és tünetei

 

Bőrbetegségek, bőrkiütés

Gyakori

Viszketés, csalánkiütés, pontszerű bevérzések, angiooedema

Nem gyakori

Bullózus reakciók, erythema multiforme, exfoliativ dermatitis, Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermalis necrolysis.

Nagyon ritka

 

Vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek

 

Vérlemezke szám csökkenés, agranulocytosis, aplasticus anaemia

Ritka

 

Vese- és húgyúti betegségek és tünetek

 

Vérvizelés

Ritka

Vesegyulladás (Interstitialis nephritis), papillaris necrosis, akut veseelégtelenség

Nagyon ritka

 

Máj- és epebetegségek illetve tünetek

 

Májbetegségek

Ritka

 

Laboratóriumi vizsgálatok eredményei

 

Rendellenes májfunkció teszteredmények

Ritka

 

Immunrendszeri betegségek és tünetek

 

Allergiás reakciók

Nem gyakori

Anafilaxia

Ritka

 

Fertőző betegségek és parazitafertőzések

 

Bőrreakciók súlyosbodása

Nem ismert

 

Légzőrendszeri, mellkasi és mediastinalis betegségek és tünetek

 

Asthma, asthma súlyosbodása, hörgőgörcs, nehézlégzés

Nem gyakori

 

 

 

 

5.       Hogyan kell a Spedifen 400 mg  és 600 mg  granulátumot tárolni?

 

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a Spedifen 400 mg és 600 mg  granulátumot. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Spedifen 400 mg  és 600 mg  granulátum?

 

A készítmény hatóanyaga:

Spedifen 400 mg  granulátum: 400 mg ibuprofén (arginin só formájában) tasakonként.

Spedifen 600 mg granulátum: 600 mg ibuprofén (arginin só formájában) tasakonként.

Egyéb összetevők: arginin, szacharin-nátrium, aszpartám, sárgabarack aroma, nátrium-hidrogén-karbonát, szacharóz.

 

Milyen a Spedifen 400 mg  és  600 mg  granulátum külleme és mit tartalmaz a csomagolás

 

Küllem: Fehér színű, sárgabarack illatú granulátum.

Csomagolás: 3 g granulátum papír/Alu/PE fóliából készült tasakba töltve. Tasakok dobozban.

12 db ill. 30 db tasak (3 g granulátum /tasak)

 

 

A Forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

 

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Zambon S.p.A.,

Via Lillo del Duca 10,

20091 Bresso, Olaszország

 

Gyártó:

Zambon S.p.A

Via della Chimica 9,

36100 Vicenza, Olaszország

 

 

OGYI-T-7162/01          (400 mg granulátum)   12 db

OGYI-T-7162/02           (400 mg granulátum)   30 db

 

OGYI-T-7163/01           (600 mg  granulátum)   12 db

OGYI-T-7163/02          (600 mg  granulátum)   30 db

 

 

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009.11.18.

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Pingvin kiadványok

Rendszeresen frissülő akciós kiadványok, a legjobb árakkal. Kattintson és már böngészhet is.

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége