Rennie narancs rágótabletta

Kiszerelés:
36x
SKU:
565806
Gyártó/Forgalmazó:
Bayer Hungária Kft.

A gyümölcsös ízű Rennie Narancs ugyanolyan gyors és hatékony megoldást nyújt a panaszokra, mint a Rennie termékcsalád többi tagja.

Internetes ár
2 133 Ft

Jogszabály módosítás

Egységár: 59.25 Ft / db

Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Jellemzők

 • A Rennie Narancs rágótabletta gyomorsavkötő gyógyszer, hatóanyagai semlegesítik a gyomorban a gyomorsavat. 
 • A készítmény gyorsan enyhíti a gyomorsav-túltermelődés okozta tüneteket, így a gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat, terhességi emésztési zavarokat, a teltségérzetet vagy nehéz érzetet a gyomorban, valamint a puffadást.

Adagolás

 • 1 vagy 2 rágótablettát javasolt elrágni vagy elszopogatni, lehetőleg étkezés után 1 órával illetve lefekvés előtt 1 órával.
 • Ettől eltérő időszakban gyomorégés és savtúltengés esetén további 1 vagy 2 rágótabletta alkalmazható.
 • A bevételhez nincs szükség vízre.
 • Egy nap maximum 11 tablettát lehet bevenni!
 • Ha tünetei 7 napnál tovább fennállnak, keresse fel kezelőorvosát, hogy kizárja a tünetei mögött rejlő súlyosabb betegség lehetőségét.
 • A gyógyszer csak felnőtteknek és 12 évesnél idősebb gyermekeknek javasolt. Két hétnél tovább nem szabad folyamatosan szedni.
 • A Rennie terhesség vagy szoptatás alatt is szedhető az alkalmazási előírások betartása esetén. Azonban ha ön terhes, mindig beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt bármilyen gyógyszert szedne.

Összetevők

 • Tablettánként 680 mg kalcium-karbonátot, 80 mg magnézium-karbonátot, valamint segédanyagként 475 mg szacharózt tartalmaz.

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára 

Rennie Narancs rágótabletta

kalcium-karbonát, magnézium-karbonát

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer a Rennie Narancs rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók a Rennie Narancs rágótabletta szedése előtt
 3. Hogyan kell szedni a Rennie Narancs rágótablettát?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell a Rennie Narancs rágótablettát tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Rennie Narancs rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Rennie Narancs rágótabletta gyomorsavkötő gyógyszer, hatóanyagai semlegesítik a gyomorban a gyomorsavat. A készítmény gyorsan enyhíti a gyomorsav-túltermelődés okozta tüneteket, így a gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat, terhességi emésztési zavarokat, a teltségérzetet vagy nehéz érzetet a gyomorban, valamint a puffadást.

2. Tudnivalók a Rennie Narancs rágótabletta szedése előtt

 

Ne szedje a Rennie Narancs rágótablettát

 • ha allergiás a hatóanyagokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
 • ha magas a vér kalcium szintje vagy olyan betegségben szenved, amely eredményezheti a vér kalcium szintjének a növekedését,
 • ha kálcium tartalmú vesekövei vannak,
 • ha súlyos vesebetegségben szenved,
 • ha alacsony a vére foszfát szintje.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Rennie Narancs rágótabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A Rennie Narancs rágótabletta hosszantartó alkalmazását kerülni kell. A Rennie Narancs rágótabletta nem szedhető folyamatosan két hétnél tovább. Nem szabad az ajánlott adagnál többet bevenni és ha a tünetek hét nap után is fennállnak, vagy csak részlegesen szűnnek meg, további orvosi kivizsgálás javasolt, mert a többi gyomorsavkötőhöz hasonlóan, a készítmény szedése elfedheti a fennálló, súlyosabb betegségek tüneteit.

 

Beszélje meg a készítmény alkalmazását kezelőorvosával, gyógyszerészével, ha Önnek veseproblémái vannak, ha Önnél több szervet érintő gyulladásos betegséget (szarkoidózist) diagnosztizáltak vagy ha súlyos és/vagy krónikus gyomor‑bélrendszeri tünete, betegsége van (például székrekedése van, aranyér problémákkal küzd).

Ha Ön hiperkalciúriában szenved, vagyis túl magas a vizeletének a kalcium‑tartalma, ne szedje a Rennie Narancs rágótablettát.

A Rennie Narancs rágótabletta alkalmazása befolyásolhatja egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményeit.

 

Gyermekek és serdülők

A Rennie Narancs rágótabletta alkalmazásának biztonságosságát és hatásosságát 12 év alatti gyermekek esetében nem igazolták, ezért alkalmazása ezen korosztályban nem ajánlott.

 

Egyéb gyógyszerek és a Rennie Narancs rágótabletta

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Amennyiben antibiotikumot (például tetraciklinek, kinolonok), szívglikozidokat (például digoxin, digitoxin), biszfoszfonátokat, dolutegravirt, levotiroxint, eltrombopagot vagy más receptre kapható készítményt (például fluoridokat, vastartalmú készítményeket vagy foszfátokat) szed, beszélje meg kezelőorvosával a Rennie Narancs rágótabletta szedését, mivel az befolyásolhatja más gyógyszerek hatását.

 

Amennyiben tiazid tartalmú diuretikumot, azaz vizelethajtót szed, beszéljen kezelőorvosával a Rennie Narancs rágótabletta alkalmazása előtt, mivel kezelőorvosa esetleg szükségesnek tarthatja a vére kalcium szintjének ellenőrzését.

 

Az alkalmazott gyógyszerek maximális hatásának elérése érdekében a Rennie Narancs rágótabletta bevétele a többi gyógyszer bevétele után 1‑2 órával történjen.

 

A Rennie Narancs egyidejű bevétele étellel és itallal

A többi kalcium tartalmú savkötő készítményhez hasonlóan a Rennie Narancs rágótabletta alkalmazása során is tartózkodni kell a nagy mennyiségű tej és tejtermék fogyasztásától.

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A Rennie Narancs rágótabletta szedhető terhesség alatt az előírt adagban, de a hosszantartó (14 napon túli) alkalmazás és a magas dózisok kerülendők.

 

A Rennie Narancs rágótabletta szedhető szoptatás ideje alatt, az előírt adagban.

 

A Rennie Narancs rágótabletta nem szedhető folyamatosan két hétnél tovább.

 

A Rennie Narancs rágótabletta jelentős mennyiségű kalciummal egészíti ki a táplálékkal bevitt kalcium mennyiségét. Ezért a terhes nőknek szigorúan be kell tartani a Rennie Narancs rágótabletta maximálisan javasolt napi mennyiségét, és kerülni kell nagy mennyiségű tej (1 liter tej akár 1,2 g kalciumot is tartalmaz), tejtermék és egyéb kalcium tartalmú termékek egyidejű fogyasztását.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nem várható, hogy a Rennie Narancs rágótabletta szedése befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

 

A Rennie Narancs rágótabletta szacharózt tartalmaz

A  Rennie Narancs rágótabletta 475 mg szacharózt tartalmaz rágótablettánként. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni a gyógyszert.

 

A Rennie Narancs rágótabletta nátriumot tartalmaz

A készítmény kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz rágótablettánként, azaz gyakorlatilag nátriummentes.

 

 

3. Hogyan kell szedni a Rennie Narancs rágótablettát?

 

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

A készítmény ajánlott adagja:

Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek: 1 vagy 2 rágótablettát javasolt elrágni vagy elszopogatni, lehetőleg étkezés után 1 órával, illetve lefekvés előtt 1 órával. Ettől eltérő időszakban gyomorégés és savtúltengés esetén további 1 vagy 2 rágótabletta alkalmazható. A bevételhez nincs szükség vízre.

 

11 tablettánál ne vegyen be többet 24 órán belül!

 

Ha tünetei 7 napnál tovább fennállnak, keresse fel kezelőorvosát, hogy kizárja a tünetei mögött rejlő súlyosabb betegség lehetőségét. A tartós alkalmazást kerülje!

A Rennie Narancs rágótabletta nem szedhető folyamatosan két hétnél tovább.

 

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

Szedése 12 év alatti gyermekeknek nem ajánlott.

 

Ha az előírtnál több Rennie Narancs rágótablettát vett be

Igyon sok vizet, és beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A túladagolás tünetei lehetnek: hányinger, hányás, székrekedés és rendellenes izomgyengeség.

 

Ha elfelejtette bevenni a Rennie Narancs rágótablettát:

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4. Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Nagyon ritkán a készítmény összetevői által kiváltott túlérzékenységi reakcióról számoltak be, például bőrkiütések, csalánkiütés, bőrviszketés, angioödéma (a kezek, lábak, szemhéjak, ajkak, vagy a nemi szervek allergiás duzzanata), súlyos túlérzékenységi reakció (anafilaxiás sokk) és nehéz légzés. Amennyiben ilyen tüneteket észlel, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.

 

Hosszú időn át, magas dózisban történő alkalmazás esetén a vér kalcium és magnézium szintje emelkedhet, különösen vesebetegek esetén. Ez hányingert, hányást, székrekedést és izomgyengeséget okozhat. Amennyiben ilyen tüneteket tapasztal, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.

 

Előfordulhat hányinger, hányás, kellemetlen hasi érzés, hasmenés és izomgyengeség.

 

A Rennie Narancs rágótabletta és a tej vagy tejtermékek hosszú ideig történő együttes alkalmazása tej-alkáli szindrómához vezethet, mely magas vér kalcium szinttel jár. A tej-alkáli szindróma tünetei lehetnek az ízérzés hiánya, kalcium‑lerakódások a szövetekben, gyengeség, fejfájás és emelkedett salakanyag‑szint a vérben.

 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

5. Hogyan kell a Rennie Narancs rágótablettát tárolni?

 

Legfeljebb 25 °C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A buborékcsomagoláson/ dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh./Felhasználható) után ne alkalmazza a ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Rennie Narancs rágótabletta?

A készítmény hatóanyagai: 680 mg kalcium‑karbonát, amely 272 mg elemi kalciumnak felel meg, és 80 mg nehéz, bázisos magnézium‑karbonát, amely megfelel 20 mg elemi magnéziumnak, rágótablettánként.

 

Egyéb összetevők:

narancs aroma [aromakészítmény, aromaanyagok, természetes aromaanyagok, kukorica maltodextrin, alfa-tokoferol (E307)], könnyű folyékony paraffin, magnézium‑sztearát, burgonyakeményítő, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, talkum, szacharóz, szacharin‑nátrium.

 

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A Rennie Narancs rágótabletta krémfehér színű, homorú felületű, négyszögletes, mindkét oldalán mélynyomású „RENNIE” jelzéssel ellátott narancs illatú rágótabletta.

 

24 db (4 × 6)       rágótabletta átlátszó, színtelen PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

36 db 3 × (2 × 6) rágótabletta átlátszó, színtelen PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

60 db 5 × (2 × 6) rágótabletta átlátszó, színtelen PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Bayer Hungária Kft.

1117 Budapest, Dombóvári út 26.

 

Gyártó

Delpharm Gaillard,

33, rue de l’Industrie F-74240, Gaillard,

Franciaország

 

OGYI-T-5036/16        4 x 6 db

OGYI-T-5036/17        3 x( 2 x 6) db

OGYI-T-5036/18        5 x (2 x 6) db

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2021. október

 

A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
EAN 5999528942532
Tárhely sor F
Tárhely oszlop 13
Tárhely Polc 2
Betegtájékoztató Megnézem
Pingvin helyettesítés 00871

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Helyettesítő termékek - Összes megtekintése

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége