Rennie cukormentes rágótabletta

Kiszerelés:
24x
SKU:
108206
EAN:
5999528941450
Th:
A
/
27

A Rennie cukormentes rágótabletta gyomorsavkötő gyógyszer. A készítmény enyhíti a gyomorsav-túltermelődés által okozott tüneteket, köztük a gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat, terhességi emésztési zavarokat, teltségérzetet, puffadást vagy a gyomor nehéz érzetét

Patikai ár:
1 119 Ft
Internetes ár
951 Ft
Egységár: 39.63 Ft / db
Megtakarítás: 168 Ft
Gyártó: Bayer AG

Vásároljon még 12500 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

* Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a megrendelés értéke alapján a szállítás ingyenes, a megrendelésében és a rendelést visszaigazoló e-mailben szállítási és kezelési díj címen - szállítási díj nélkül - az esetleges súlyfelár összege jelenik meg.

Rennie cukormentes rágótabletta

További információ
EAN 5999528941450
Bio Nem 
Cukormentes Igen
Write Your Own Review
Értékelje a következő terméket:Rennie cukormentes rágótabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

RENNIE cukormentes rágótabletta

Kalcium-karbonát , magnézium-karbonát

 

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

-       Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-       További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

-       Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

-       Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

A betegtájékoztató tartalma:

  1. Milyen típusú gyógyszer a Rennie cukormentes rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
  2. Tudnivalók a Rennie cukormentes rágótabletta alkalmazása előtt
  3. Hogyan kell alkalmazni a Rennie cukormentes rágótablettát?
  4. Lehetséges mellékhatások
  5. Hogyan kell a Rennie cukormentes rágótablettát tárolni?
  6. További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A RENNIE CUKORMENTES RÁGÓTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Rennie gyomorsavkötő gyógyszer, hatóanyagai semlegesítik a gyomorban a gyomorsavat. A készítmény gyorsan enyhíti a gyomorsav túltermelődés okozta tüneteket, így a gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat, terhességi emésztési zavarokat, a, teltségérzetet vagy nehéz érzetet a gyomorban, valamint a puffadást.

 

2.       TUDNIVALÓK A RENNIE CUKORMENTES RÁGÓTABLETTA ALKALMAZÁSA ELŐTT

 

Ne alkalmazza a Rennie cukormentes rágótablettát

- ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagaira vagy a rágótabletta bármely egyéb összetevőjére (hatóanyagokat, összetevőket ld. 6. pontban),

- ha magas a vér kalcium szintje vagy alacsony a vér foszfát szintje,

- ha súlyos vesebetegsége vagy vesekövei vannak.

 

A Rennie cukormentes rágótabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

A többi gyomorsavkötőhöz hasonlóan, a készítmény szedése elfedheti a fennálló, súlyosabb betegségek tüneteit. Ezért, amennyiben a tünetei 7 nap után is fennállnak, keresse fel kezelőorvosát.

Kérjük, beszélje meg a készítmény alkalmazását kezelőorvosával, gyógyszerészével, ha Önnek veseproblémái vannak, ha Önnél több szervet érintő gyulladásos betegséget (ún. szarkoidózis) diagnosztizáltak vagy ha súlyos és/vagy krónikus gyomor-bél rendszeri tünete, betegsége van.

 

 

 

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek:

-           Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

-           Amennyiben antibiotikumot (tetraciklinek, kinolonok), szívglikozidokat (digoxin, digitoxin) vagy más receptre kapható készítményt (pl. fluoridokat, foszfátokat) szed, beszélje meg kezelőorvosával a Rennie cukormentes rágótabletta szedését, mivel az befolyásolhatja más gyógyszerek hatását. Az alkalmazott gyógyszerek maximális hatásának elérése érdekében a Rennie cukormentes rágótabletta bevétele a többi gyógyszer bevétele után 1-2 órával történjék.

-           Amennyiben tiazid tartalmú diuretikumot (pl. bendroflumetiazid), azaz vizelethajtót szed, beszéljen kezelőorvosával a Rennie cukormentes készítmény alkalmazása előtt, mivel orvosa esetleg szükségesnek tarthatja a vér kalcium szintjének ellenőrzését.

 

Egyidejű bevétele bizonyos ételekkel és italokkal

A többi kalcium tartalmú savkötő készítményhez hasonlóan a Rennie cukormentes rágótabletta alkalmazása során is tartózkodni kell a nagy mennyiségű tej és tejtermék fogyasztásától.

 

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A Rennie cukormentes rágótabletta szedhető terhesség alatt az előírt adagban, a hosszantartó alkalmazás és a magas dózisok kerülendők. A Rennie cukormentes rágótabletta szedhető szoptatás ideje alatt, az előírt adagban.

A Rennie cukormentes rágótabletta jelentős mennyiségű kalciummal egészíti ki a táplálékkal bevitt kalcium mennyiségét. Ezért a terhes nőknek szigorúan be kell tartani a Rennie cukormentes rágótabletta maximálisan javasolt napi mennyiségét, és kerülni kell az egyidejű nagy mennyiségű tej (1 liter tej akár 1,2 g kalciumot is tartalmaz) és tejtermék fogyasztását.

 

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre:

-           nem várható kedvezőtlen hatás.

 

Fontos információk a készítmény egyes összetevőiről:

Szorbitot tartalmaz édesítőszerként (400 mg/1 tabletta):

-     cukorbetegek alkalmazhatják.

-     bizonyos cukrokra érzékeny betegek vegyék figyelembe a készítmény szorbit tartalmát.

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni a gyógyszert.

 

3.       HOGYAN KELL ALKALMAZNI A RENNIE CUKORMENTES RÁGÓTABLETTÁT?

 

A Rennie cukormentes rágótablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek: 1 vagy 2 tablettát lehetőleg étkezés után 1 órával, illetve lefekvés előtt 1 órával javasolt elszopogatni vagy elrágni., Ettől eltérő időszakban gyomorégés esetén további 2 rágótabletta alkalmazható.

11 tablettánál ne vegyen be többet 24 órán belül! Ha a tünetei 7 napnál tovább fennállnak, keresse fel kezelőorvosát, hogy kizárja a tünetei mögött rejlő súlyosabb betegség lehetőségét. A tartós alkalmazást kerülje!

 

Ha az előírtnál több rágótablettát vett be:

Igyon sok vizet, és beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A túladagolás tünetei: émelygés, hányás, székrekedés, fáradtság, fokozott vizeletürítés, fokozódó szomjúság érzés, kiszáradás és rendellenes izomgyengeség.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!

 

Ha az adagját elfelejtette bevenni:

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott mennyiség pótlására!

 

 

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, a Rennie cukormentes rágótabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Az ajánlott adagolás betartása mellett nem valószínű, hogy mellékhatások jelentkeznek.

 

Ritkán a készítmény összetevői által kiváltott túlérzékenységi reakcióról számoltak be, pl. kiütések, viszketés, nehézlégzés, arc-, száj- vagy torokduzzanat (ödéma) és súlyos túlérzékenységi reakció (anafilaxiás sokk). Amennyiben ilyen tüneteket észlel, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.

 

Hosszú időn át, magas dózisban történő alkalmazás esetén a vér kalcium és magnézium szintje emelkedhet, különösen vesebetegek esetén. Ez hányingert, hányást, fáradtságot, zavartságot, fokozódó vizeletürítést, fokozódó szomjúság érzést és kiszáradást okozhat.

 

A Rennie cukormentes rágótabletta és a tej vagy tejtermékek hosszú ideig történő együttes alkalmazása ún. tejalkáli-szindrómához vezethet, mely magas vér kalcium szinttel jár.

 

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

5.       HOGYAN KELL A RENNIE CUKORMENTES RÁGÓTABLETTÁT TÁROLNI?

 

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A buborékfólián/ dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP/Felhasználható) után ne alkalmazza a Rennie cukormentes rágótablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Rennie cukormentes rágótabletta?

A készítmény hatóanyagai: 680,0 mg kalcium-karbonát , amely 272 mg elemi kalciumnak felel meg és 80,0 mg nehéz, bázisos magnézium-karbonát, amely kb. 20 mg elemi magnéziumnak felel meg rágótablettánként.

 

Egyéb összetevők: szorbit, talkum, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, burgonyakeményítő, magnézium-sztearát, hígan folyó paraffin, szacharin-nátrium, fodormenta ízesítő.

 

 

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

 

A rágótabletta krémfehér színű, homorú felületű, négyszög alakú, mindkét oldalán mélybenyomású Rennie jelzéssel van ellátva.

 

1x6 vagy 2x6 vagy 4x6 vagy 6x6 vagy 16x6 db rágótabletta PVC/alumínium buborékfóliában és dobozban.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Bayer Hungária Kft., Budapest, Alkotás u. 50.

Gyártó: Bayer Sante Familiale , 33, rue de l’Industrie F-74240, Gaillard, Franciaország

 

 

OGYI-T-5036/06-10

 

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. 11. 14.

 

 

 

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Pingvin kiadványok

Rendszeresen frissülő akciós kiadványok, a legjobb árakkal. Kattintson és már böngészhet is.

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége