Remifemin Plus filmtabletta

Kiszerelés:
60x pvc/pe/pvdc
SKU:
639588
Gyártó/Forgalmazó:
Phytotec Hungaria Bt.

A készítmény a klimaxos panaszok kezelésére ajánlott, ha a hátterében pszichés tünetek állnak. Rövidágú poloskavész gyökértörzs száraz kivonat, orbáncfű száraz kivonatot tartalmaz.

Internetes ár
5 021 Ft

Jogszabály módosítás

Egységár: 83.68 Ft / db

Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Jellemzők

 • A Remifemin Plus két gyógynövény, a poloskavész és az orbáncfű együttes erejével enyhíti a változókor kellemetlen testi és lelki tüneteit. 
 • Mivel hormonmentes, ezért olyan esetekben is alkalmazható, amikor a hormonkezelés ellenjavallt.
 • Vény nélkül kapható, poloskavész- és orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára 

Remifemin Plus filmtabletta

 

rövidágú poloskavész gyökértörzs száraz kivonat, közönséges orbáncfű virágos hajtás száraz kivonat

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont
 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 4-6 héten belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer a Remifemin Plus filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók a Remifemin Plus filmtabletta alkalmazása előtt
 3. Hogyan kell alkalmazni a Remifemin Plus filmtablettát?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell a Remifemin Plus filmtablettát tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Remifemin Plus filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

A Remifemin Plus filmtabletta egy növényi hatóanyagokat tartalmazó gyógyszer, a változókorral (klimax-szal) járó lelki és testi (úgynevezett neurovegetatív) panaszok – mint például hőhullámok, nagyfokú verejtékezés, álmatlanság, lehangoltság (depresszió), belső feszültség, nyugtalanság, ingerlékenység, csökkent koncentrálókészség, szorongásos panaszok és késztetési zavarok – kezelésére javallt azokban az esetekben, amikor a panaszok előterében a lelki (pszichés) tünetek állnak.

 

 

2. Tudnivalók a Remifemin Plus filmtabletta alkalmazása előtt

 

Ne alkalmazza a Remifemin Plus filmtablettát

 • ha allergiás a rövidágú poloskavész gyökértörzsére, a közönséges orbáncfűre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
 • ha földimogyoró- vagy szójaallergiája van;
 • fényérzékenység (fotoszenzitivitás) esetén;
 • ha egyidejűleg kezelik más, az alábbi hatóanyagok közül valamelyiket tartalmazó gyógyszerrel:
 • ciklosporin (elnyomja az immunválaszt),
 • takrolimusz, a test egészét érintő alkalmazásra (szervátültetés után elnyomja az immunválaszt),
 • amprenavir, indinavir és más, úgynevezett proteináz-inhibitorok (HIV-fertőzés vagy AIDS kezelésére),
 • irinotekán (daganatos betegségek kezelésére alkalmazott gyógyszer),
 • warfarin (gátolja a véralvadást).

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Remifemin Plus filmtabletta alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

 • Amennyiben májbetegsége volt vagy van. Ekkor a Remifemin Plus filmtablettát csak orvosával történő konzultáció után szabad szedni;
 • Ha egyidejűleg ösztrogéneket szed – ezt csak orvosi felügyelet alatt teheti.
 • A kezelés megkezdése előtt beszéljen kezelőorvosával ha emlőrák, vagy más, hormonfüggő tumor miatt kezelték, vagy ilyen kezelés alatt állt.

 

A Remifemin Plus filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

 • amennyiben májkárosodásra utaló jelek és tünetek (fáradtság, étvágytalanság, a bőr és a szemek besárgulása, vagy hányingerrel és hányással járó erős fájdalom a gyomor felső részében, vagy sötét vizelet) lépnek fel, azonnal hagyja abba a Remifemin Plus filmtabletta szedését, és beszéljen kezelőorvosával;
 • amennyiben menstruációs rendellenességeket tapasztal, vagy 12 hónapos kimaradás után visszatér a vérzése, valamint egyéb tartósan fennálló, nem magyarázható vagy új tünetek esetén, a diagnózis tisztázása céljából először keresse fel kezelőorvosát;
 • amennyiben a kezelés során mellfeszülést vagy duzzanatot tapasztal, keresse fel kezelőorvosát;
 • a közönséges orbáncfű alkalmazása során kerülni kell az intenzív UV-sugárzást (hosszú napfürdőzés, szolárium vagy fényterápia);
 • ha a Remifemin Plus filmtabletta szedése során a tünetek súlyosbodnak, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével;
 • véralvadásgátló (kumarin típusú) gyógyszer szedése esetén a vérkép rendszeres ellenőrzése szükséges.

 

Egyéb gyógyszerek és a Remifemin Plus filmtabletta

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg, vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.

 

A rövidágú poloskavész kivonatát tartalmazó gyógyszerekkel kapcsolatban nem írtak le kölcsönhatásokat.

 

Ciklosporin, takrolimusz (az egész szervezetet érintő alkalmazásra), amprenavir, indinavir és más proteináz-inhibitorok, irinotekán és warfarin egyidejű alkalmazása ellenjavallt (lásd a „Ne alkalmazza a Remifemin Plus filmtablettát” című részt).

 

A Remifemin Plus filmtabletta, valamint digoxin, verapamil, szimvasztatin, amitriptilin, fexofenadin, metadon hatóanyagot, vagy benzodiazepin-származékot tartalmazó gyógyszerek együttes szedése a felsorolt gyógyszerek hatáscsökkenését eredményezheti. Ha Ön a Remifemin Plus filmtablettát és a felsorolt gyógyszerek valamelyikét együttesen szedi, fokozott ellenőrzés szükséges, különösen a kezelés megkezdésekor, illetve annak abbahagyásakor.

A Remifemin Plus filmtabletta befolyásolhatja a szájon át szedett fogamzásgátlók hatékonyságát. A köztivérzések gyakoriságát fokozhatja és a fogamzásgátlás megbízhatóságának csökkenését eredményezheti. A szájon át szedett fogamzásgátlókat alkalmazó nőknél kiegészítő fogamzásgátló módszer alkalmazása javasolt.

 

Tervezett műtéti beavatkozás előtt tájékoztassa orvosát, hogy Remifemin Plus filmtablettát szed.

 

A Remifemin Plus filmtabletta szedése továbbá nem ajánlott bizonyos típusú lehangoltság (depresszió) elleni gyógyszerekkel, az úgynevezett szelektív szerotonin-reuptake-gátlókkal (ilyen hatóanyagok például a nefazodon, paroxetin, szertralin), vagy buspironnal (erős fájdalom csillapítására szolgáló gyógyszer), vagy a migrén kezelésében használt bizonyos gyógyszerekkel (triptánok).

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

Nincsenek megfelelő adatok a Remifemin Plus filmtabletta alkalmazásáról a terhesség és szoptatás ideje alatt. Ezért a Remifemin Plus filmtabletta alkalmazása terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott.

A termékeny korban levő nőknek meg kell fontolniuk nem hormonális fogamzásgátló eszközök alkalmazását a gyógyszer szedése során.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A gyógyszer gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt hatására vonatkozóan nem végeztek vizsgálatokat.

 

A Remifemin Plus filmtabletta laktózt és lecitint tartalmaz

A Remifemin Plus filmtabletta 163 mg laktózt tartalmaz tablettánként. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

A Remifemin Plus filmtabletta 0,5 mg szójabab eredetű lecitint tartalmaz. Ne alkalmazza a készítményt, amennyiben földimogyoró- vagy szójaallergiája van.

 

 

3. Hogyan kell alkalmazni a Remifemin Plus filmtablettát?

 

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

A készítmény ajánlott adagja:

 • naponta 2×1 filmtabletta; szükség esetén naponta 2×2 filmtabletta.

A filmtablettát reggel és este, szétrágás nélkül, folyadékkal kell bevenni.

 

A kezelés időtartama:

A Remifemin Plus filmtabletta nem azonnal fejti ki a hatását. A gyógyszer hatásának első jelei 2‑3 hetes kezelés után jelentkeznek, ezért javasolt a készítmény alkalmazását hosszabb ideig folytatni. Azért, hogy az esetlegesen kialakuló egyéb betegségeket időben fel lehessen ismerni, a Remifemin Plus filmtabletta szedése folyamán 6 hónap elteltével feltétlenül orvoshoz kell fordulni, még panaszmentesség esetén is.

 

Ha az előírtnál több Remifemin Plus filmtablettát vett be

A Remifemin Plus filmtabletta nagyfokú túladagolása esetében sem figyeltek meg mérgezéses eseteket. Nagyfokú túladagolás esetén (több mint 40 filmtabletta) a pácienst 1-2 hétig óvni kell a napfénytől, illetve általában az ultraibolya sugárzástól.

 

Ha elfelejtette bevenni a Remifemin Plus filmtablettát

Ha Ön elfelejt bevenni egy adagot, vegye be azonnal, amint eszébe jut, kivéve, ha már közeledik a következő adag bevételének ideje. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4. Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

A mellékhatások megítélése az alábbi gyakorisági adatok figyelembevételével történik:

Nagyon gyakori:

10 betegből több mint 1 beteget érinthet

Gyakori:

10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet

Nem gyakori:

100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet

Ritka:

1000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet

Nagyon ritka:

10 000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet

Nem ismert:

A gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg

 

A Remifemin Plus filmtabletta lehetséges mellékhatásai:

 

Ritka mellékhatások:

Allergiás bőrreakciókat (csalánkiütés, viszketés, kiütés), arc- és végtagödémát, emésztőrendszeri panaszokat (például emésztési rendellenességek, hasmenés), valamint testsúlynövekedést írtak le.

 

Nagyon ritka mellékhatások:

Fáradtság és nyugtalanság fordulhat elő. Intenzív napfényben, világos bőrű egyéneknél a leégés tünetei felerősödhetnek.

A szójababból származó lecitin allergiás reakciót válthat ki.

Nem ismert gyakoriságú mellékhatások:

A rövidágú poloskavész kivonatát tartalmazó készítmények alkalmazása során májkárosodással kapcsolatos eseteket írtak le (beleértve a májgyulladást [hepatitiszt], sárgaságot, a máj működését vizsgáló tesztek zavarait). Jelenleg az ilyen hatóanyagot tartalmazó gyógyszerekkel való biztos ok‑okozati összefüggés nem bizonyított.

 

Mellékhatások bejelentése

 

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

5. Hogyan kell a Remifemin Plus filmtablettát tárolni?

 

Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Remifemin Plus filmtabletta?

 • A készítmény hatóanyagai – 1 db filmtabletta tartalma:

3,75 mg rövidágú poloskavész gyökértörzs (Cimicifuga racemosa [L.] Nutt. Rhisoma) száraz kivonat (6-11:1), ami 22,5-41,25 mg rövidágú poloskavész gyökértörzsből készült,

kivonószer: izopropil-alkohol 40% (V/V);

70 mg közönséges orbáncfű virágos hajtás (Hypericum perforatum L., herba) száraz kivonat (3,5-6:1), ami 245-420 mg közönséges orbáncfűből készült,

kivonószer: etanol 60% (V/V).

 

 • Egyéb összetevők:

Tablettamag:

laktóz-monohidrát, laktóz, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, mikrokristályos cellulóz, glicerin-dibehenát.

Filmbevonat:

Poli(vinil-alkohol), lecitin (szójabab), xantán-gumi, talkum, színezékek: titán-dioxid (E171), sárga vas-oxid (E172), indigókármin alumíniumlakk (E132).

 

Milyen a Remifemin Plus filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Zöld, kerek, selyem-matt, mindkét oldalán domború felületű, filmbevonatú tabletta.

 

Csomagolás:

60 db filmtabletta színtelen, átlátszó PVC/PE/PVdC/PE/PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Phytotec Hungária Bt.

Szilágyi Erzsébet fasor 61.

H-1026 Budapest

 

Gyártó

Schaper & Brümmer GmbH & Co. KG

Salzgitter

Németország

 

OGYI-T-9140/02

 

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2021. február.

A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
EAN 5999881850147
Tárhely sor F
Tárhely oszlop 5
Tárhely Polc 2
Betegtájékoztató Megnézem

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége