Primacovid Covid-19 IgG/IgM antitest gyorsteszt

Kiszerelés:
1x
SKU:
813836
Gyártó/Forgalmazó:
Lightvision Media Solution Kft.

Önellenőrzésre szolgáló gyorteszt, a SARS-CoV-2 ellen védő IgG és IgM antitestek kvalitatív kimutatására emberi teljes vérmintákból.

Internetes ár
999 Ft
Egységár: 999 Ft / db

Vásároljon még 14500 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Tartalom

1 hermetikusan lezárt alumínium tasak, mely a következőket tartalmazza:

 • 1 COVID-19 IgM RAPID TEST doboz és 1 szárazanyag tasak; 1 üvegcse cseppentővel, mely 1 tesztre elegendő COVID-19 IgM RAPID TEST puffert tartalmaz; 1 kapilláris pipetta vérvételhez; 2 steril vérvételi lándzsa ujjbegyből történő önálló vérvételhez; 1 antiszeptikus bőrtisztító géz; 1 szórólap használati utasítással.

Figyelmeztetés

 • Tartsa távol a gyerekektől a tesztet.
 • Az eszköz nem használható SARS-CoV-2 oltás nyomán kitermelt antitestek kimutatására.

A tesztelés folyamata

 1. Mossa meg a kezét szappannal és melegvízzel, majd öblítse le tiszta vízzel és hagyja megszáradni. Amennyiben ez nem kivitelezhető, alternatív megoldásként használja a biztosított gézt. Megjegyzés: A melegvíz használata elősegíti a kapilláris vérvételt, mivel értágulást vált ki.
 2. Készítse elő a szükséges anyagokat, a következők szerint: nyissa ki az alumínium tasakot, de csak a dobozt vegye ki, a szárazanyag tasakot dobja ki. Nyissa ki a pipettát tartalmazó műanyagtasakot.
 3. Óvatosan csavarja el 360°-kal a steril vérvételi lándzsa védőkupakját; figyeljen, hogy eközben ne húzza azt. Vegye ki és dobja el a leemelt kupakot.
 4. Óvatosan masszírozza át az ujjat, melyet meg szeretne szúrni (javasolt a gyűrűsujj oldalsó része). Fontos, hogy a masszírozást a tenyerénél kezdje és az ujjpercek felé haladjon, így serkentve a véráramlást. Nyomja az vérvételi lándzsa nyitott végét (ahonnan leemelte a kupakot) az ujjbegyéhez. Használat után az vérvételi lándzsa hegye automatikusan visszahúzódik. Amennyiben az vérvételi lándzsa nem működik megfelelően, semlegesítse és használja a második darabot, amit biztosítottunk. Amennyiben a második vérvételi lándzsára nincs szükség, azt minden különleges óvintézkedés nélkül kidobhatja.
 5. Fogja le a kezet és masszírozza az ujjat, amíg egy nagy csepp vér alakul ki. Fontos, hogy a masszírozást a tenyerénél kezdje és az ujjpercek felé haladjon, így serkentve a véráramlást.
 6. Vegye elő a pipettát, a pumpa megnyomása nélkül. Két mintavételi módszert javaslunk: (A): tartsa vízszintesen a pipettát, a pumpa megnyomása nélkül, és érintse hozzá a vérhez. A vér a hajszálcsövön keresztül jut a pipettába. Amikor elérte a fekete vonalat, emelje el a pipettát. Amennyiben nincs elég vér, masszírozza tovább az ujjat, amíg el nem éri a fekete vonalat. (B): helyezze a pipettát egy tiszta, lapos felületre, úgy, hogy a hegye túlnyúljon a tartófelületen. Érintse hozzá a vércseppet a pipettához. A vér a hajszálcsövön keresztül jut a pipettába. Amennyiben a vér nem elegendő, masszírozza tovább az ujjat, amíg el nem éri a fekete vonalat. Amennyiben lehet, kerülje, hogy a pipetta hegye elmozduljon az ujjtól, mivel ez légbuborékok képződését eredményezheti.
 7. A pipetta segítségével összegyűjtött vért a pipetta pumpájának megnyomásával cseppentse a dobozon jelzett gyűjtőedénykébe
 8. Csavarja le a cseppentő üvegcse kék kupakját (a fehér kupakot hagyja szorosan felcsavarva). Cseppentsen 2 cseppet a dobozon jelzett gyűjtőedénykébe (S). Az első és második cseppentés között várjon 5 másodpercet
 9. Várjon 10 percet.

Eredmény értelmezése

Az eredményt 10 perc után de legfeljebb 20 perc elteltével olvassa le. 20 percen túl már ne olvassa le az eredményt.

IgG POZITÍV*

A leolvasásra szolgáló ablakban két színes vonal jelenik meg a C (kontroll) és G (IgG) jelek mellett. Ez azt jelenti, hogy a teszt immunglobulin G (IgG) jelenlétét mutatta ki a mintában.

IgM POZITÍV*

A leolvasásra szolgáló ablakban két színes vonal jelenik meg a C (kontroll) és M (IgM) jelek mellett. Ez azt jelenti, hogy a teszt immunglobulin M (IgM) jelenlétét mutatta ki a mintában.

IgG és IgM POZITÍV*

A leolvasásra szolgáló ablakban három színes vonal jelenik meg a C (kontroll), G (IgG) és M (IgM) jelek mellett. Ez azt jelenti, hogy a teszt immunglobulin G és M (IgG + IgM) jelenlétét mutatta ki a mintában.

*Megjegyzés: A teszt vonalainak színerőssége változhat annak függvényében, hogy a SARS-CoV-2 nyomán megjelenő antitestek milyen koncentrációja van jelen a mintában. Így bármilyen színárnyalatú is a G és M vonalak területe, az eredményt pozitívnak kell tekinteni. Fals pozitív eredmények más koronavírusos fertőzések vagy egyéb interferenciát okozó anyagok miatt fordulhatnak elő.

NEGATÍV

Egy (bármilyen színerősségű) színes vonal jelenik meg a C (kontroll) jel mellett. Nem jelenik meg vonal a G (IgG tesztcsík) és M (IgM tesztcsík) jelek mellett. A teszt nem mutatta ki immunglobulin G vagy M jelenlétét a mintában. Vagy nincsenek jelen, vagy koncentrációjuk annyira alacsony, hogy ez a diagnosztikai rendszer nem képes detektálni őket. Amennyiben COVID-19 fertőzésre utaló tüneteket mutat, mindenképp lépjen kapcsolatba orvosával.

ÉRVÉNYTELEN

A C (kontroll) jel mellett nem jelenik meg semmilyen vonal. A kontrollcsíkkal kapcsolatos hibák (érvénytelen eredmény) oka valószínűleg a minta elégtelen mennyisége vagy az eljárás során alkalmazott helytelen technikák. Tekintse át az eljárást, és ismételje meg a tesztet egy új készülékkel és új mintával.

Gyakori kérdések és válaszok

Hogyan működik a covid–19 serological test?

A teszt a SARS-CoV-2 nyomán megjelenő IgG és IgM antitestek jelenlétét mutatja ki, a tesztcsíkba ágyazott bizonyos antitestek és kolloid arany nanorészecskék segítségével.

Mikor használható a teszt?

A COVID–19 SEROLOGICAL TEST a nap bármely időpontjában elvégezhető. A tesztet bárki elvégezheti, aki kapcsolatba került, vagy gyanítja, hogy kapcsolatba került fertőzöttekkel, illetve bárki, aki COVID-19 tüneteket mutat, lehetséges járványkitörések környékén él, vagy ellenőrizni szeretne egy lehetséges fertőzést. A vírussal való fertőzést követően a tünetek első megjelenése utáni 19 napon belül SARSCoV-2 fertőzés következtében képződő IgM és/vagy IgG antitestek figyelhetők meg (az esetek 60%-ában az első héten, 90%-ában a második héten jelen vannak). Amennyiben a tesztet túl korán végzik, előfordulhat, hogy az eredmény nem tükrözi a valóságot; így javasolt, hogy a tesztet a tünetek megjelenése után 10-20 nappal végezzék el. Amennyiben gyógyszeres kezelés alatt áll, kérdezze meg orvosát, hogy a gyógyszerek, amiket szed (pl. immunszupresszív szerek, kortikoszteroidok), módosíthatják-e a keringő antitestek szintjét. A COVID–19 SEROLOGICAL TEST nem vészhelyzet esetén való használatra szolgál.

A covid–19 serological test már paramétereket is kimutat?

Nem. A COVID–19 SEROLOGICAL TEST kizárólag a vérminta IgG és/vagy IgM antitestjeit mutatja ki, melyek vírusos fertőzésre és az ezt követő immunreakcióra utalnak. A teszt nem feltétlenül mutatja ki az aktív SARS- CoV-2 fertőzést.

Előfordulhat, hogy az eredmény helytelen?

Amennyiben figyelmesen követi az utasításokat, úgy az eredmény helyes lesz. Azonban előfordulhat, hogy az eredmény helytelen lesz, ha: az eszköz a használat előtt más folyadékokkal érintkezik, a vér és/vagy hígító mennyisége elégtelen, nem megfelelő számú cseppet csepegtetnek a gyűjtőedénykébe, vagy nem a megfelelő időben olvassák le az eredményt. A biztosított műanyag pipetta segítségével garantálható, hogy a vér összegyűjtött mennyisége megfelelő legyen. Fals pozitív eredmények más koronavírusos fertőzések vagy egyéb interferenciát okozó anyagok miatt fordulhatnak elő. Keresztreakció fordulhat elő RSV IgG, NL63 humán koronavírus IgG, rheuma faktor (RF), mycoplasma pneumoniae IgG/IgA és IgM esetén. Mivel jelenleg nem áll rendelkezésre elegendő az antitestek magas koncentrációját mutató minta, a gyártó nem zárhatja ki annak lehetőségét, hogy a SARS-CoV-2 ellen szolgáló antitestek rendkívül magas koncentrációi fals negatív eredményt eredményezhetnek (kioltási effektus).

Hogyan kell értelmezni, ha a teszt és a kontrollvonalak színe és színerőssége eltérő?

A csíkok színe és színerőssége nem fontos az eredmény értelmezésének tekintetében. Az eredmény megfelelő értékeléséhez hivatkozzon a jelzésekre és az „Eredmény értelmezése” szekcióban feltüntetett képekre.

Ha 20 perc elteltével olvasom le, megbízható lesz az eredmény?

Nem A tesztet az eljárás vége után legalább 10 perccel, de legfeljebb 20 perccel kell leolvasni. A 20 percen túl leolvasott eredmények hibásak lehetnek (fals pozitív eredményt kaphat).

Mi a teendő, ha az eredmény pozitív?

Ha az eredmény pozitív (IgG és/vagy IgM tekintetében), az azt jelenti, hogy a SARS-CoV-2 fertőzés következtében képződő IgG és/vagy IgM antitestek megtalálhatók a vérmintában. Lépjen kapcsolatba orvosával és ossza meg vele a teszt eredményét. A pozitív eredmény nem tekintendő elégséges bizonyítéknak a COVID-19 vagy a jelenlegi SARS-CoV-2 fertőzés megjelenésére; javasolt azonban egyeztetnie orvosával, mivel ő eldöntheti, hogyan folytassák a diagnosztikai vizsgálatot. A fals pozitív eredményeket eredményezhetik más patogének (például koronavírusok) nyomán kialakult, már jelenlévő antitestekkel való keresztinterferenciák és más kiváltó tényezők. Keresztreakció fordulhat elő RSV IgG, NL63 humán koronavírus IgG, rheuma faktor (RF), mycoplasma pneumoniae IgG/IgA és IgM esetén.

Mi a teendő, ha az eredmény negatív?

Amennyiben az eredmény negatív, úgy a teszt nem mutatott ki SARS-CoV-2 fertőzés következtében képződő IgG és/vagy IgM antitesteket. Ilyen eredmény utalhat arra, hogy nem történt SARS-CoV-2 fertőzés, illetve arra, hogy az korai fázisában van, melyben az adott antitestek még nem jelentek meg. Ezenfelül beszámoltak olyan esetekről, ahol SARS-CoV-2 fertőzött betegek PCR tesztelése antitest válaszreakció hiányát mutatta, amely arra utal, hogy nem minden fertőzöttnél jelennek meg antitestek. Így ha ön olyan tüneteket tapasztal, mint a láz, száraz köhögés, levertség, érzékenység és izomfájdalom, torokfájás, hasmenés, kötőhártyagyulladás, fejfájás, ízlelő- vagy szaglóérzék elvesztése, vagy a bőrkiütés, lépjen kapcsolatba orvosával, akkor is, ha a teszt eredménye negatív volt.

A CSAK AZ IgG ESETÉBEN VETT POZITÍV EREDMÉNY SARSCoV-2-VEL SZEMBENI IMMUNITÁSRA UTAL? NEM. A tudósok egyetértenek, hogy a vírusnak való kitettség esetén az IgG és/ vagy IgM antitestek a tünetek megjelenését követő 19. napra jelennek meg, de jelenleg még nem tudjuk, hogy ezek a védelemre szolgáló antitestek meddig maradnak meg a testben és védenek-e a jövőbeli fertőzésekkel szemben.

Milyen pontossággal bír a covid-19 szerológiai teszt?

A teszt nagyon pontos. Az értékelő jelentések az IgG antitest esetében 98,92%-os (95% CI: 94,2-99,8%), az IgM antitest esetében 92,98%-os (95% CI: 83,3-97,2%) érzékenységet mutattak (ELISA-eljárás referenciamódszerhez képest). Az IgG és IgM kombinációjának esetében a specifikusság 98,3%-os (95%CI: 95,2 - 99,4%).

A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
EAN 7640164860848
Tárhely sor K
Tárhely oszlop 16
Tárhely Polc 1

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége