PreMens filmtabletta

Értékelés:
100% of 100
Kiszerelés:
30x
SKU:
449963
Gyártó/Forgalmazó:
Phytotec Hungaria Bt.

A Premens mérsékli a menstruáció előtti panaszokat.

Alkalmazható a menstruáció előtt akár egy-két héttel.

Ezen kívül alkalmazható még a menstruációs cikluszavarok esetében is.

A készítményt azok is szedhetik, akik hormontartalmú fogamzásgátló tablettát szednek, ugyan akkor a menstruációval kapcsolatban panaszaik vannak.

Patikai ár:
4 066 Ft
Internetes ár
3 659 Ft

Egységár: 121.97 Ft / db
Megtakarítás: 407 Ft

Vásároljon még 12500 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

PreMens filmtabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

PreMens filmtabletta

extractum agni casti fructus

 

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

-  Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-   További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

-   Forduljon orvosához, ha tünetei 3 hónapos kezelés után nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

-   Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.  


A betegtájékoztató tartalma:

  1. Milyen típusú gyógyszer a PreMens filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
  2. Tudnivalók a PreMens filmtabletta szedése előtt
  3. Hogyan kell alkalmazni a PreMens filmtablettát?
  4. Lehetséges mellékhatások
  5. Hogyan kell a PreMens filmtablettát tárolni?
  6. További információk
 

  1.MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PREMENS FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A PreMens filmtabletta hatóanyaga a barátcserje (Vitex agnus castus) gyümölcsének standard módon előállított kivonata. A standardizálással ennek a növényi hatóanyagot tartalmazó gyógyszernek az állandó minőségét kívánták elérni. A barátcserje termése mérsékli a menstruáció előtti panaszokat, az úgynevezett premenstruációs szindróma tüneteit. A PreMens filmtabletta ezért olyan panaszok esetén alkalmazható, melyek a menstruáció előtt akár egy-két héttel kezdődhetnek, és a vérzés jelentkezése után megszűnnek. A panaszok közé tartozhatnak testi és lelki természetű panaszok is, melyek megnehezítik a mindennapi munkát, és amelyek jelentkezhetnek fejfájás, bőrproblémák formájában, a mellek enyhe feszülésében, alhasi panaszokban, idegességben, ingerlékenységben, továbbá hangulati ingadozásban, fáradékonyságban és alvászavarban. Ezenkívül a PreMens filmtabletta alkalmazható menstruációs cikluszavarok esetén is. A készítményt olyan nők is szedhetik, akik hormontartalmú fogamzásgátló tablettát szednek, ugyanakkor a menstruációval kapcsolatban panaszaik vannak.  

 

2.TUDNIVALÓK A PREMENS FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a PreMens filmtablettát -         

ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra (extractum Agni casti fructus) vagy a PreMens filmtabletta egyéb összetevőjére  

 

A PreMens filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Ha a mellében feszülést vagy duzzadást érez, vagy ha a szokásos havi vérzésekben zavart tapasztalna, forduljon először kezelőorvosához. Vese-és májkárosodás esetén feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát.  


A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.  

 

Terhesség és szoptatás

A filmtablettát nem szabad szedni a terhesség időszakában. A tabletta alkalmazása nem javasolható a terhesség időszakában, hisz a menstruáció elmaradásával, a vérzéssel kapcsolatos panaszok sem jelentkeznek. A szoptatás időszakában se szedje ezt a gyógyszert, vagy ha szükséges, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. Az eddigi tapasztalatok alapján a gyógyszer nem jelent veszélyt a szoptatott csecsemő számára, bár rendszeres tudományos vizsgálatok ebben az irányban még nem folytak.  

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A PreMens filmtabletta nem befolyásolja sem az autóvezetést, sem pedig veszélyes gépek kezelését.  

 

Fontos információk a PreMens filmtabletta egyes összetevőiről

Tejcukor-érzékenység esetén figyelembe kell venni, hogy a készítmény tablettánként 40 mg laktózt is tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

   

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A PREMENS FILMTABLETTÁT?

Mindig a betegtájékoztatóban leírt mennyiségben és adagolási módon szedje a PreMens filmtablettát. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény szokásos adagja napi egyszer 1 db filmtabletta. A kezelés időtartama legalább 3 hónap, amely idő alatt a gyógyszer a teljes terápiás hatását kifejti. A filmtablettát az étkezés idejétől függetlenül mindig ugyanabban a napszakban, így reggel vagy este kell kevés vízzel bevenni. A gyógyszer szedésével kapcsolatban kérjük, tartsa magát ebben a tájékoztatóban leírtakhoz vagy orvosa tanácsaihoz. Beszélje meg azt is orvosával, ha a gyógyszer hatását túl gyengének, vagy túl erősnek tartja.  

 

Ha az előírtnál több PreMens filmtablettát vett be

Barátcserje készítményekkel történt heveny mérgezésről még nem számoltak be.  

 

Ha elfelejtette bevenni a PreMens filmtablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott filmtabletta pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.  

 

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszer, így a PreMens filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A filmtabletta előírás szerinti alkalmazása során eddig számottevő mellékhatást nem tapasztaltak. Bőrkiütések vagy viszketés jelentkezésekor a kezelést meg kell szakítani és a továbbiakat meg kell beszélnie orvosával. Egy-egy esetben a kezelési periódus elején a premenstruációs szindróma egyes tünetei fölerősödhetnek. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.    

 

5. HOGYAN KELL A PREMENS FILMTABLETTÁT TÁROLNI? Legfeljebb 25 °C -on, a fénytől és a nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a PreMens filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.    

 

6.TOVÁBBI INFORMÁCIÓK   Mit tartalmaz a PreMens filmtabletta

A készítmény hatóanyaga: 20 mg extractum Agni casti fructus filmtablettánként.

Egyéb összetevők: kolloid-szilicium-dioxid, mikrokristályos cellulóz, laktóz, magnézium-sztearát, makrogol 400, makrogol 20000, propilén-glikol. -  Bevonat: Opadry white Y-1-7000: makrogol 400, titán-dioxid (E 171), hipromellóz.  


Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás Küllem: fehér színű, kerek, mindkét oldalán domború felületű, aromás illatú és enyhén kesernyés ízű, filmbevonatú tabletta Csomagolás: 30 db ill. 3x30 (90) db filmtabletta Alu-PVdC/PVC buborékcsomagolásban és dobozban.  

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja Phytotec Hungária Bt. 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 61. Magyarország  

A gyártó Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. 1061 Budapest, Király u. 12. Magyarország   OGYI-T-7870/01        (30 db) OGYI-T-7870/02        (90 db)   A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez.  

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma:   2011. 03. 07.

Write Your Own Review
Értékelje a következő terméket:PreMens filmtabletta
Egyéb
Lx készlet státusz 1.0000
EAN 7680552580415
Tárhely sor D
Tárhely oszlop 8
Tárhely Polc 2
Cukormentes Nem 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége