Octenisept sebkezelő gél

Kiszerelés:
20ml
SKU:
835553
Gyártó/Forgalmazó:
Allegro Kft.

Akut sebekre és enyhe fokú égésekre, valamint napégésre és viszketésre.

Internetes ár
3 149 Ft
Egységár: 3149.1 Ft

Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Jellemzők

  • Nedvesíti és védi a sebet, így elősegíti a gyógyulási folyamatot
  • Alkalmazása nem okoz égő érzést
  • Enyhíti a viszketést
  • Oktenidinnel, amely már 1 percen belül inaktiválja a kórokozókat a gélen belül és így védőgátat képez azok sebbe jutásával szemben.

Alkalmazási területek

  • Az octenisept® sebgél alkalmazható akut bőrsérülések, pl. horzsolások, vágások és enyhe égések (pl. napégés is) esetén.
  • Az octenisept® sebgél különleges összetétele miatt optimálisan nedvesen tartja a sebet és védőréteget képez a baktériumokkal szemben. Ez a védőréteg megakadályozza, hogy a sebbe kórokozók jussanak, mivel ezeket a kórokozókat már a gélen belül inaktiválja. Ily módon az octenisept® sebgél véd a fertőzésektől és gyulladásoktól és így segíti és gyorsítja a seb természetes gyógyulását.
  • Az octenisept® sebgél hűsítő hatása enyhíti az akut viszketést. Színtelen és alkalmazása nem jár égető érzéssel.

OCTENISEPT® SEBGÉL használati útmutató

Mi az octenisept® sebgél és mikor alkalmazandó?

Az octenisept® sebgél a bőr heveny sérülései, horzsolások, vágott vagy metszett sebek, könnyebb égési sérülések (például napégés) kezelésére szolgál.

A sebek optimális gyógyulásához elegendő nedvességre van szükség. A gyógyulási folyamat során a bőrsejteknek osztódniuk és vándorolniuk kell. Ez leginkább nedves sebkörnyezetben lehetséges. A sebet ezen kívül a fertőzésektől is óvni kell.

Az octenisept® sebgél különleges összetétele miatt optimálisan nedvesen tartja a sebet és védő réteget alkot a baktériumokkal szemben. Ez a védőréteg megakadályozza, hogy a sebbe kórokozók jussanak, mivel ezeket a kórokozókat már a gélben hatástalanítja. Az octenisept® sebgél megvéd az (új) fertőzésektől és gyulladásoktól. Ezúton is segíti és gyorsítja a seb természetes gyógyulását.

Az octenisept® sebgél színtelen és a seb bekenésekor égető érzést nem okoz. Gyermekeknél is alkalmazható!

Hogyan alkalmazzuk az octenisept® sebgélt?

Közvetlenül a sérülést követően fertőtlenítsük le a sebet octenisept® sebfertőtlenítővel. Ezután kenjük be a sebet vékony rétegben octenisept® sebgéllel. Szükség esetén kötést vagy ragtapaszt is alkalmazhatunk. A teljes gyógyulásig kenjük be a sebet naponta 1-2 alkalommal sebgéllel.

A gél tubusának hegyét higiéniai okokból ne érintsük a sebhez vagy más felülethez.

Milyen mellékhatások lehetségesek?

Az octenisept® sebgélnél ez idáig mellékhatások nem ismeretesek.

Melyek a lehetséges kölcsönhatások?

Tüllhálós gézlappal történő alkalmazása esetén rászáradhat a sebre, ami megnehezíti a gézlap eltávolítását. Ne alkalmazza sebtisztító szappanokkal, kenőcsökkel, olajokkal, enzimekkel vagy hasonló készítményekkel, mert csökkenhet ezek bakteriosztatikus hatása. Ne alkalmazza PVP-jóddal sem, mert elszíneződéshez és a PVP-jód antiszeptikus hatásának csökkenéséhez vezethet.

Mire ügyeljünk az octenisept® sebgél alkalmazásánál?

Két hétnél hosszabb ideig csak orvosi felügyelet mellett használja az octenisept® sebgélt. Mivel az allergiás tünetek sohasem zárhatóak ki, ne alkalmazzuk az octenisept® sebgélt olyan személyeknél, akiknél ismeretes vagy gyanítható, hogy valamelyik alkotórésszel szemben túlérzékenyek.

Kizárólag külsőleg alkalmazható. Az esetleges szövetkárosodást megakadályozandó az octenisept® sebgélt nem szabad porcszövetre, illetve a fülben vagy az orrban alkalmazni! Nem szabad a szembe jutnia! Nem alkalmazható infúzióban vagy injekcióban! Tilos szájon át alkalmazni!

Csak akkor használja, ha a csomagolás sértetlen!

Hogyan tároljuk az octenisept® sebgélt?

Védjük a tubust a közvetlen napsugárzástól. A felbontatlan csomagolás -5 oC és 25 oC közötti hőmérsékleten történő tárolása esetén az octenisept® sebgél a csomagoláson feltüntetett lejárati ideig (lásd nyomatot) használható fel. Gyermekek elől elzárva tartandó!

Hogyan semmisítsük meg az octenisept® sebgélt?

A csomagolóanyagot a háztartási hulladékkal együtt kell megsemmisíteni.

Egyéb információk

Összetétel / technikai adatok:

octenisept® sebgél: Aqua purificata, Propylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Octenidine HCI

Küllem és illat: áttetsző, opálos és szagtalan gél. Minőségét szobahőmérsékleten az eltarthatósági adatoknak megfelelően megőrzi.

Orvostechnikai eszköz CE0297

Dátum: 2017.08.07.

A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
EAN 4032651216079
Tárhely sor H
Tárhely oszlop 27
Tárhely Polc 1

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége