Nature Cookta tömlőtasakos xilit

Kiszerelés:
500g
SKU:
B9998964

Nature Cookta tömlőtasakos xilit

Internetes ár
1 439 Ft
Egységár: 2878 Ft / kg

Vásároljon még 12500 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Xilit, xylitol, nyírfacukor néven is ismert cukoralkohol fajta. Olyan cukor formájú édesítőszer, melyet cukorbetegek is biztonságosan fogyaszthatnak. A hagyományos cukorhoz hasonlóan alkalmazható sütéshez, főzéshez. Viszont nem alkalmas élesztővel készült sütemények készítéséhez, mivel lebontja a kémiai reakcióhoz szükséges baktériumokat, nem lép kölcsönhatásba azokkal.


A xilit egy édes, cukorszerű anyag, ami a málna, a szilva és az eper rostjai között is megtalálható, de az emberi szervezet is előállítja. A xilit jelen van egyes zöldségekben, a fák kérgében és a kukoricacsutkában is.


A nyírfacukrot gyakran használják rágógumikban, fogkrémekben, mivel erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.


A nyírfacukrot a gyerekeknél is fel lehet használni a fogszuvasodás és a fogászati üregek megelőzésére, állítja az University of Pittsburgh Medical Center. A xilit segít megelőzni a fülgyulladást is, mivel gátolja a Streptococcus pneumoniae baktériumok és a Streptococcus mutans baktériumok szaporodását. Főként emiatt tartják a nyírfacukrot antibakteriális cukor alternatívaként számon.


A xilit glikémiás indexe 7, szemben a kristálycukor 68-éval. A glikémiás index egy olyan 1 és 100 közötti numerikus érték, amely azt mutatja, hogy egy adott élelmiszer milyen gyorsan és mennyire tartósan emeli meg a vércukorszintet. Az alacsony GI-jű élelmiszerek csak minimális mértékben emelik meg a vércukorszintet, míg a magas GI-jű élelmiszerek a glükózszint jelentős emelkedését váltják ki, és fokozott inzulinreakciót vonnak maguk után (ami pedig nem túl szerencsés helyzet hosszabb távon, mivel különféle gyulladásos betegségek jönnek létre).


A xilit nagyon közkedvelt természetes édesítőszer, mivel nagyon hasonló az állaga és az íze a kristálycukoréhoz, de fontos tudni, hogy egyeseknél nagyobb mennyiségben hashajtó hatású, ami hosszabb használat után általában megszűnik. Viszont már tudományos kutatások is bizonyították, hogy nem okoznak fogszuvasodást, sőt kifejezetten fogszuvasodást gátló hatásúak, mivel nem lépnek kölcsönhatásba a szánkban található baktériumokkal, de ezen kívül még van egyéb gyógyhatásuk is, mivel baktérium ölő hatásuk révén a felső légúti megbetegedéseket is jó hatással gyógyítják.

A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
Lx készlet státusz 1.0000
EAN 5999884818168
Tárhely sor G
Tárhely oszlop 20
Tárhely Polc 4
Cukormentes Nem 

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége