Nasic Pur 0,5 mg/ml+50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek

Kiszerelés:
10ml
SKU:
581471
EAN:
9088884200342
Th:
A
/
31

Felszabadít, mint egy spray, ápol, mint egy krém. Az orrnyálkahártya duzzanatának csökkentésére, orrdugulás megszüntetésére, valamint az orrnyálkahártya védelmére és sérüléseinek regenerálására ajánlott vény nélkül kiadható gyógyszer. Gyermek változatban 2-6 év között.

Patikai ár:
2 139 Ft
Internetes ár
1 925 Ft
Egységár: 1925 Ft
Megtakarítás: 214 Ft

Vásároljon még 12500 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

* Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a megrendelés értéke alapján a szállítás ingyenes, a megrendelésében és a rendelést visszaigazoló e-mailben szállítási és kezelési díj címen - szállítási díj nélkül - az esetleges súlyfelár összege jelenik meg.

Nasic Pur 0,5 mg/ml+50 mg/ml old.orrspray kisgyerm

További információ
EAN 9088884200342
Bio Nem 
Cukormentes Nem 
Write Your Own Review
Értékelje a következő terméket:Nasic Pur 0,5 mg/ml+50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a nasic pur és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A naic pur oldatos orrspray.
Két hatóanyaga van, a xilometazolin érszűkítő hatása révén csökkenti a nyálkahártya vérbőségét, a dexpantenol egy vitamin (pantoténsav-származék), amely elősegíti a sebgyógyulást és védi a nyálkahártyát.
A nasic pur heveny orrnyálkahártya-gyulladásban az orrnyálkahártya duzzanatának enyhítésére, az orrdugulás csökkentésére, a bőr- és nyálkahártya-elváltozások gyógyulásának elősegítésére, az úgynevezett. vazomotoros (az erek összehúzódásával összefüggő) orrnyálkahártya-gyulladás tüneteinek enyhítésére, valamint orrműtétet követően a nehezített orrlégzés kezelésére alkalmazható.
A nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek 2 és 6 év közötti gyermekek számára adható, (felnőttek és 6 éves kor feletti gyermekek számára létezik a gyógyszer egy erősebb változat, a: nasic pur 1 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray felnőtteknek és gyermekeknek).
2. Tudnivalók a nasic pur alkalmazása előtt
Ne alkalmazza a nasic pur-t
- ha allergiás a xilometazolinra, a dexpantenolra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
- ha az orrnyálkahártya heggesedéssel járó , száraz pörkös váladékos gyulladása áll fenn;
- olyan sebészeti beavatkozáson átesett beteg esetén, akinek orron keresztül eltávolították az agyalapi mirigyét, vagy feltárták a kemény agyhártyáját;
- 2 éves életkor alatti gyermekek esetében.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A nasic pur alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
- ha Ön úgynevezett. monoaminoxidáz gátlókat (MAO-gátlók) vagy egyéb olyan gyógyszereket szed, melyek növelhetik a vérnyomást,
- ha megnövekedett szemében a belnyomás (zöld hályog, vagy glaukóma), különösen, ha szűkzugú glaukómában szenved,
- ha súlyos szív- és érrendszeri betegségben szenved (pl. szívkoszorúér-betegség, magas vérnyomás /hipertenzió/),
- ha mellékvesevelő-daganata van (feokromocitóma),
- ha anyagcserezavarban szenved (pl. pajzsmirigy-túlműködés (hipertireózis), cukorbetegség),
- porfíriának nevezett anyagcserezavarban,
- a dülmirigy megnagyobbodása (prosztata hiperplázia) esetén.
Gyermekek
Gyermekeknél a gyógyszer hosszú távú alkalmazás és a túladagolás kerülendő a mellékhatások kialakulása miatt, melyek különösen a gyermekeket veszélyeztetik. 2 és 6 év közötti gyermekeknél, illetve nagyobb dózisok esetén csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható.
Egyéb gyógyszerek és a nasic pur
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
A nasic pur és bizonyos hangulatjavító gyógyszerek (tranilcipromin-típusú MAO-gátlók vagy triciklusos antidepresszánsok) szív- és érrendszeri hatásaiknál fogva növelhetik a vérnyomást.
A nasic pur-t más, influenza és megfázás kezelésére szolgáló gyógyszerrel nem javasolt együtt alkalmazni a szív- és érrendszeri, valamint a központi idegrendszerre gyakorolt esetleges mellékhatások megnövekedése miatt.

Termékenység, terhesség és szoptatás
A nasic pur-t terhes nők nem alkalmazhatják, mert nem végeztek vizsgálatokat a gyógyszer a fejlődő magzatra gyakorolt hatásaival kapcsolatosan.
A nasic pur-t szoptató anyák nem alkalmazhatják, mert nem ismert, hogy a xilometazolin-hidroklorid kiválasztódik-e az anyatejbe.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A nasic pur hosszú ideig vagy nagy dózisban történő használata esetén nem zárható ki szív- és érrendszeri vagy idegrendszeri hatások jelentkezése. Ezért ilyen esetekben csak fokozott körültekintéssel szabad gépjárművet vezetnie, illetve gépeket kezelnie.
3. Hogyan kell alkalmazni a nasic pur-t?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Az alkalmazás módja:
Orrnyálkahártyán való helyi alkalmazásra.

Távolítsa el a hosszúkás védőkupakot. Az orrspray első használata előtt többször nyomja le a szórófejet mindaddig, amíg egyenletes eloszlású permet nem jelenik meg.
Vezesse be a szórófejet az orrnyílásába, amilyen mélyen csak tudja, és egyszer nyomja le, miközben lassan, az orrán keresztül szívja befelé a levegőt. Ismételje meg a műveletet a másik orrnyílásban is, majd törölje le a szórófejet és helyezze vissza a védőkupakot. A következő alkalmakkor már nem kell a levegőbe permetezni, a további adagok azonnal alkalmazhatók.
Ha az orvos másképpen nem rendeli, 2 és 6 év közötti gyermekek esetén mindkét orrnyílásba egy-egy adag nasic pur oldatos orrspray-t kell alkalmazni, szükség szerint maximum három adagot naponta. A maximális egyszeri vagy napi adagot túllépni tilos.
Használat közben az orrspray tartályát álló helyzetben kell tartani és a bepermetezés ideje alatt lassan, az orron át belélegezni. Az adagolást az egyéni érzékenységtől és a klinikai hatástól függően kell megválasztani.
Ne használja a nasic pur-t 5 napnál hosszabb ideig, kivéve, ha ezt az kezelőorvos javasolta.
Gyermekek
Gyermekek esetén a kezelés időtartamával kapcsolatosan mindig ki kell kérni orvos tanácsát.
A készítmény csak felnőtt felügyelete mellett alkalmazható.
A nasic pur hosszú távú alkalmazása az orrnyálkahártya krónikus duzzanatához, súlyos esetben elhalásához vezethet.
Zöld hályogban vagy glaukómában szenvedő (különösen szűkzugú glaukómában szenvedő) betegeknek a nasic pur alkalmazása előtt ki kell kérniük kezelőorvosuk tanácsát.
Ha a nasic pur alkalmazása során a gyógyszer hatását túlzottan erősnek, vagy gyengének érzi, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.
Ha az előírtnál több nasic pur-t alkalmazott (túladagolás) vagy a gyermek véletlenül lenyelt nagyobb mennyiségű nasic pur-t, az alábbi tünetek jelentkezhetnek
Pupillatágulat, hányinger, hányás, az ajkak elkékülése, láz, görcsök, szív- és érrendszeri zavarok (szapora szívverés, szívritmuszavar, keringési elégtelenség, szívmegállás, magas vérnyomás), a tüdő működési elégtelensége (tüdőödéma, légzési elégtelenség), mentális zavarok.
Ritkán az alábbi tünetek is előfordulhatnak: álmosság, a testhőmérséklet csökkenése, szívfrekvencia csökkenése, sokkszerű vérnyomásesés, nehézlégzés és kóma.
Túladagolás vagy véletlen lenyelés esetén forduljon orvoshoz.

Ha elfelejtette alkalmazni a nasi pur-t
Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, hanem folytassa a kezelést az adagolási utasítás szerint.
4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Idegrendszeri betegségek és tünetek:
Nagyon ritka (10 000-ből kevesebb mint 1 beteget érint): nyugtalanság, álmatlanság, fáradtság (álmosság, szedáció), fejfájás, hallucináció (különösen gyermekeknél)

Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek:
Ritka (10 000-ből 1-10 beteget érint): Szívdobogásérzés, szapora szívverés (tahikardia) vagy magas vérnyomás (hipertenzió).
Nagyon ritka (10 000-ből kevesebb mint 1 beteget érint): szívritmuszavar (aritmia)

Légzőrendszeri, mellkasi és mediastinalis betegségek és tünetek:
Nagyon ritka (10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint): Az alkalmazás befejezése után a nyálkahártya duzzanata, orrvérzés
Nem ismert: Az orrnyálkahártya égő érzése és szárazsága, tüsszentés
Immunrendszeri betegségek és tünetek
Nem gyakori (1000-ből 1-10 beteget érint): Túlérzékenységi reakciók (bőrkiütés, viszketés, a bőr és a nyálkahártya duzzanata)
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a nasic pur-t tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
Felbontás után 6 hétig használható fel.
A címkén és dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek?
- Hatóanyagok: dexpantenol és xilometazolin-hidroklorid.
- 10 ml oldat (egy tartály) 5 mg xilometazolin-hidrokloridot és 500 mg dexpantenolt tartalmaz.
- Egy adag, azaz egy fújás, ami 0,1 ml oldatnak felel meg, 0,05 mg xilometazolin-hidrokloridot és 5 mg dexpantenolt tartalmaz.
- Egyéb összetevők: kálium-dihidrogén-foszfát, dinátrium-hidrogénfoszfát-dodekahidrát, tisztított víz.
Milyen a nasic pur külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Tiszta, színtelen vizes oldat.
10 ml oldat kék HDPE kupakkal és "3K-system" adagolópumpával lezárt színtelen fehér, többadagos HDPE tartályban és dobozban

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Pingvin kiadványok

Rendszeresen frissülő akciós kiadványok, a legjobb árakkal. Kattintson és már böngészhet is.

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége