Joinstar Covid-19 Antigén gyorsteszt

Kiszerelés:
1x
SKU:
611831
Gyártó/Forgalmazó:
Joinstar Biomedical Technology Co., Ltd.

Joinstar Covid-19 Antigén gyorsteszt.

Internetes ár
2 069 Ft
Egységár: 2069 Ft / db
Megtakarítás: 230 Ft

Vásároljon még 12500 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Jellemzők

Ez a készlet  SARS-CoV-2 antigének jelenlétének kimutatására szolgál emberi elülső orrkenet mintákban. Alkalmazható COVID-19-re jellemző tünetek megjelenésekor önellenőrzésre, azonban a nukleinsav kimutatáson alapuló (például PCR vizsgálat) teszteket nem helyettesíti!

A pozitív eredmény azt jelzi, hogy a minta SARS-CoV-2 antigéneket tartalmaz. A negatív eredmény nem zárja ki a fertőzés lehetőségét!

Ezt a készletet laboratóriumon kívüli használatra önellenőrzésre szánják. A készletből származó teszteredmények kizárólag tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az egészségügyi szakszemélyzet által végzett vizsgálatokat! A pontos diagnózis felállítása csak a beteg klinikai tünetei és egyéb laboratóriumi vizsgálatok eredmények alapján történhet.

A teljes teszt (beleértve az összes összetevőt) csak egyszer használható, használat után az eszközöket a továbbiakban jelölt módon helyezze a hulladéktárolóba.

Figyelem! Ez egy önellenőrzésre szolgáló teszt! A kapott eredmények csak tájékozató jellegűek! Amennyiben COVID-19-re jellemző tüneteket észlel magán, kerülje a személyes kontaktust, valamint kövesse a hatályos előírásokat!

Tesztelés elve

A COVID-19 (Colloidal Gold) antigén teszt az oldalirányú áramlás immunpróba elvét alkalmazza, amellyel az orrkenet mintákban jelenlévő SARS-CoV-2 vírus nukleokapszid fehérjéje, ahhoz a fehérjét egyedileg felismerni képes, színnel jelölt antitestek kötődnek. Ezt követően a minta a kapilláris hatás következtében a membrán teszt területére jut. Ezen régiókon két csík található, az elsőn (T jelölés) SARS-CoV-2 vírus nukleokapszidot egyedileg felismerni képes antitestek vannak a membránhoz kötve, míg a második csíknál (C jelölés) kizárólag a színnel jelölt antitesteket felismerő antitestek vannak a membránhoz  kötve. A T jelölésű csíknál így a korábban már színes antitestet kötött SARS-CoV-2 vírus nukleokapszid fehérjék kötődhetnek meg, így a T jelölésnél csak abban az estben jelenik meg színreakció, ha az orrenetet mintában jelen van a vírusfehérje. Amennyiben a mintában nem volt jelen a  vírusfehérje, a T jelölésnél nem színeződik el a csík. A C jelölésű csíknál a színnel jelölt antitestek kötődnek ki, így itt minden esetben színreakciónak kell történnie. Amennyiben a C jelölésű csík nem színeződik el, a színnel jelölt antitestek nem jutottak el a tesztfelületre. Amennyiben itt nincs színreakció a teszt nem értékelhető!

A csomag tartalma

 • Tesztkazetta
 • Kivonatoló folyadék az azt tartalmazó csőben
 • Steril kenetvevő pálca
 • Használati utasítás

A tesz elvégzéséhez szüksége lesz egy időzítő eszközre, ezt a csomag nem tartalmazza!

Figyelem! A tesztet csak az azonos csomagolásban található eszközök használatával szabad elvégezni! Eltérő csomagokból származó eszközök keverése a teszt értékelhetetlenségét eredményezi! Az eszközök csomagolását csak az alábbiakban megjelölt lépésnél bontsa ki!

 A teszt elvégzésének folyamata

Figyelem! A teszt elvégzése előtt olvassa el az egész tájékoztatót!

Mintagyűjtés

 1. Kérjük, használat előtt alaposan fertőtlenítse kezét!
 2. Ezt követően bontsa ki a mintavevő pálcát tartalmazó csomagolást és vegye ki a csomagolásból a pálcát.
 3. Óvatosan helyezze be a mintavevő pálca teljes puha végét kb. 2 cm-re az egyik orrlyukba.
 4. Gyengén az orrfalhoz nyomva, lassan, körkörös mozdulatokkal dörzsölje végig a tampont az orrlyuk belsejében 4 alkalommal, összesen kb. 15 másodpercig.
 5. Ismételje meg ugyanezt az eljárást ugyanezzel a mintavevő pálcával a másik orrlyukban is.

A minta bemosása a kivonatoló folyadékba

 1. Bontsa ki a ki a kivonatoló folyadékot tartalmazó csövet.
 2. A mintavevő pálca puha végét a mintavétel után a mintakivonatoló folyadékot tartalmazó csőbe, a folyadékszint alá kell meríteni.
 3. Az oldatban forgassa meg a pálcát, majd a cső oldalát nyomja össze, ezt ismételje meg háromszor. A mintavevő pálcát legalább 15 másodpercig az oldatban kell tartani.
 4. A pálca puha végét ezt követően nyomja háromszor a cső belső falához.
 5. A pálcát ezt követően helyezze a hulladékgyűjtő zsákba.
 6. A pufferoldatot tartalmazó csövet zárja le a cseppentős kupakkal.

A minták tárolása

A mintát a lehető leghamarabb, legkésőbb az előző folyamatot követő egy órán belül cseppentse a tesztkazettára! Amennyiben a mintavétel után több, mint egy óráig nem végzi el a tesztet, a teszt eredménye értékelhetetlennek minősül!

Vizsgálati eljárás

 1. A vizsgálatot szobahőmérsékleten kell elvégezni. A vizsgálat elvégzése előtt győződjön meg arról, hogy a tesztkazetta és a kivonatoló folyadék is szobahőmérsékletű.
 2. Vegye ki a tesztkazettát a lezárt tasakból, és helyezze a teszkazettát egy vízszintes felületre.
 3. Helyezzen 2 cseppet az előző lépésben leírt módon elkészített, mintát tartalmazó folyadékból a minta vájatba (S jelölésű).
 4. Kérjük, állítson be egy időzítőt 15 percre. Az eredményt a mintát tartalmazó folyadék kazettára való cseppentését követő 15 perccel lehet leolvasni. Előfordulható, hogy a C jelölésű ellenőrző sor korábban megjelenik. Ennek ellenére a leolvasás előtt mindenképpen várja ki a 15 percet. Az ez előtt leolvasott eredmény értékelhetetlen! Ha 20 perc elteltével sincs eredmény, akkor ajánlott megismételni a tesztet egy új teszkazettával.

Mintafeldolgozás és tisztítás

 1. Helyezze a tesztkazettát, a kivonatoló folyadékot és az azt tartalmazó csövet és használt mintavételi pálcát egy hulladékgyűjtő zsákba, és zárja le a zsákot.
 2. Dobja a zsákot a szemetesbe.
 3. Fertőtlenítse ismét a kezeit.

Az eredmény értelmezése

Pozitív (+): Két színes csík jelenik meg (A C és a T jelölésnél is elszíneződik a csík). Az egyik vonalnak mindig a kontrollvonal területén ©, a másik vonalnak pedig a tesztvonal (T) területén színeződik el. Megjegyzés: A szín intenzitása a  tesztvonal területén a SARS-CoV-2 nukleokapszid fehérje koncentrációjától függően változhat a mintában. Ezért a tesztvonal területén bármilyen színárnyalatot pozitívnak kell tekinteni!

Tehát előszíneződés erősségétől függetlenül, ha  C és a T jelölésnél is megjelenik a színes csík, a teszt pozitív! Ha a C jelölés nem színeződik el az eredmény érvénytelen, a tesztet meg kell ismételni!

Negatív (-): A kontrollvonalnál © színes vonal jelenik meg. A tesztvonal területén (T) nem jelenik meg a színes vonal. Ha a C jelölés nem színeződik el az eredmény érvénytelen, a tesztet meg kell ismételni!

Érvénytelen: A kontrollvonalnál © nem jelenik meg a színes vonal. A hiba legvalószínűbb oka, hogy nem megfelelő mennyiségű mintát tartalmazó kivonatoló folyadékot cseppentett a kazettára, vagy az eljárást nem megfelelően végezte el. Ellenőrizze a használati utasítást, és ismételje meg a tesztet egy új készlettel.

A negatív eredmény csak a jelen állapotára ad tájékoztatást, és nem jelenti azt, hogy Ön nem hordozza a SARS-CoV-2 vírust! A kapott eredmény csak tájékoztató jellegű, a SARS-CoV-2 fertőzést csak nukleinsav kimutatásán alapuló vizsgálattal (pl.: PCR teszt) lehet teljes érvényűen kizárni.

Egyéb információ

 • CE jelzéssel rendelkezik: CE1011
 • A használati útmutató a termékkép után található.
A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
Lx készlet státusz 1.0000
EAN 9180001670134
Tárhely sor G
Tárhely oszlop 29
Tárhely Polc 3
Cukormentes Nem 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége