Pingvin Patika gyakran ismétlődő kérdések

1.Kell-e regisztrálni, és ha igen, hogyan?

A Pingvin Patika webáruház, gyógyszereket forgalmazó online patika, így a vásárlás csak regisztrációt követően lehetséges.

Emailben automatikus értesítést küldünk a sikeres regisztrációról.

Regisztráció,lépésről lépésre:

https://www.youtube.com/watch?v=TRCw_0G26wc&t=1s


2. Hogyan lehet rendelést leadni?

Megrendelését, a Pingvin Patika webáruházán keresztül(www.pingvinpatika.hu) adhatja le,regisztrációt és bejelentkezést követően.

A kiválasztott termék/ek a kosárba helyezést követően, tetszőlegesen módosíthatóak, cserélhetőek.

A termékek kiválasztását követően, a Tovább a fizetéshez gombra kattintva, rögzítheti számlázási és szállítási adatait véglegesítheti rendelését, majd kiválaszthatja a kívánt fizetési módot.

Szállítással vagy számlázással kapcsolatos kéréseit rögzítheti a fizetési mód megadása során, megjegyzés a futárnak és a megjegyzés a webshopnak fülön.


3.Milyen módon lehet fizetni?

 Rendelését kiegyenlítheti online fizetéssel – SimplePay online fizetéssel,banki átutalással, vagy utánvét formájában is. 


Egészségpénztári számlára történő vásárlás:

Webáruházunkban közvetlenül nem tud fizetni egészségpénztári kártyájával,azonban a fizetési mód kiválasztása során,lehetősége van egészségpénztári számlát igényelni.

Ebben az esetben az "EP kártyás számlát kérek" rovatot is ki kell választani.

Ezt követően szükséges megadni az Ön egészségpénztárának nevét,címét,tagi azonosítóját és kártya számát.

Webáruházunk az alábbiakban meghatározott egészségpénztárakkal áll jogviszonyban,azonban lehetősége van más egészségpénztár nevére is kérni a számla kiállítását,a fentieknek megfelelően.

  • Allianz Hungária Egészség- és Önsegélyező Pénztár
  • IZYS Önsegélyező Pénztár
  • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
  • OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár
  • Patika Egészségpénztár
  • Új Pillér Egészségpénztár
  • Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészség- és Önsegélyező Pénztár


Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben megrendelését a Pingvin Zsebpatika mobil applikáción keresztül adja le, úgy kérjük a megjegyzés rovatban szíveskedjen feltüntetni az egészségpénztári kártya elfogadó hely nevét, címét, az Ön tagi azonosítóját, valamint egészségpénztári kártyájának számát.


Tájékoztatjuk, hogy az egészségpénztár nevére kiállított számlán egészségpénztári kártyára elszámolható-és nem elszámolható termékek egyaránt szerepelhetnek, azokat nem szükséges külön rendelésben leadnia, illetve webáruházunk nem köteles azokat szétválogatni.

Patikai átvétel esetén, megrendelését online fizetéssel vagy banki átutalással egyenlítheti ki.


4.Hol találhatóak a Pingvin Patikák?

http://pingvinpatikak.hu/patika-kereso

5. Mennyi a szállítási idő?

Raktáron lévő termék 14 óráig leadott rendelése esetében a szállítási határidő a rendelés leadását követő munkanaptól számított 3 munkanap, az ezt követően leadott rendeléseknél pedig 4 munkanap.

Raktáron nem lévő termékek szállítási határideje a rendelés leadásától számított 7 nap.

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben raktáron lévő és raktáron nem lévő terméket is kíván vásárolni, úgy az egész vásárlásra a 7 napos határidő vonatkozik.


6. Mennyi a szállítási költség, súlyfelár, utánvételi díj?

 

Megrendelés értéke

Csomagküldés útján történő házhoz kézbesítés

Pick Pack Pont és Posta Pont

Foxpost

Patikai átvétel

12.499,- Ft-ig

720,- Ft

720,- Ft

600,- Ft

360,- Ft

12.500,- Ft-tól

ingyenes

ingyenes

ingyenes

ingyenes

  

  

Súlyfelár

Megrendelés súlya

Érték

0 – 4,9 kg

-

5 – 9,9 kg

400,- Ft

10 kg felett

700,- FtFelhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben vásárlását utánvéttel kívánja rendezni, úgy az utánvét beszedésére tekintettel, a csomagszállítás díján felül az utánvételi díj 149,- Ft.

Az utánvételi díj összegét abban az esetben is meg kell fizetnie, amennyiben a vásárlás értékhatárára tekintettel a szállítás egyébként ingyenes lenne.


7.Hogyan rendelhetek külföldre?

Európai Unión belül, regisztrációt követően adhatja le rendelését.

Európai Unión kívül, megrendelését emailben van lehetősége leadni az order@pingvinpatika.hu címre.

Itt szükséges megadni a szállítási címet, számlázási adatokat, a megrendelni kívánt termékek megnevezését, darabszámát,és azok cikkszámát,melyet a termékre kattintva jobb oldalon a rövid leírás alatt található.

Külföldi rendelés esetén, a megrendelést online fizetéssel vagy banki átutalással van lehetőség kiegyenlíteni, utánvét formájában, sajnos nem fizethető.

A külföldre történő szállítás esetén a megrendelt termékek vonatkozó magyar jogszabályok szerinti kivitelét a webáruház a teljesíti. Az egyes termékek megrendelésével járó esetleges vámkezelésre az adott ország vonatkozó jogszabályai vonatkoznak, a behozatallal kapcsolatos valamennyi eljárás lefolytatása, nyilatkozatok, engedélyek beszerzése a Vevő kötelezettsége. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a külföldre történő szállítással összefüggésben felmerülő összes költség, díjak, valamint vámtételek megfizetése a Vevőt terhelik.

A szállítási díjakról az ÁSZF 4. menüpontjában tájékozódhat.


8.Hogyan lehet bónusz kártyát igényelni?

Bónuszkártyáinkról a patikáinkban, érdeklődhet, igényelheti, és ott van lehetősége felhasználni is.