Ünneplőbe öltözik a lakás

Ünneplőbe öltözik a lakás

Ünneplőbe öltözik a lakás

Bárki képes karácsonyi hangulatot varázsolni otthonába fillérekből. Íme ehhez néhány tipp.

Gyertyaöntés házilag

Ha van otthon pár maradék gyertyacsonk, egy kifuserált edénybe olvassza össze, és egy erősebb cérnát egy-két másodpercre mártson bele a megolvadt viaszba, majd egy hideg vízzel teli edénybe is lógassa bele a cérnát. Felváltva folytassa a műveletet; perceken belül vastagodni fog a viaszréteg a cérnán. A kívánt vastagságig mártogasson. Ha kész, sodorja, formázza kedvére!

Függő dekoráció szalagból

Ezzel könnyű helyet spórolni, ha az asztal fölé függeszti fel. Elegendő egy vastagabb faág, amelyre karácsonyi szalagokat köt fel, ezekre pedig természetes alapanyagú díszeket rögzít. Nézzen szét, milyen apró dekorációs elemek vannak a fiók mélyén!

Skandináv stílusú gyertyatartók

Helyezzen virágoázis-kockákat kis cserépbe, és nyomjon hosszú gyertyákat a közepükbe. Díszítse fel a gyertya lábazatát úgy, hogy a dekoráció elrejtse a habkockát. Használhat mohát, fenyőágacskákat, karácsonyi figurákat, szárított gyümölcsöt, sót, fahéjat, tobozt.

Újrahasznosított palackvázák

Egy-egy mutatós csatos üvegbe, vagy szépen ívelt formaüvegbe állítson faágacskákat. Készítsen néhány olyan kártyát, amely az ünnepről és a szeretetről szól, és akassza fel az üveg nyakába egy karácsonyi szalag segítségével. Az üveg belsejéről se feledkezzen meg: fenyőágakat, virágokat, fagyalt, karácsonyi díszeket potyogtathat a vázába.

Vintage függő dekoráció

Az asztal fölé is helyezhet mutatós dekorációt, legalább nem foglalja az egyébként is zsúfolt asztalon a helyet. Gyűjtsön szép száraz gallyacskát a kertből vagy az utcán, és akasszon rá néhány ünnepi díszt. Még karácsonyfa helyett is megteszi.

Színes tobozok

A toboz az egyik legjobb dekorációs tárgy, könnyű beszerezni. Egy átlátszó tálba tegyen 10-12 festett, vagy arany-, illetve ezüstszínűre lefújt tobozt. Akár több toboztálat is elhelyezhet a lakásban.

Ünnepi pezsgőspohár

Ideje leporolni a pezsgőspohárkészletet! Helyezze el a poharakat fejjel lefelé, tegyen bele néhány kisebb ünnepi díszt (akár tobozt), a tetejére pedig tegyen egy picike mécsest. Sokféle módon kombinálható.

Fahéjba burkolt gyertyák

A fahéj illata lengi be a lakást, ha néhány vékony gyertyaszálat összeköt, ezeket körbeveszi fahéjjal, és szép színes szalagot von az újdonsült asztali dísz köré. Tegye ünnepi tálcára vagy tányérra, és már készen is van!

Textil szaloncukor

Klasszikus – házilag is elkészíthető – dísz a vattával jól megtömött textil szaloncukor. Ha van otthon varrógép, vagy sok türelem a kézi öltögetéshez, korábbról megmaradt karácsonyi anyagvégekből megvarrható az időtálló „cukorka”.



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége