A tűzdelt pulyka almával recept nemcsak ízletes, hanem tökéletes választás is egy különleges alkalomra. Az alma és a szalonna gazdag ízei tökéletes harmóniában vannak a pulykahússal. Lepje meg szeretteit ezzel a finom, házias fogással!
Hozzávalók:
- 1 db bébipulyka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg zsír
- só
- majoránna
- 1 kg alma
Elkészítés:
A megtisztított pulyka fejét, lábát, szárnya helyét levágjuk. A pulykát kívül-belül megmossuk, és kis fogóval a combból az inakat is eltávolítjuk.
Ezután kívül és belül is megsózzuk, 1 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a belsejét meghintjük majoránnával, és tisztított, kimagozott almaszeleteket teszünk bele.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és a mellét gazdagon megtűzdeljük vele. A megolvasztott zsírt tepsibe öntjük, beletesszük a pulykát, és közepes hőfokon kb. 2 óra alatt szép pirosra sütjük. Közben többször meglocsoljuk a saját zsírjával. A sütés utolsó 15 perce előtt kimagozott, hámozatlan almagerezdekkel rakjuk körbe. A pulykát almával tálaljuk, köretként pedig párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.
Forrás: mindmegette.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása