Tűzdelt pulyka almával

Tűzdelt pulyka almával

A tűzdelt pulyka almával recept nemcsak ízletes, hanem tökéletes választás is egy különleges alkalomra. Az alma és a szalonna gazdag ízei tökéletes harmóniában vannak a pulykahússal. Lepje meg szeretteit ezzel a finom, házias fogással!

Tűzdelt pulyka almávalHozzávalók:

  • 1 db bébipulyka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg zsír
  • majoránna
  • 1 kg alma

Elkészítés:

A megtisztított pulyka fejét, lábát, szárnya helyét levágjuk. A pulykát kívül-belül megmossuk, és kis fogóval a combból az inakat is eltávolítjuk.


Ezután kívül és belül is megsózzuk, 1 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a belsejét meghintjük majoránnával, és tisztított, kimagozott almaszeleteket teszünk bele.


A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és a mellét gazdagon megtűzdeljük vele. A megolvasztott zsírt tepsibe öntjük, beletesszük a pulykát, és közepes hőfokon kb. 2 óra alatt szép pirosra sütjük. Közben többször meglocsoljuk a saját zsírjával. 
A sütés utolsó 15 perce előtt kimagozott, hámozatlan almagerezdekkel rakjuk körbe. A pulykát almával tálaljuk, köretként pedig párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.

 

Forrás: mindmegette.hu

 



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége