Itt a tavasz, ilyenkor már alig várjuk a friss, ropogós zöldségek ízét! Ez a gyorsan összedobható vitaminbomba kiváló vacsorának, ebédnek is.
Hozzávalók:
- 2 dl natúr joghurt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 evőkanál római kömény
- fél citromból nyert citromlé
- 12 db hónapos retek (4 csokor)
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 4 db friss tojás
- 1 db alma
- 250 g jégsaláta
- 1 db édeskömény
- 100 g csicseriborsó-konzerv
- 150 g trappista sajt
Elkészítés
-
Az öntethez a joghurtot sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a római köményt, és pár csepp citromlével ízesítjük.
-
A megtisztított retkeket felnegyedeljük, majd a felhevített olívaolajon átpirítjuk. Ha már kezd odakapni, akkor ráfacsarjuk fél citrom levét, és egy tálban félretesszük.
-
Közben a tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. Az édesköményt és az almát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
-
Egy tálba halmozzuk a salátaleveleket, erre jön az édeskömény és az alma, rászórjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, végül pedig a retekkel és a tojással zárjuk a sort. Rádaraboljuk a sajtot, és meglocsoljuk a joghurtos öntettel.
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása