Tavaszi reteksaláta

Tavaszi reteksaláta

Itt a tavasz, ilyenkor már alig várjuk a friss, ropogós zöldségek ízét! Ez a gyorsan összedobható vitaminbomba kiváló vacsorának, ebédnek is.

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Az öntethez a joghurtot sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a római köményt, és pár csepp citromlével ízesítjük.

  2. A megtisztított retkeket felnegyedeljük, majd a felhevített olívaolajon átpirítjuk. Ha már kezd odakapni, akkor ráfacsarjuk fél citrom levét, és egy tálban félretesszük.

  3. Közben a tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. Az édesköményt és az almát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.

  4. Egy tálba halmozzuk a salátaleveleket, erre jön az édeskömény és az alma, rászórjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, végül pedig a retekkel és a tojással zárjuk a sort. Rádaraboljuk a sajtot, és meglocsoljuk a joghurtos öntettel.

 

Forrás: www.nosalty.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége