Tavaszi reteksaláta

Tavaszi reteksaláta

Itt a tavasz, ilyenkor már alig várjuk a friss, ropogós zöldségek ízét! Ez a gyorsan összedobható vitaminbomba kiváló vacsorának, ebédnek is.

Hozzávalók:

  • Tavaszi reteksaláta2 dl natúr joghurt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál római kömény
  • fél citromból nyert citromlé
  • 12 db hónapos retek (4 csokor)
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 4 db friss tojás
  • 1 db alma
  • 250 g jégsaláta
  • 1 db édeskömény
  • 100 g csicseriborsó-konzerv
  • 150 g trappista sajt

Elkészítés

  1. Az öntethez a joghurtot sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a római köményt, és pár csepp citromlével ízesítjük.

  2. A megtisztított retkeket felnegyedeljük, majd a felhevített olívaolajon átpirítjuk. Ha már kezd odakapni, akkor ráfacsarjuk fél citrom levét, és egy tálban félretesszük.

  3. Közben a tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. Az édesköményt és az almát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.

  4. Egy tálba halmozzuk a salátaleveleket, erre jön az édeskömény és az alma, rászórjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, végül pedig a retekkel és a tojással zárjuk a sort. Rádaraboljuk a sajtot, és meglocsoljuk a joghurtos öntettel.

 

Forrás: www.nosalty.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége