PirulaKalauz – Iránytű a gyógyszerek és gyógynövények világában

PirulaKalauz – Iránytű a gyógyszerek és gyógynövények világában

Kiváltható-e a gyógyszeres kezelés gyógynövényekkel? Kinek érdemes és kinek tilos gyógynövényekkel kiegészítenie a terápiáját? Melyek a hatásos, a hatástalan és a veszélyes növények? A PirulaKalauz megmondja. Nyugodjon meg, ezt a weboldalt olyan emberek írják, akiknek nem gurult el a gyógyszere...


Az internet hemzseg a hamis, félrevezető információktól. Ebben az útvesztőben a laikus olvasó akaratlanul is könnyen eltévedhet.


A nemrégiben elindult PirulaKalauz internetes portál alapítói gyógynövénykutatással foglalkozó gyógyszerészek. Oldalukat azért hozták létre, hogy elolvassák és feldolgozzák a tudományos szakirodalmat, és szakszerűen, közérthetően, legfőképpen pedig a tudomány mai állása alapján tájékoztatást adjanak arról.


A PirulaKalauz weboldal szakértőinek hála hiteles, megbízható forrásként segítik az olvasót eligazodni a vitaminok, étrend-kiegészítők, gyógytermékek, a különböző hatóanyagok dzsungelében – legyen szó nátháról vagy éppen cukorbetegségről.


Több száz gyógynövény, több ezer hatóanyag, közel 20 ezer étrend-kiegészítő egyetlen felületen: 
a PirulaKalauz tartalmazza az étrend-kiegészítőkben, gyógyszerekben és más készítményekben leggyakrabban előforduló összetevők leírását.


Emellett hasznos és szinte naponta frissülő olvasnivalót is ígér Tudásbázis aloldalában: például kiderül, érdemes-e gyömbért fogyasztani allergia ellen, van-e kapcsolat a koffein és a termékenység között, hatékony-e a probiotikum ízületi gyulladásra. Vajon csökkenti-e a fekete tea a vérnyomást? Minden betegségre megoldást nyújt a C-vitamin? Bejegyzéseiben naprakész, tudományos eredményeket mutat be lényegre törően.


A Bevizsgáló rovat bepillantást enged a pirulák, növények belsejébe: vajon milyen összetevőket tartalmaznak?


A sokak által már régóta ismert és olvasott Ködpiszkáló blog is ezen a honlapon kapott új helyet. Cikkei lerántják a leplet a hamis információkról: a gyógynövényekkel és gyógyszerekkel kapcsolatos tévhiteket oszlatja el.


A PirulaKalauz célja, hogy Magyarországon elsőként elemezzen szakmailag és elfogulatlan módon étrend-kiegészítőket és az egészségmegőrzésben használt termékeket annak érdekében, hogy segítse a fogyasztók valóban tudatos választását. Ebben segíti olvasóit a pirulakalauz.hu oldal megálmodói: dr. habil Csupor Dezső PhD. szakgyógyszerész, gyógynövénykutató, az SZTE Gyógyszerésztudományi Karának dékánhelyettese és dr. Csupor- Löffler Boglárka Phd.



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége