Őszintén a férfibajokról

Őszintén a férfibajokról

Kényes téma a férfi intimterápia, amely nem csak a párkapcsolatot színesíti – ezáltal önbizalmat, önértékelést növel –, hanem a kismedencei szervek egészségét is segít megőrizni. Az alhasi egészségügyi problémákat helyreállíthatja, sőt, fokozhatja a termékenységet.


A szégyenlősség nagy úr a férfiak körében, intimproblémáikat nehezen vállalják fel. Pedig a férfi intimterápia által a szexuális teljesítőképesség, a libidó növelése mellett a prosztatagyulladás enyhíthető és bizonyos esetekben megszüntethető.

Mi az a medencealapi izom?

Ez egy tenyérnyi területen, vízszintesen – elöl a szeméremcsont, hátul a gerinc alsó szakasza között – kifeszülő, tudatosan irányítható 3 rétegű izomcsoport. Ezek az izmok közreműködnek az ürítési funkciók akaratlagos szabályozásában (nyitásában-zárásában), az alhasi szervek alátámasztásában, rögzítésében, lezárásában és a szexualitásban.


Ezen izmok között vannak harántcsíkolt izmok is, melyek rendszeresen végzett tornával fejleszthetők, erősíthetők. Ha az edzés elmarad, az évek során elvesztik erejüket, záró és tartó funkciójukat, vagyis leépülnek, mint minden harántcsíkolt izomszövet.


Ha a medencealapi izom megnyúlik, vérellátottsága csökken, sorvad, és így elgyengülve saját súlyánál fogva képes lógni. Ha tónusvesztetten lóg, akkor a belső szerveket sem támasztja megfelelően alulról, és emiatt a későbbiekben kialakulnak a medencealapi izom elsőfokú atrófiái. Ezekben az esetekben a zárófunkciók sérülnek. Következménye pedig a stresszinkontinencia, a hímvessző tónusának csökkenése, aranyér, végbélgyengeség, prosztatabántalmak, korai magömlés lehet.

A legfőbb bajok

Stresszinkontinencia

A stresszinkontinencia akarattól független vizeletvesztés, amely szociális és higiéniás problémát okoz. Mértéke szerint lehet elsőfokú, amikor egy-két csepp távozik, másodfokú, amely akár fél hólyagtartalmat jelenthet, és harmadfokú, amikor a teljes hólyagtartalom távozhat. Másod- és harmadfokú vizeletvesztés gyakran jelentkezik például radikális prosztataműtét után.


Egy másik felosztás szerint az vizsgálható, hogy milyen fizikai hatásokra történik a vizeletvesztés. Elsőfokú, ha köhögésre, tüsszentésre csöppen el. Másodfokú, ha nagyobb terheléskor, például emeléskor, futáskor, ugráláskor, szökdeléskor, hasi préseléssel járó feladatoknál vizeletvesztés jelentkezik. Harmadfokú, ha fekvő testhelyzetből felülve, vagy sóhajtás közben elfolyik a teljes hólyagtartalom. Ezek kialakulhatnak akár alhasi gyulladást követően és műtéti szövődményként is.


A hímvessző izomzatának gyengüléséből
adódóan a szexuális életre kiható nehézségek léphetnek fel.


Prosztatabántalmak
főleg a rossz vérellátás miatt keletkeznek, pangás jön létre ezen a területen, így a kórokozóknak és baktériumoknak lehetőségük van megtelepedni, ami prosztatagyulladáshoz vezet. Ez sokszor a partnernél is elváltozásokat hoz létre: hüvelyi fertőzést vagy felfázásos tüneteket tud produkálni. Kórokozók nélkül is bekövetkezhet a prosztatagyulladás. A másik tényező a hormonháztartás megváltozása miatt következik be, a férfi nemi hormon csökken és a női nemi hormon kismértékben megnő, ez azt eredményezi, hogy a prosztata növekedésnek indul. Ezt nevezzük prosztatamegnagyobbodásnak.


Aranyér 
esetén a végbélben található érpárnácskák a préselés hatására megsüllyedhetnek, kicsúszhatnak, és a végbél záróizmán kívülre kerülhetnek.


Végbélgyengeségnél
kezdetben nehéz megtartani a nagynyomású szelet, hasmenéses időszakban a hígabb székletet, majd az erőtlenség növekedésével később már a formáltabb székletet is.


Végbélelőesésnél 
a végbélzáró izom gyengeségéből adódó tünet, a végbél az anus felé hagyja el anatómiai helyzetét. Nyomás hatására a végbél kitüremkedik a záróizmon keresztül, akár 25 cm-es bélszakasz is kicsúszhat.

Intimterápia férfiaknak

A medencefenék izmait és a záróizmokat erősítő intimterápia mindenki számára könnyedén elsajátítható. Ezen izmok gyorsasága, állóképessége, ereje és irányíthatósága ezáltal remekül fejleszthető. Az alhas kötőszöveteit, izmait, szerveit védő tréning nők, férfiak, gyerekek számára egyaránt alkalmas. Olyan egészségnevelő program, amely megelőzi a helytelen szokásokból adódó elváltozásokat, megszünteti, mérsékli a szövetgyengeségből, keringési nehézségekből, illetve más funkciózavarból származó tüneteket. Nemcsak a már kialakult problémák, betegségek megoldásában, hanem ezek megelőzésben is fontos szerepet betöltő tevékenység!

Milyen panaszokra jó?

  • Merevedési problémákra
  • Korai magömlésre
  • Prosztatapanaszokra
  • Szexuális problémákra
  • Vizelési panaszokra
  • Aranyeres bántalmakra
  • Visszeres problémákra (hímvessző, herevisszér-tágulat)
  • Székrekedésre
  • Széklet-, széltartási panaszokra
  • Lassú mozgású és alacsony számú spermákra
  • Műtéti eljárások utáni regenerációhoz (például vastagbélrák, prosztataműtét, hímvessző- és/vagy herevisszérműtét)

Több legyet egy csapásra!

Ahogy a nők sem tudják megtartani gáti erejüket rendszeres edzés nélkül, úgy a férfiak sem. A rendszeres szexuális élet nem nyújt elegendő tréninget. A férfiaknak is védeniük kell az alhas ereit, kötőszövetét, izomzatát és szerveit.


Az intimtréning végzésével serkenthető a gát és a kismedencei szervek vérkeringése, mert több tápanyag és oxigén jut erre a területre. A herékben is fokozható a véráramlat, így azok tesztoszterontermelése megnő. Normalizálható a hormonrendszer, helyreállítható a vérellátás, ezáltal a férfi önérzete is megerősíthető.


Már akkor érdemes elkezdeni a rendszeres gyakorlást, amikor még minden rendben van. Ha bármilyen elváltozás tapasztalható, sok esetben a panaszok műtét nélküli megoldását jelentheti az intimterápia, ami nagyrészt tornát jelent: lépésről lépésre, könnyedén sajátíthatóak el a mozdulatsorok. Tudatosan mozgathatóak a rejtett izmok és záróizmok, a hímvessző, végbél, prosztata alatti terület, illetve az egész medencefenék izomzata.

A lelki háttér sem marad el

Az alapos, teljes körű holisztikus intimterápia többek között érinti a betegségek lelki hátterét, a rossz szokásokból adódó problémákat, a gyermekkori rossz beidegződéseket, energetikai állapotot. Általa minden férfi érdekes felfedezéseket tehet saját maga körül.



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége