Ne süljön le a képéről a bőr!

Ne süljön le a képéről a bőr!

Ne süljön le a képéről a bőr!

Egészsége érdekében nyaraláskor is a biztonságos fényfürdőzést válassza! 

Csomagoljon pakolást!

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy fényvédő nélkül ne induljon senki napozni. Legalább 10 perccel előtte fel kell kenni, de ha ez elmaradt, mindenképpen árnyékban pótoljuk. Léteznek fizikai védelemmel ellátott, minőségi, barnulást segítő naptejek is, ugyanakkor nem elég csak a magas faktorszámra koncentrálni: kemikáliát se tartalmazzon! Ha kipattog a naptejtől a bőr, másik terméket használjunk. Az érzékeny bőrűek a napolajat mellőzzék, ugyanis ezzel könnyű égési foltokat szerezni. Ma már léteznek olyan krémek, amelyekkel bátran mehetünk napra: ezek felveszik a bőr eredeti színét, az arc bőrhibáit eltakarják az arcon és védenek a sugaraktól is.


A bőr fokozott igénybevétele miatt érdemes arcpakolást is csomagolni az útra, napozás után a házi pakolás pedig csodákra képes: a méz a folyadékveszteséget gátolja meg, a tejföl regenerál, az uborka feltölti az apró ráncokat.

Arc-harc a ráncok ellen

Évszaktól függetlenül testünket hetente testsóval hámlasszuk, utána használjunk testápolót.


Az arcápolás ennél jóval macerásabb feladat. A heti feladatként a peeling, vagyis a hámlasztás itt is érvényes. Esténként - de reggel sem árt - arctejjel vagy -géllel kell tisztítani a bőrt. A tonic ezután jön. Tévhit, hogy a tonizálás tisztítást jelent: valójában frissíti a bőrt, fedőrétegként meggátolja az arckrém hatóanyagainak elillanását a bőr pórusaiból. Szerkezetének köszönhetően a krémet „beengedi” a bőrbe, de ki már nem. Ezért nem szabad lemosni.


Tápláló szérumot, emulziót, majd legvégül szemránc- és arckrémet alkalmazzunk. Bőrünket a helyes táplálkozással is széppé tehetjük: az A, C, E-vitaminok és a szelén sokat segít ebben.

Hajtörés a vízen

Hajmosáshoz a kézmeleg víz az ideális, az ennél melegebb könnyen leforrázza a hajhagymákat. A gyógynövényes sampon után kell a tápláló balzsam, a 20-30 perces hajpakolást pedig elegendő hetente egy alkalommal alkalmazni.


A túlzott napfény, a sós tengeri levegő és víz, az uszodai klóros víz, a por és a hajszárító mind felelős a töredezett hajért. Hajkapszula, argan olaj és hajspray segíthet a hajszerkezet regenerálódásában. A hajfestést a nyaralás után, a hajvágást a nyaralás előtt érdemes megejteni.

Izzadni kell!

Az alumínium tartalmú dezodoroktól nem árt tartózkodni mellrák-keltő hatásuk miatt, de a kemikália sem tesz jót, égési bőrpírt okozhat. Helyette használjunk kristálydezodort: ez fertőtlenít, így a kellemetlen szagoktól óv, de nem gátolja meg az izzadást.



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége